Hydoring Oy:lle kaksi CMZ-sorvia sylinterituotantoon

Suomen johtaviin hydrauliikkavalmistajiin kuuluva Hydoring Oy on hankkinut Cron-Tek Oy:n toimittamana kaksi vinojohteista CMZ CNC-sorvia tehostamaan sylinterivalmistustaan.

Hydoring Oy suunnittelee, valmistaa, asentaa ja huoltaa asiakasräätälöityjä hydraulisylintereitä, voimayksiköitä, venttiililohkoja ja kiertovoitelujärjestelmiä. Tämän Kyrössä toimivan yrityksen tuotanto-ohjelmasta löytyvät myös vakiosylinterit ja -koneikot.
– Meillä on vahvat perinteet sylintereiden ja hydraulikoneikkojen valmistuksessa; Hydoring Oy on määrätietoisella kasvulla noussut johtavien kotimaisten hydrauliikkavalmistajien joukkoon. Vahva tuotekehitys, asiakaslähtöiset ratkaisut ja nykyaikainen tuotanto ovat tulevaisuuttamme. Tarjoamme koko hydrauliikan ketjun aina tuotteen suunnittelusta sen ylläpitohuoltoon asti, kertoo sylinterituotannon tuotantopäällikkönä toimiva Jussi Raikko.

Vaativat hydrauliikkatoimitukset yli 30 vuoden kokemuksella
Hydoring Oy on toiminut joustavana toimittajana asiakkailleen jo vuodesta 1987. Tänä päivänä yritys palvelee laajasti eri toimialojen hydrauliikkatarpeita, joille tehtävistä töistä muodostuu lähes 20 M€ liikevaihto. Pääasiakassegmentit ovat jakaantuneet viiteen eri pääryhmään: meriteollisuus ja off­shore, mekaaninen puunjalostus, prosessiteollisuus, liikkuva kalusto sekä yhtenä vahvana segmenttinä nostolaitteiden hydrauliikka. – Yli sadan henkilön organisaatiostamme löytyy osaajia joka lähtöön ja ratkaisut kaikkiin tarpeisiin, vakuuttaa Raikko.

Nopeat toimitukset
– Toimitilamme sijaitsevat kaikki samalla alueella ja ne kattavat liiketoiminnan kannalta kaikki tärkeät osa-alueet aina suunnittelutiloista huoltoon, asiakaskohtaisen räätälöinnin omalta osaltaan mahdollistavaan maalaamoon ja laajaan varastoon asti. Näin voimme taata nopeat ja varmat toimitukset asiakkaittemme kaikkiin tarpeisiin, sanoo Raikko.

CMZ-sorvit vakuuttivat
Moderni ja kattava konekanta yksi Hydoringin toiminnan teräsjaloista ja yritys on investoinut voimakkaasti konekantaansa viimeisen kymmenen vuoden aikana.
Viimeisimpiin investointeihin kuuluvat kaksi vinojohteista CMZ CNC-sorvia, jotka saapuivat Hydoringin tuotantoon viime vuoden lopulla. – Nämä kummatkin sorvit ovat korvausinvestointeja. Tosin toinen korvattu kone jatkaa meillä edelleen palvellen harjoittelukoneena ammattikoululaisille. Olemme pitkään tehneet tiivistä yhteistyötä ammattikoulujen kanssa ja tälläkin hetkellä meillä on kahdeksan harjoittelijaa. Koulutus on yksi hyvin tärkeä osa kokonaisuuttamme, koska kuten tunnettua on, valmiita vapaina olevia tekijöitä on vaikea löytää. Meillä on koulutusprosessista hyviä kokemuksia ja noin 80 % harjoittelijoistamme jää meille töihin, valaisee Raikko.
Hydoringin uudet vinojohteiset CMZ CNC-sorvit ovat tyypeiltään TD35Y ja TA30. Kummassakin uutuuskoneessa on Y- sekä C-akseli, pyörivät työkalut ja automaatiovalmius. TD35Y-koneessa on lisäksi 16-paikkainen revolveri ja hydraulinen tukilaakeri yhdistettynä kärkiväliin 3200 mm mahdollistaa pitkienkin kappaleiden tarkan työstämisen. – CMZ TD35Y toi paljon lisäkapasiteettia ja -tehoa pidempien sylintereiden valmistukseen. Kummatkin CMZ-sorvit vähentävät jatkovaiheiden määrää, kun esim. avainjyrsintä, poraukset ja kiilaurajyrsintä saadaan nyt tehtyä samalla koneella, sanoo Raikko.
CMZ-koneita ei Hydoringilla aiemmin ole omassa tuotannossa ollut. – CMZ vastasi parhaiten meidän tarpeisiimme. Koneiden ominaisuudet vakuuttivat meidät ja vastasivat vaatimustasoamme. Myös koneen hinta-laatusuhde on kilpailukykyinen, arvioi Raikko.

Jatkuvaa parannusta
– Tilauskantamme on tällä hetkellä hyvä ja myös jatko vaikuttaa positiiviselta. Olemme tehneet parin vuoden sisällä merkittävät noin 1700 m2:n tilainvestoinnit ja konekantaa olemme päivittäneet jatkumona. Paljon on siis tehty, mutta paljon on vielä tehtävääkin. Kuvailisinkin etenemistämme jatkuvan parannuksen prosessiksi ja voisi sanoa, että olemme hyvässä alussa. Kun haluamme aidosti kehittää jatkuvan oppimisen kautta toimintaamme, myös asiakkaamme huomaa, että meissä on paljon potentiaalia, arvioi Raikko.

INFO

Hydoring Oy
Jussi Raikko
tuotantopäällikkö / sylinterit
puh. 0207 656 995
www.hydoring.com
CMZ:stä:
Cron-Tek Oy
puh. 09 549 4660
www.crontek.fi