Hienoja startteja

Urheilulajien lainalaisuudet ovat monessa kohtaa verrannollisia yrityselämään, ja innokkaana urheilun seuraajana pyrin näitä omassa työrupeamassani soveltuvin osin hyödyntämään.
Hyvällä startilla on monessa urheilulajissa iso merkitys. Esimerkiksi, jos vartin jälkeen jalkapallo-ottelussa tulostaululla on lukemat 0 – 3, on peliä hankala kääntää voitoksi, vaikka iso osa ajasta on vielä pelaamatta. Hyvällä alulla on iso merkitys myös yrityselämässä. Mikäli yrityksen aloitus sujuu suunnitelmien mukaan, helpottaa se tuoreen yrittäjän etenemistä huomattavasti.
Tässä Eurometallin syksyn aloitusnumerossa on useampikin hieno uutinen tuoreiden metallialalla toimivien yritysten alkumetreistä. Vaikka näiden yritysten alkumatkalle osuu koronan aiheuttama talouden epävarmuus, kyseiset uudet toimijat ovat saaneet hyvän startin. Myös tulevaisuuteen nämä yritykset katsovat postitiivisesti.
Yhteinen nimittäjä tämän lehden uutisissa esiintyville uusille yrityksille on vetäjiensä ennakkoluuloton asenne ja energinen ote. Energisyydestä kumpuaa myös uudenlaisia lähestymismalleja tekemiseen ja sen myötä uusia ideoita. Joukkoja johdetaan edestä, uskon, ja ainakin oman havaintoni mukaan nämä uudet yrittäjät ovat saaneet oman intonsa tarttumaan myös työntekijöihinsä.
Suomi tarvitsee näiden hienojen tarinoiden mukaisia uusia yrityksiä, jotka idearikkaina ja kasvuvoimaisina toimijoina varmistavat maamme hyvinvoinnin myös tulevaisuudessa.
Hyvää syksyä

Petri Kuhlman, päätoimittaja