Helen Blomqvistista Sandvik Coromantin uusi pääjohtaja

Sandvik Coromant on nimittänyt uudeksi pääjohtajaksi Helen Blomqvistin, joka seuraa tehtävässä Nadine Crauwelsia.

Pääjohtajana Blomqvist on vastuussa Sandvik Coromantin johtoaseman vahvistamisesta valmistustyökalujen ja koneistusratkaisujen aloilla sekä asiantuntemuksen jakamisesta tavalla, joka vie valmistusteollisuutta eteenpäin. Blomqvist raportoi hiljattain nimitetylle Sandvik Machining Solutions -osaston pääjohtajalle Nadine Crauwelsille ja hän kuuluu jatkossa Sandvik Machining Solutions -johtoryhmään. Hän aloittaa uudessa asemassaan 1.12.2020.

Blomqvistilla on luja tausta Sandvik Coromantilla, ja hän tuli yrityksen palvelukseen tutkijainsinööriksi vuonna 2003. Hän on toiminut 17 vuoden ajan erilaisissa johtotehtävissä tuotehallinnassa, tutkimuksessa ja tuotekehityksessä sekä myynnissä, jossa hän toimi Pohjois-Euroopan myyntialueen toimitusjohtajana. Hänellä on kaksi patenttia, ja hänet nimettiin vuonna 2018 Sandvik Coromantin vuoden johtajaksi.

Blomqvist on Ruotsin kansalainen, ja hänellä on tohtorintutkinto rakennekemiasta Tukholman yliopistosta.

”Minulle on ilo ja kunnia saada tilaisuus johtaa Sandvik Coromantia. Yrityksellä on erinomainen sijainti markkinoilla tarjota tuotteita ja ratkaisuja, jotka antavat lisäarvoa asiakkaille. Odotan innolla yhteistyötä niin Sandvik Coromantin johtoryhmän kuin sen työntekijöiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa, jotta voimme jatkossakin kehittää tarjontaamme ja innovaatiovoimaamme sekä toteuttaa yhtiön strategiaa, jonka tarkoituksena on viedä alaa eteenpäin ja muovata valmistusteollisuuden tulevaisuutta. Keskityn erityisesti vahvistamaan rooliamme markkinajohtajana”, Blomqvist sanoo.

Sandvik Coromant omistaa maailmanlaajuisesti yli 3 100 patenttia, työllistää 7 600 henkeä ja on edustettuna 150 maassa. Lisätietoja Sandvik Coromantista on Sandvik Coromantin verkkosivustossa. www.sandvik.coromant.com