HT Laser investoinut monipuolisuuteen jo vuosia

Laserleikkeiden alihankintapajana aloit-tanut HT Laser on kehittänyt toimintaansa voimakkaasti monipuolisen palvelutarjoajan suuntaan. Tänä päivänä yritysryppään yhteistyökumppani voi luottaa saavansa laadukkaiden tuotteiden lisäksi kattavaa palvelua aina suunnittelun tuesta, hitsattuihin ja pintakäsiteltyihin loppukokoonpanoihin saakka. Uutta potkua erikoislujien tuotteiden särmäykseen tuo uusi Aliko SP7000-1000.

-Olemme kehittäneet toimintoja ja konekantaa viime vuosien aikana siten, että nyt voimme tarjota asiakkaillemme kattavasti kaikkea metallista. Tämä koskee myös ja erityisesti Tampereen yksikköämme, jossa on viime vuosien aikana investoitu vahvasti hitsaus- ja koneistuskapasiteettiin, kertoo toimitusjohtaja Matti Seppälä.

– Meiltä löytyy osaamista kaikilta osa-alueilta siten, että voimme auttaa asia-kasta saamaan tarvitsemansa tuotteet tehokkaammin ja edullisemmin esimerkiksi meiltä löytyvien erikoistekniikoiden kanssa. Laserhitsaus ja järeät särmäyskoneet mahdollistavat kevyemmät rakenteet tinkimättä laadusta.

Asiakastarve edellä

– Kaiken kehittämisemme lähtökohta on ollut palvella asiakkaitamme laadukkaasti, monipuolisesti ja nopeasti.

– Olemme muuttaneet hallien layoutit siten, että ne soveltuvat nykyiseen tuotantoon ja myös laajennamme uudella Lappeenrannan toimipisteellä palvelua. Loppuvuodesta saamme käyttöön uuden konekannan Lappeenrannan toimipisteessä, jossa on nykyaikaiset koneet jopa Euroopan laajuisesti katsottuna, Seppälä jatkaa.

Anna Fellman johtaa Lappeenrantaa rautaisella osaamisella

Puolisen vuotta Lappeenrannan käynnistystä hoitanut Anna Fellman omaa rautaisen 16 vuoden kokemuksen laserhitsauksesta, josta hän on myös tehnyt tohtorin väitöskirjansa. Tämä osaaminen tuleekin tarpeeseen, kun Alikon 7 metriä ja 1 000 tonnia puristavan särmäyspuristimen lisäksi toimipisteeseen tulee laserleikkaus- ja laserhitsaustyöasema, jonka työalue on noin 11 x 2,5 x 1,5 m. Kone tekee laserhitsauksen lisäksi laser- + MIG/MAG-hybridihitsausta ja myös laserleikkauksella pienet aukotukset jo hitsatuille kappaleille.

– Lappeenrannan käynnistyessä pystymme tarjoamaan sellaista alihankintapalvelua, jota ei paljon löydy Pohjois-Euroopassa. Meillä on mahdollisuus särmätä ja laserhitsata suuria kappaleita, jotka on valmistettu suurista ainevahvuuksista tai jopa erikoislujista materiaaleista. Lasertyöstötyöasemaan tulevalla 12 kW disklaserilla pystyy hitsaamaan 18–20 mm vahvaa materiaalia, -Anna Fellman toteaa.

Toimiva yhteistyö tärkeässä roolissa

– Koska teemme paljon levytuotteita, yksi tärkeimmistä koneistamme on kunnollinen särmäyskone. Usein olemme näiden osalta valinneet toimittajaksi Aliko Oy Ltd :n, koska heiltä olemme aina saaneet erinomaiset koneet, hyvän ja asiantuntevan myyntipalvelun sekä kattavat jälkimarkkinointipalvelut. Meillä on edelleen käytössä useimmat vanhat särmäyskoneet, jotka olemme heiltä ostaneet, Tampereen tehtaan yksikönpäällikkö Janne Tuominen kehuu Alikon tuotteita.

