Hitsi-Äijät – hitsaajan kokonaispalveleva kumppani

Jämsästä käsin operoiva Hitsi-Äijät palvelee hitsaavan teollisuuden tarpeita kokonaisvaltaisesti laadukkaista laitteista ja tarvikkeista huoltoon saakka.

Vuonna 2010 perustetun Hitsi-Äijät Oy:n taustalta löytyy pitkä kokemus hitsausalasta, sillä yrityksen perustajalla ja toisella omistajalla Antti Niemisellä on yli 40 vuoden kokemus tältä sektorilta. Hitsauslaitemyynnistäkin miehelle on kertynyt kokemusta 90-luvun puolesta välistä alkaen.

– Sveitsiläiset Optrel-hitsausmaskit ovat huippulaatua, muun muassa niiden tarjoama optiikka on erinomainen, kehuu Antti Nieminen.

Kolmen A:n palvelua

Hitsi-Äijien palvelukonsepti muodostuu kolmen A:n osaamisesta; toimitusjohtaja Antti Niemisen lisäksi yrityksessä palvelee laajaa asiakaskuntaansa Antin pojat Atte ja Anssi. Anssi on myös toinen yrityksen omistajista ja hän myös kantaa päävastuun huoltotoiminnoista, joita tehdään kaikkiin hitsauslaitemerkkeihin.
Laajuutta Hitsi-Äijien konseptissa todella onkin, sillä yrityksen asiakaskunta muodostuu sadoista yrityksistä, jotka sijaitsevat ympäri Suomea aina Hangosta Tornioon. Suurin volyymi muodostuu pk-yrityksistä, mutta asiakaskunnassa on myös suuria kansainvälisiä pörssiyrityksiä.


Eurooppalaiset laatutuotteet tukijalkana

Hitsi-Äijät luottaa eurooppalaisiin merkkeihin. – Olemme valikoineet edustamaamme tuoterepertuaariin ainoastaan huippulaadukkaita eurooppalaisia tuotteita. Tämä valikoimamme on suunnattu ammattikäyttöön, ja siksi haluamme toimittaa asiakkaillemme vain tuotteita, jotka huippuominaisuuksillaan tuottavat parhaan mahdollisen tuotantotehokkuuden hitsausprosesseissa, kertoo Antti Nieminen.


EWM – saksalainen markkinajohtaja

Laitepuolella Hitsi-Äijien lippulaiva on saksalainen hitsauskonevalmistaja EWM, jonka mallistosta löytyy laaja-alainen kattaus koneita kokoluokkahaarukassa 180 A – 500 A. – EWM on hitsauskoneissa Saksassa markkinajohtaja, mikä kertoo tuotteen laadusta paljon. Niin ikään korkeasta laadusta kielii kolmen vuoden, joissain malleissa jopa viiden vuoden takuu, sekä takuuaikaisten korjausten määrä, joka on alle 1 %, valistaa Nieminen.
– EWM on teknisesti todella korkealaatuinen. Muun muassa pienimmissä hitsauskonemalleissa on jopa puikkohitsaukseen pulssiominaisuus. Tämä on monessa kohtaa tärkeä ominaisuus, jolla kyetään alemman lämmöntuonnin ansiosta hitsaamaan ohuempia ainevahvuuksia. Pulssipuikkokoneessa löytyy myös kaukosäädin. Myöskään ns. liimapuikkoja ei EWM:llä hitsatessa juurikaan esiinny, kertoo Anssi Nieminen.

EWM-koneissa vesi on integroitu helposti liitettäväksi, jolloin laite on vaivaton siirtää eri kohteisiin. Hitsauskohteisiin pääsyä helpottaa EWM Minidrive, jonka ansiosta voidaan hitsata MIG/MAG-menetelmällä jopa 35 metrin päässä virtalähteestä. EWM voidaan varustaa myös vetävällä polttimella. Langan tasainen syöttö varmistetaan kestävistä komponenteista valmistetulla telityyppisellä langansyöttölaitteella.
– EWM-ohjelmistosta löytyy ilman erillistä lisenssiä jo valmiiksi erittäin monipuoliset ammattikäyttöön suunnitellut valmiit ohjelmat. Kun materiaali ja muut parametrit on tiedossa, voi valita valmiin ohjelman, jota voi vielä hitsaajan mieltymysten mukaan säätää 25 % toleranssilla, Niemiset kehuvat EWM-hitsauskoneiden ohjelmistoa.

Saksalaisilla EWM-hitsauskoneille on kolmen vuoden takuu, joissain tuotteissa jopa viisi vuotta. Kuvassa EWM Taurus 405 Synergic S MM TDM.


Myös suomalaisia tuotteita

Hitsi-Äijien tuoterepertuaarista löytyy suomalaisvalmistajan Finn-Tips Oy:n suuttimet. – Hitsaussuuttimen valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Finn-Tipsin suuttimet on valmistettu puhtaasta kuparista. Kuparin laadulla on iso merkitys ja se takaa enemmän hitsausaikaa ilman katkoksia. Myös mittatarkkuus on oltava kohdillaan. Valikoimistamme löytyy myös CuCrZr-materiaalista valmistettu suutin, joka on todella pitkäkestoinen, valistaa Atte Nieminen.
Kattavasta Hitsi-Äijien valikoimista voi nostaa esiin yrityksen omaa maahantuontia edustavat Ergoweld MIG/MAG-polttimet sekä Imendin TIG-polttimet. Lisäaineita valikoimissa edustaa mm. Elga/Kobelco sekä Hyundai.
– Hitsausmaskeiksi tarjoamme maailman huippua edustavat Optrel-tuotteet. Näissä sveitsiläisissä maskeissa on muun muassa huippuoptiikka. Optrelia koittaneet ovat poikkeuksetta valinneet tämän tuotteen maskikseen, kehuu Antti Nieminen.

Hitsi-Äijät Oy
Antti Nieminen
toimitusjohtaja
puh. 0400 206 677
hitsiaijat@gmail.com
www.hitsiaijat.fi

– Olemme erittäin ketterä ja joustava hitsaustuotteiden ja -tarvikkeiden erikoisliike. Kauttamme saa maailman huippua edustavat eurooppalaiset tuotteet asiantuntevasti huoltopalveluineen. Palvelemme tarpeen mukaan vaikka viikonloppuisin – asiakasta ei jätetä pulaan, lupaavat Anssi, Atte ja Antti Nieminen.
EWM-koneissa on telityyppinen langansyöttölaitteisto, joka takaa tasaisen langansyötön.