Hydroscandille Suomen ensimmäinen BLM E-Turn52 -putkentaivutusautomaatti

Turkulaiselle Hydroscand Oy:lle on toimitettu BLM Groupin E-Turn52-putkentaivutusautomaatti, joka on mallisarjansa suurin ja monipuolisin toimitus Suomessa. Täysin servo-ohjattuun taivuttimeen voidaan asettaa yhtä aikaa kuusi erilaista työkalulestiä, joissa voi olla kuusi eri radiuskulmaa tai kuusi eri halkaisijaa. Lisäksi käytössä voi olla yhtä aikaa kaksi eri taivutusakselihalkaisijaa yksittäistyökaluille, joten Hydroscandin uudella putkentaivuttimella voidaan tehdä yksittäissarjoja kustannustehokkaasti ja nopeasti. 3D-ohjelmoinnin ja simuloinnin avulla taivutetaan kerta-ajolla mittatarkat sekä laadukkaat hydrauliputkituotteet.

E-Turn52-putkentaivutin
BLM Groupin E-Turn-putkentaivuttimet ovat täysin servo-ohjattuja koneita, joissa on 14 vapaasti ohjelmoitavaa akselia.
BLM:n käyttämät Siemensin servomoottori- ja ohjauspaketit ovat paitsi toimintavarmoja niin myös energiaa säästäviä. Valmistaja lupaa 80 % säästöjä energiakustannuksista hydraulisiin koneisiin nähden sekä huomattavasti alhaisempia ylläpitokuluja. E-Turn-mallin ainutlaatuinen 360 astetta kääntyvä CNC-taivutuspää mahdollistaa niin oikean- kuin vasenkätiset taivutukset sekä muuttuvan säteen yhdellä ajolla. Taivutuspää voidaan varustaa lestityökaluilla aina kuuteen eri taivutussäteeseen tai putkenhalkaisijaan asti.

3D-ohjelmointi ja simulointi
BLM:n 3DVGP-ohjelmointiohjelmistolla voidaan kappaleohjelmat tehdä toimistossa ja ajaa aito taivutussimulointi, joka vastaa täysin todellista koneympäristöä. 3D-Import/Exportin avulla saadaan taivutettavat aihiot napattua suoraan Hydroscandin asiakkaiden 3D-mallien .iges- tai .step-formaateista. Lisäksi mahdolliset valmistettavuuden vaatimat hienosäädöt ja muok­kaukset ohjelmointiohjelmassa kappalegeometriaan voidaan viedä takaisin varsinaiseen 3D-malliin sekä toimittaa nämä korjaukset takaisin hyväksyttäväksi esim. asiakkaan suunnittelijalle. Luonnollisesti ohjelmoinnissa voidaan käyttää myös perinteisiä mitta-, kulma- tai koordinaatistotietoa. Kuitenkin 3D-simulointiohjelmoinnin ja CNC-ohjauksen B-Tools-korjausten ansiosta heti ensimmäinen taivutettava tuotantokappale onnistuu mittatarkasti.

Fredko Groupilta paikallinen
asiakaspalvelutuki ja taivutustyökalut
Fredko Groupin asiakaspalveluyksikkö FredBest toimii BLM Groupin paikallisena huoltokumppanina. FredBest-huolto-ohjelmat pitävät käyttöasteen korkealla sekä kunnossapitokustannukset kohtuullisina. Fredko tarjoaa myös BLM:n putkentaivuttimien taivutustyökalut, joita toimittaa alan kokeneimmat työkaluvalmistajat. Hydro­scandille toimitettiin koneen mukana mittava työkalupaketti kattaen miltei kaikki yleisimmät hydrauliputkikoot. BLM Group antaa asiakkaidensa käyttöön työkalukuvat, joka mahdollistaa nopean ja kustannustehokkaan paikallisen työkaluvalmistuksen tarvittaessa.

INFO

Hydroscand:
Jukka-Pekka Hietaniemi
puh. 0207 306 637
jukka-pekka.hietaniemi@hydroscand.fi
www.hydroscand.fi
Fredko:
Pasi Pitkänen
puh. 0400 956 828
pasi.pitkanen@fredko.com
www.fredko.com