Freemelt ja Etteplan aloittavat strategisen kumppanuuden 3D-tulostamisessa

Freemelt ja Etteplan ovat sopineet strategisesta kumppanuudesta 3D-tulostamisessa ja yhteistyöstä Freemeltin uuden, teollisuuden tarpeisiin suunnatun 3D-tulostimen kehittämisessä. Kumppanuudessa yhdistyvät Freemeltin 3D-tulostinten suunnittelu- ja valmistusosaaminen ja Etteplanin suunnittelu- ja ohjelmisto-osaaminen. Yhteistyön tavoitteena on myös kaupallisen tarjonnan kehittäminen ainetta lisäävää valmistusta (additive manufacturing, AM) hyödyntäville yrityksille.

”Strategisen kumppanuuden kautta pystymme tuottamaan ­asiakkaillemme enemmän arvoa tarjoamalla maailman johtavia teollisen tason 3D-tulostimia ja, yhdessä Etteplanin kanssa, myös teollisia prosesseja ja automatisoituja teollisuusratkaisuja”, toteaa Freemeltin toimitusjohtaja Ulric Ljungblad.

Yhteistyön tarkoituksena on tarjota valmistavan teollisuuden yrityksille maailmanlaajuisesti 3D-tulostuskapasiteettia ja nopeuttaa siirtymää kestävämpiin ja parempiin tuotteisiin ja tuotantoratkaisuihin.
”Etteplan pitää teollista 3D-tulostusta yhtenä tulevaisuuden tärkeimmistä teknologioista, ja olemme sitoutuneet kehittämään AM-osaamistamme. Tiivis yhteistyö Freemeltin kanssa syventää osaamistamme tällä alueella ja luo synergiaetuja, jotka ajan myötä merkittävästi lisäävät markkinoille ja yhteisille asiakkaillemme tarjoamaamme arvoa”, sanoo Etteplanin Suunnitteluratkaisuista vastaava johtaja Riku Riikonen.

3D-tulostus on prosessi, jolla valmistetaan kiinteitä kolmiulotteisia esineitä digitaalisesta mallista.


Yhteistyötä uuden teolliseen käyttöön tarkoitetun metallien 3D-tulostimen kehittämiseksi

Osana strategista kumppanuuttaan Freemelt ja Etteplan kehittävät ja teollistavat yhdessä Freemeltin uutta metallien tulostinta. Freemelt on erikoistunut metallien 3D-tulostukseen, joka perustuu elektronisuihkupohjaiseen jauhepetisulatukseen (E-PBF). Uusi tulostin on tarkoitettu teolliseen käyttöön, joten kehitystyön painopisteitä ovat kestävyys, luotettavuus ja tuottavuus. Etteplan tarjoaa kehitysprojektin käyttöön muun muassa ohjelmisto-, mekaniikka-, sähkö- ja turvallisuussuunnittelun sekä dokumentaation asiantuntijatiimit nopeuttamaan kehitystyötä kunnes uusi tulostin on valmis julkaistavaksi. Tämän jälkeen yhteistyössä painottuvat AM-tuotteiden tuotannonsuunnittelu, tuotetuki ja sovellussuunnittelu.

Etteplan, Suunnitteluratkaisut
Riku Riikonen, johtaja
puh. +358 50 522 8255

Etteplan Sweden, Suunnitteluratkaisut
Matts Eriksson, liiketoimintayksikön johtaja
puh. +46 70310 3390

Etteplan
Outi Torniainen
markkinointi- ja
viestintäjohtaja
puh. +358 10 307 3302