FredSe Oy luottaa laatuun

Suonenjokelainen FredSe Oy on laajentanut toimintaansa vuoden 2021 alusta levyleikkurien, särmärien ja sahojen huolloista kauppaan. Yritys on perustettu keväällä 2019, mutta omistajilla on jo yli 20 vuotta kokemusta huoltoliiketoiminnasta ja metallin työstämisestä. Yrityksen juuret ovat Pohjois-Savossa, mutta toiminta-alueena on koko maa. Asiakkaita löytyy niin Helsingistä ja länsirannikolta kuin myös Lapista.

Virtalähteeksi Thermal Dynamics ultracut 130 XT leikkauskaasuna on O2, N2, H35 tai ilma, suojakaasuna ilma, N2, H35 tai vesi. Modulaarinen rakenne mahdollistaa virtalähteen ”tehon” noston aina 400 ampeeriin asti.

– Haemme liiketoiminnalle jatkuvasti hyviä kasvumahdollisuuksia, laadusta tinkimättä. Huoltoliiketoiminta vetää nyt hyvin, mutta siinä kasvua rajoittaa henkilöstön määrä. Uusien tekijöiden sisäänajaminen vie oman aikansa, eikä siinä voi oikaista. Toisaalta myös jaksamisesta on pidettävä huolta, eikä tunteja voi teettää loputtomasti. Konekauppa tukee hyvin huoltoa ja sen avulla voimme tarjota asiakkaille palvelun yhdeltä luukulta koko elinkaaren ajan, kehuu ­Fredsen Toni Suhonen.


Huoltoliiketoimintaa tiedolla, ei tuurilla

Huolloissa FredSe luottaa laadun voimaan. Se mikä luvataan, myös tehdään. Ja tekeminen on myös ripeää.
– Meiltä saa heti ensimmäisellä yhteydenotolla asentajan nopeasti paikalle. Ongelma pyritään ratkaisemaan heti tai vähintään annetaan aikataulu, jonka puitteissa se ratkaistaan. Kerromme, kuka tulee paikalle ja milloin sekä paikan päällä kerrotaan, mitä tehdään ja milloin se päästään tekemään. Kilpailuvalttejamme ovat laatu ja nopeus. Ripeästi ja hyvin tehty työ on myös asiakkaalle kustannustehokasta, kun tuotantokatkokset saadaan minimoitua ja tuottava työ pääsee jatkumaan nopeasti.

– Kunnossapidossa työt pyritään ennakoimaan mahdollisimman hyvin. Ennakoiva huolto vie aikaa selvästi vähemmän ja mahdollistaa paremman ennakoinnin. Laiminlyöty huolto kostautuu yleensä moninkertaisina korjauskuluina. Tehty työ myös raportoidaan yksityiskohtaisesti, jotta kuluseurantaa voidaan tehdä mahdollisimman tarkasti. Tarkka tieto antaa mahdollisuuden kannattavampaan liiketoimintaan optimoimalla kuluja ja tarkemmalla tarjouslaskennalla. Hyödynnetty tieto on arvokasta pääomaa.


Hyvä konekauppa tehdään hyvällä palvelulla

Myös konekaupassa FredSe panostaa palvelun laatuun ja avoimuuteen. Se pidetään mitä luvataan ja myös ikävät uutiset uskalletaan kertoa.

– Meille on kunnia-asia hoitaa toimitukset aikataulussa. Siksi lupaamme vain sen, minkä myös voimme toimittaa. Ja kun jotain luvataan, silloin se myös pidetään. Ei ole kenenkään etu, että toimitukset ovat myöhässä. Asiakas luonnollisesti kärsii siitä eniten, mutta myös kauppiaalla on maine pelissä.

– Toinen myynnin kivijalka on palvelu. Meillä on tavoitteena aina myydä koneen ja käyttöönoton lisäksi myös huolto. Silloin voimme varmistaa, että tuottavuus pysyy korkealla tasolla. Huono huolto pilaa hyvänkin koneen todella nopeasti. Hyvin huollettu kone toisaalta antaa rahalle suurimman mahdollisen vastineen, Suhonen muistuttaa.

Plasma on kustannustehokas vaihtoehto Pertemetille, jonka tyypillinen leikkeen paksuus on 3 mm tai enemmän.


Pertemet otti leikkeiden tuotannon omiin käsiin

Sorsakoskelainen Pertemet aloitti kokonaisvaltaiseen kehitysohjelmaan kuuluvan investointiohjelman toteuttamisen hankkimalla konekaluston jatkoksi Soitaab-hienosädeplasman. Hankinnan perustana on tarve lyhentää leikkeiden toimitusaikoja ottamalla niiden valmistus omaksi tuotannoksi.

– Totesimme, että toimitusaikojen jatkuvasti lyhentyessä leikkeiden ostaminen tuottaa omat haasteensa toimitusaikojen ja joustavuuden suhteen. Omalla tuotannolla tiedämme aina tarkalleen, milloin leikkeet saadaan ja voimme myös ottaa jonkun tietyn leikkeen työjonon ohi tarvittaessa. Plasma oli ykkösvaihtoehto käytännössä alusta asti, sillä niissä hinta ja ominaisuudet ovat hyvin tasapainossa meidän tarpeisiin nähden. Leikkeistä hieman yli puolet ovat hiiliterästä sekä loput ruostumatonta ja haponkestävää, paksuuksien ollessa 3 mm tai enemmän, kertoo Pertemetin Toni Teittinen.

– Investointiohjelman toteuttaminen aloitettiin vuoden vaihteessa. Toimittajaa haettiin tarjouspyynnöllä ja lopullinen valinta tehtiin punnitsemalla tarkasti kokonaisuutta. Koneen ominaisuuksien pitää luonnollisesti olla riittävän hyvät, mutta myös käyttöönotolle ja jälkimarkkinoinnille laitettiin paljon painoa. Huollon saatavuuden pitää olla kunnossa. Jos vikaa ilmenee, on silloin jo se verran kiire, että turhaan odotteluun ei ole aikaa. Fredsen paketti oli toimiva ja meillä oli vahva luottamus heidän toimintatapaansa.

– Kone on ollut käytössä maaliskuusta asti ja kaikki on toiminut kuten pitääkin. Tavoitteena on koko ajan ollut, että yllätyksiä ei tule, vaan kaikki toimii kuten on tarkoitettu. Oman tuotannon myötä prosessi on paremmin omassa hallinnassa ja pystymme palvelemaan paremmin. Suunnitelmissa on investoida myöhemmin lisää leikkaavaan työstöön, mutta Soitaabista ei ole tarkoitus luopua, Teittinen lupaa.

FredSe Oy
Toni Suhonen
puh. 040 776 5413
toni.suhonen@fredse.fi
Pertemet Oy
Toni Teittinen
puh. 040 675 8487
toni.teittinen@pertemet.fi

Pertemet aloitti investointiohjelmansa toteutuksen Soitaabin hienosädeplasmalla. Leikkauspöydän kooksi valikoitui 3000 x 1500 mm.