EJT-Tekniikka laajentaa palvelujaan investoimalla

Turkulainen levykonepaja EJT-Tekniikka on tarjonnut asiakkailleen laadukkaita poltto- ja plasmaleikkauspalveluita vuodesta 2014 alkaen. Vuosien aikana liiketoiminta on kasvanut voimakkaasti ja valmistuneella tilikaudella liikevaihto ylitti 3 M€. Yritys työllistää 20–25 työntekijää 2200 neliön tiloissa. Omistajina ovat Erkka Rike ja Jarno Hagman, joilla on valmistavasta teollisuudesta yhteensä yli 50 vuotta kokemusta niin yrittäjinä kuin myös toimihenkilöinä.

 

Tarkasti asiakkaan tarpeeseen

Liikeideana on ollut panostaa uusinta teknologiaa olevaan leikkaustekniikkaan. Nykyaikaiset plasmaleikkauskoneet 3D-robottiviistepäällä ja isolla leikkausalalla 3750 x 36 000 mm takaa laadukkaan ja tehokkaan tuotannon. Laitteisto mahdollistaa monipuolisten viisteiden teon leikkausten yhteydessä.

EJT-Tekniikka varastoi teräslevyjä paksuusalueella 3–150 mm. Kattava varasto mahdollistaa nopean reagoinnin asiakkaan tilauksiin. Uusina tuotteina varastoon on on otettu myös kulutusteräslevyjä ja ruostumattomia teräksiä asiakastarpeiden mukaan.

 

Nopeasti asiakkaan tarpeeseen jatkojalostettuna

EJT-Tekniikka tarjoaa leikkeille nopean jatkojalostuksen särmäämällä, mankeloimalla ja hitsauksella. Alihankintakumppanien avulla osat ja hitsatut kokonaisuudet voidaan toimittaa myös pintakäsiteltyinä tai asennettuina.

 

Asiakkaan materiaalista leikkaus

Erikoisuutena EJT-Tekniikalla on rahtileikkausten suuri määrä tilauskannassa. Asiakas toimittaa materiaalin ja EJT-Tekniikka hoitaa leikkauksen.

Toimiston riittävä kapasiteetti suunnittelussa ja ohjelmoinnissa ja tehokas tuotanto varmistavat, että isotkin tilaukset saadaan käsiteltyä nopeasti.

Usein tilauksen materiaalit ajetaan puoliperävaunulla halliin sisään vuoron alussa ja sen päätyttyä auto hakee saman perävaunun pois, valmiilla leikkeillä täytettynä. Täydellä kapasiteetilla levyä kulkee tuotannon läpi yli 1200 tonnia kuukaudessa.

 

Matala organisaatio takaa kustannustehokkaan ja laadukkaan tuotannon

Yrityksen koko tukee vahvuuksia. Oma henkilöstö vahvistettuna joustavalla vuokrahenkilöstöllä varmistaa, että resursseja ja osaamista riittää, samalla kun matala organisaatio pitää sisäisen byrokratian loitolla.

Laadun takeena EJT-Tekniikalla on ISO 3834 -sertifiointi ja CE-merkintä toteutusluokille EXC1 ja EXC2.

 

Uutta teknologiaa tuotantoon

Reikien tarkkuudelle asetettavien vaatimusten kiristyessä, on EJT-Tekniikalle tullut tarve ottaa tuotantoteknologiaa käyttöön. Sitä varten kalustoon on hankittu uusi CNC-porauskeskus CMA GRD 6017, jossa työala on 1700 x 6000 mm.

Keskuksella voidaan käsitellä myös ruostumattomia teräksiä, alumiinia ja pitkiä teräksiä.

Standardien muuttuessa tuli asiakkailta tarve saada levyihin entistä tarkempia reikiä. Uudelle porausyksiköllä voidaan porata reiät 60 mm asti ja tehdä tarvittaessa kierrereiät max. M45. Koneella voidaan tehdä reikiin senkkaukset ja kevyet jyrsinnät samoilla asetuksilla.

– Plasmaleikkauksen tarkkuus on myös kehittynyt vuosien saatossa valtavasti, mutta esimerkiksi kierteisiin tarvitaan aina lastuamista. Tavoittelemme asiakaspohjan laajentamisesta niin, että saamme uusia asiakkaita laivateollisuuden ohella myös raken­nusteollisuudesta ja koneenrakennussektorilta. Uusi hankinta tukee siinä merkittävästi, kertoo Erkka Rike.

Plasmaleikkaus on ollut tuotannon peruskivi ja tuotanto rakentuu edelleen vahvasti sen pohjalle. Poraus, kierteytys, viisteytys ja hitsaus tukevat leikkaamista jokainen omalla tavallaan. – Tarkoitus on, että meiltä saa sitä mitä asiakas haluaa, eikä vain sitä mitä me voimme tehdä. Kaikki siis lähtee asiakkaan tarpeista ja toiveista. Kapasiteettia pyritään kehittämään ja laajentamaan etupainotteisesti. Parasta on, jos valmius on olemassa jo vähän ennen kuin sitä kysytään. Silloin ei täydy myydä eioota ja houkutella asiakkaita myöhemmin takaisin.

 

Nopeaa asiakaspalvelua

EJT-Tekniikalle oli hankinnassa tärkeää, että kalustolla voidaan tukea asiakashankintaa erottumalla, ja tällä hetkellä CMA on tiettävästi työalaltaan lähialueen suurin porauskeskus. Lisäksi iso työalue mahdollistaa asiakkaille entistä suurempien kappaleiden nopeat toimitukset Turun alueella.

Porauskeskus on saanut asiakkailta hyvän vastaanoton ja sen ansiosta on jo saatu töitä, joita ei olisi voinut tehdä muutoin. Keskuksen myötä asennusaika on saatu puristettua niin lyhyeksi, että piirustuksen lukeminen vie usein enemmän aikaa kuin varsinainen asetusten muuttaminen koneella. Jos ohjelma on olemassa jo valmiina, saa asetukset vaihdettua samassa ajassa kun uusi levy vaihdetaan koneeseen. Asiakkaille voidaan tarjota entistä laajempaa valikoimaa tehokkaasti ja tuottavasti.

 

Katse tulevaisuudessa, jalat maassa

Jatkossa EJT-Tekniikan tavoitteena on keskittyä nykyisiin vahvuuksiin ja hankkia uusia tekemällä investointeja ja ylläpitämällä kilpailukykyä nopeilla ja joustavilla toimituksilla, entistä laajemmalla valikoimalla. Liikevaihdon hyvää kehitystä on tarkoitus jatkaa. Asiakaspohjaa laajennetaan kattamaan entistä voimakkaammin myös rakennus ja koneenrakennus. Haussa on myös koko ajan uusia yhteistyökumppaneita, joille voidaan tarjota lisää kapasiteettia ja joustoa oman liiketoiminnan tukemiseen.

 

INFO

EJT-Tekniikka Oy
Erkka Rike
puh. 040 5765 135
erkka.rike@ejttekniikka.fi
www.ejttekniikka.fi


CMA-porauskeskukset:
Vossi Group Oy
puh. 010 8200 500
www.vossi.fi/cma