Makita lanseeraa 18V LXT -akkumetallisahan

LXT-sarjan uutuus DCS553 on hiiliharjattomalla moottorilla varustettu 150 mm teräinen akkumetallisaha, joka toimii 18V jännitteellä. Sahalla metallinkatkaisu sujuu nopeasti ja lähes kipinättömästi.
Akkumetallisahan tehokas leikkaus, viimeistelty muotoilu ja huomioon otetut turvallisuustekijät takaavat sen, että kone täyttää konepajateollisuuden korkeat laatuvaatimukset.

Kompakti muotoilu
DCS553:n suunnittelussa on otettu huomioon erilaiset työskentely-ympäristöt, erityisesti ahtaat paikat. Akku on sijoitettu sivuttain, joka mahdollistaa sen, että koneen pituutta on voitu vähentää 65 mm aiempiin malleihin verrattuna. Näin ollen koneen pituus on ainoastaan 267 millimetriä. Vähennetty pituus mahdollistaa työskentelyn ahtaissa paikoissa, mutta parantaa myös koneen tasapainoa kaikessa työskentelyssä.

Jopa 125 leikkausta yhdellä akulla
Testauksessa DCS553 suoritti jopa 125 leikkausta täyteen ladatulla 5.0 Ah akulla. Leikkaukset suoritettiin halkaisijaltaan 34 mm teräsputkeen, jonka paksuus oli 3,2 millimetriä.

Lastunkeräyssäiliö pitää työympäristön siistinä
DCS553 on varustettu ainutlaatuisella lastunkeräyssäiliöllä, joka mahdollistaa sen, että työympäristö pysyy siistimpänä. Lastunkeräyssäiliö parantaa myös työturvallisuutta, kun metallilastun määrä ympäristössä vähenee. Keräyssäiliön tyhjentäminen on helppoa, kotelon kansi vain avataan ja kerääntynyt metallilastu kaadetaan roskikseen.

Varustettu XPT- ja ADT-teknologioilla
XPT (Extreme Protection Technology) suojaa konetta pölyltä ja roiskevedeltä, kun koneella työskennellään vaativissa olosuhteissa. ADT (Automatic Torque Drive Technology) puolestaan säätää automaattisesti koneen sahausnopeutta leikattavan materiaalin mukaan. Vähäisellä kuormituksella kone työskentelee isolla nopeudella, kun taas isompi kuormitus saa koneen vähentämään nopeutta ja lisäämään vääntöä.

Ominaisuudet
• Hiiliharjaton moottori
• Jopa 125 sahausta yhdellä akulla (5.0 Ah)
• Varustettu XPT- ja ADT-teknologioilla
• LED-valo valaisee työkohteen
• Varustettu lastunkeräyssäiliöllä
• Mitat: 267x186x250 mm
• Paino: 2.8 – 3.1 kg (riippuen käytettävästä akusta)

INFO

Makita Oy, puh. +358 (9) 857 880 • www.makita.fi