Helasteel – hitsaustekniikan ja pintakäsittelyjen luotettava kumppani

Kuten viime aikoina on huomattu, on maailman tilannetta vaikea ennustaa. Maailmalla tapahtuvien nopeiden muutosten vuoksi on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota toimitusketjuihin. Kotimainen pitkään toiminut metallialan järjestelmätoimittaja osaa logistiikan haasteet ja hallitsee toimitusketjut. HelaSteel Oy:n verkosto on monipuolinen ja joustaa tarvittaessa asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Materiaaleja on hyvin saatavilla, sillä kapasiteettia hallitaan tehokkaasti toimitusketjujen vakauden vuoksi. Toimitusvarmuus ja laatu on myös kunnossa, sillä toimitusketjulta löytyy useita eri materiaaleja, joita käsittelee kokenut sekä piirustuksia ymmärtävä henkilöstö. HelaSteelin toimitusketju mahdollistaa tarvittaessa nopeatkin toimitukset.


Tulipalon jälkeen uutta liiketoimintaa

Nopean reagoinnin, riskienhallintakykyjen ja henkilöstön ansiosta HelaSteel pystyi jatkaa toimintaansa nopeasti 28.7.2021 tapahtuneesta tulipalosta huolimatta. Tulipalon jälkeen myös uutta liiketoimintaa saatiin käynnistettyä, minkä ansiosta pulverimaalaamo HelaPaint syntyi 2021 lopulla.

HelaPaint-pulverimaalaamo on erikoistunut laadukkaaseen ja kustannustehokkaaseen pintakäsittelyyn ja kokonaistoimituksiin. Tyypillisiä asiakkaita ovat mm. kone- ja laiteteollisuuden toimijat. Pääpaino on jauhemaalauksessa, mutta sen lisäksi on mahdollista hoitaa koko prosessi pintakäsittelystä ja kokoonpanoista logistiikkaan. Maalaamossa on automaattinen ja manuaalinen jauhemaalauslinja, jonka avulla varmistetaan kilpailukykyinen, laadukas ja tehokas prosessi kaiken kokoisille kappaleille.

Kone- ja laiteteollisuudesta valmistetaan erikokoisia ja -painoisia tuotteita. Tämä asettaa jauhemaalaamoille rajoituksia joko painon tai tehokkuuden suhteen. Julkisivuelementit puolestaan altistuvat vuosien aikana erilaisille sääolosuhteille ja likaantumiselle, haalistumiselle sekä mekaaniselle rasitukselle. Tästä syystä maalipinnan valintaan on kiinnitettävä erityistä huomiota. Laadukas jauhemaalaus takaa näyttävän, myyvän ja kestävän pinnoituksen tuotteille. HelaPaintilla pintakäsiteltävä kappale voi olla tasainen tai moniulotteinen, sillä jauhemaali tarttuu sähkövarauksella. Jauhemaalattu tuote on myös kokoonpanossa paremmin kolhuja kestävä ratkaisu. HelaPaint käyttää kaikille metallimateriaaleille soveltuvaa ympäristöystävällistä nanoteknologiaan perustuvaa Gardobond® X 4739 -esikäsittelyä.Toimittajan arvostus

Kun hitsaukseen ja kokonaistoimituksiin erikoistuneen konepajan HelaSteelin tiloissa syttyi tulipalo 28.7.2021, tapaus sai laajaa julkisuutta suomalaisessa mediassa. 3 000 m² hallin ulkopuolella tapahtuneesta sähkövioista alkanut tuli levisi nopeasti ja teki rakennuksesta käyttökelvottoman.

HelaSteelin toimitusjohtaja Kimmo Erikoisen mukaan tuo heinäkuun keskiviikko aloitti unohtumattoman suuren työn, johon koko HelaSteel-tiimi osallistui. ”Ensinnäkin keskityimme pelastamaan kaiken pelastettavan – yhdessä palokunnan kanssa. Sitten aloimme suunnittelemaan eteenpäin. Ilmoitimme kaikille asiakkaillemme tapahtuneesta ja pääsimme sopimukseen uusista tiloista heti seuraavana päivänä. Kaksikymmentä rekkakuormaa kuljetettiin palopaikalta uusiin tiloihin. Pystyimme jatkamaan töitä heti seuraavana maanantaina, alle viikon kuluttua palon syttymisestä. Nopea toiminta tuotti tulosta. HelaSteel pystyi jatkamaan asiakastoimituksia lähes viivytyksettä”, Kimmo Erikoinen kertoo.

”Sanoisin, että suurin syy siihen, miksi pystyimme toipumaan yhtä nopeasti kuin pystyimme, liittyi kuuluisaan suomalaiseen sitkeyteen ja tiimihenkeen, asiakkaisiimme keskittymiseen ja tahtoon varmistaa heille häiriötön palvelu. Myös ihmiset ympärillämme olivat erittäin avuliaita – monet tarjosivat meille uusia tiloja tai muutoin osallistuivat”, Kimmo Erikoinen korostaa.

HelaSteelin tehokas kriisinhallinta havaittiin myös sen avainasiakkaassa, monikansallisessa yhtiössä. Tämän avainasiakkaan sidosryhmät vierailivat HelaSteelissä myöhemmin vuonna 2021 osana auditointiprosessia laajentaakseen HelaSteelin toimituksia Eurooppaan. Auditointi onnistui ja nyt, huhtikuussa 2022, he tekivät uuden vierailun palkitsemaan HelaSteel-tiimiä sitkeästä kovasta työstään, joka johti nopeaan toipumiseen tulipalon jälkeen.

HelaSteel Oy
Kimmo Erikoinen
puh. 040 032 9988
kimmo.erikoinen@helasteel.fi
www.helasteel.fi