Haas esitteli EMO-messuilla uutuuskoneita yhdistettynä automaatioon

Haas oli näytteilleasettajana mukana EMO Hannover 2023 -tapahtumassa esitellen mm. uudistettuja koneitaan STY-15Y-sorvia ja UMC-500-koneistuskeskusta yhdistettynä automaatioon.

Haas ST-10Y sorvit ovat juuri saaneet revolveripäivityksen. ST-15Y- sekä ST-10Y-koneet toimitetaan nykyään aina BMT45-revolverilla varustettuna. BMT-revolveri mahdollistaa 12 pyörivän työkalun käytön aiemman kuuden sijasta, on tukevampi ja vie vähemmän tilaa koneen sisältä. BMT45-revolverin ansiosta myös vastakaralla oleva kappale on paremmin saavutettavissa pyörivillä työkaluilla. ST-15Y-koneeseen on saatavilla robotin lisäksi myös tankolaite sekä automaattinen kappaleenlataaja. Jokaiseen automaatiotarpeeseen löytyy siis Haasilta suoraan helppokäyttöinen ratkaisu.

Kaikkien automaatiolaitteiden ohjaus tehdään samalla helppokäyttöisellä Haas NGC -ohjauksella kuin konettakin ohjataan. Automaatioratkaisut tarjoavat helpon tavan nostaa koneiden käyttöastetta ja tuottavuutta. Haas pyrkiikin tekemään automaation käytöstä mahdollisimman helppoa, jolloin sen käyttö ei kaadu liikaan monimutkaisuuteen, vaan koneiden käyttäjät pystyvät helposti oppimaan myös Haasin automaatiolaitteiden käytön.


UMC-500 on uusi UMC-750-mallin pikkuveli

Haas UMC-500 on suositun UMC-750-mallin uusi pienempi versio. Kuten lähes kaikki Haas-koneet, on myös UMC-sarjan koneisiin saatavissa kattava valikoima automaatiota. UMC-500-koneen voi varustaa joko robotilla tai paletinvaihtajalla. Paletinvaihtajia on saatavilla sekä 10+1 että 20+1 paletin versioina. Kone on mahdollista varustaa myös joko robotilla, joka vaihtaa kappaletta koneessa kiinteänä olevaan automaattipuristimeen tai robotilla, joka vaihtaa koneeseen paletteja.

UMC-sarjan muita malleja ovat UMC-750, UMC-1000, UMC-1250 sekä UMC-1500-DUO. UMC-koneet tarjoavat edistyksellisiä ominaisuuksia helpottamaan 3+2 koneistusta sekä täyttä 5-akselikoneistusta. Jokainen UMC-kone mahdollistaakin aina myös täyden 5-akselikoneistuksen. Kattavan vakiovarustepaketin, esimerkiksi automaattiset työkalun ja kappaleen mittaukset, lisäksi UMC-koneisiin on saatavilla myös paljon käyttöä helpottavia lisävarusteita sekä useita karavaihtoehtoja BT40-, DIN40- tai HSK63A-työkaluille. Uutena ominaisuutena on tulossa automaattinen työkalujen rikkovalvonta, jonka avulla koneen saa kertomaan heti kun se havaitsee työkalun olevan hajalla. Tämä ominaisuus tulee tarpeeseen varsinkin automaatiolla varustettuihin koneisiin, jotka usein tekevät kappaleita kenenkään valvomatta. Koneiden itsenäistä operointia helpottavat myös vakiovarusteena olevat etävalvonta ominaisuudet sekä lisävarusteena saatava kamera, jonka kautta koneen toimintaa voi seurata mistä päin maailmaa tahansa esimerkiksi puhelimen näytöltä.

Haas esitteli EMO-messuilla automaatiota. ST-15Y + Haas Robot Package 1. 7 kg:n nostokyvyllä varustettu robotti kappaleen kääntö­asemalla. Robotin ohjaus tehdään suoraan Haasin ohjauksesta, joten erillistä robotin ohjausta ei siis tarvita. Ratkaisu helpottaa robotisoinnin toteutusta, kun koneen käyttäjän ei tarvitse opetella erillisiä uusia ohjauksia, vaan kaiken voi hoitaa helposti suoraan sorvin ohjauspaneelilla.
UMC-500 + Robot Package 2. Nollapistekiinnittimillä varustetut paletit ja niitä siirtelevä robotti tekee automaatiosta helppoa. Robotin maksimi apasiteetti on 25 kg ja paletteja voi lisätä järjestelmään useita. 5-akselisella UMC-500-koneella saa ajettua kappaleet valmiiksi yhdellä kiinnityksellä.Grönblom Machines Oy
Janne Ruohonen
osastopäällikkö
puh. 050 364 4420
janne.ruohonen@gronblom.fi
www.haasfinland.com
www.HaasCNC.com