– Vuosien varrella Aliko on toimittanut meille muitakin laitteita, kuten vesileikkauskoneita sekä Messerin termisiä leikkauskoneita. Konekantaa uusitaan jatkuvasti ja Alikolla on siinä oma osansa täytettävänä.

Kipinän lisäksi myös lastuavaa työstöä

– Olemme ottaneet tuotantoon mukaan myös lastuavan työstön koneita ja yksi uusimmista on pystykarainen Mazak, joka on Tampereen toimipisteen tiloissa. Nyt pystymme erittäin kattavasti valmistamaan kaikki osat hitsaten kasattaviin osakokoonpanoihin.

Koneet tuotannossa tuplana

– Haluamme olla varmoja siitä, että tuotannon läpimenoajat ovat aina parhaalla mahdollisella tasolla ja siksi pyrimme hankkimaan samankaltaisiin toimintoihin kykeneviä koneita vähintään kahteen toimipisteeseemme.

Henkilöstö yrityksen tärkein voimavara

– Lähdemme siitä näkökulmasta, että meillä pitää olla hyvä tehdä töitä. Ergonomia on kohdallaan, ilmanpuhtaus hitsaamossa mahdollisimman lähellä toimistotasoa, henkilöstön työpaikkaviihtyvyys on korkealla tasolla, kun pystyy itse vaikuttamaan työpisteen asioihin ja väliaikajumpat työntekijöille. Olemme onnistuneet löytämään ammattitaitoisia uusia työntekijöitä. Käytämme myös sosiaalista mediaa hyväksemme rekrytoinnissa.

– Pitkäaikainen yhteistyömme useiden oppilaitosten kanssa on myös tuonut meille kehityskelpoisia ja ahkeria tekijöitä, joista on muodostunut tärkeitä lenkkejä tuotantoketjussamme. Esimerkiksi TAKK, TAMK, TTY ja Tredu ovat oppilaitoksia, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Pari työntekijäämme käy myös TAMK:ssa opettamassa aika ajoin, sanoo Tuominen.

Ei ihan vakiokone

– HT-Laserille toimitettava Aliko SP7000-1000 tulee olemaan yksi suurimmista tänä vuonna toimitettavista koneista. Koosta kertoo hieman se, että koneen maksimi särmäysleveys on 7 000 mm ja puristusta löytyy 1 000 tonnia. Koneessa on myös normaalia korkeampi kita, jotta asiakkaan tietyt vaativat tuotteet saadaan valmistettua. Särmäyspuristimesta löytyy myös koneen rungon päälle integroitu oma siltanosturi. Puhumme siis varsin kookkaasta laitteesta, summaa Aliko Oy:n myyntipäällikkö Timo Valtanen.

– Yhteistyö yritystemme välillä on erittäin hyvällä pohjalla ja uskon, että jatkossakin olemme mukana HT Laserin suunnitellessa uusien koneiden hankintaa.

Alihankinta tärkeä tapahtuma

– Tämän vuoden Alihankinta-messuilla esittelemme erityisesti laserhitsausta. Se on osa-alue, johon olemme satsanneet ja satsaamme voimakkaasti. Anna Fellman pitää kaksi seminaariluentoa aiheesta. Tervetuloa Alihankintaan tutustumaan tämän päivän HT Laseriin ja mahdollisuuksiimme tarjota teille erittäin kattavaa ja asiantuntevaa maailmanluokan tuotantokapasiteettia, toivottaa toimitusjohtaja Matti Seppälä. 

INFO

HT Laser Tampere

Janne Tuominen

yksikönpäällikkö 

puh. 044 737 1029

htlaser.fi

Aliko Oy Ltd

Timo Valtanen

myyntipäällikkö 

puh. 040 730 9978

www.aliko.fi