Ibarmia rantautuu vahvemmin Suomeen

Ibarmia ja MTC Flextek Oy Ab tiivistävät yhteistyötään

Espanjalainen perheyhtiö Ibarmia tunnetaan erittäin suurista ja tehokkaista työstökoneistaan. Tehon ja kapasiteetin lisäksi koneiden etuna ovat niiden laajat kustomointi ja muokkausmahdollisuudet. Ibarmialla on ymmärretty, että pienetkin muutokset koneessa voivat muuttaa työstämisen asiakkaalle huomattavasti helpommaksi ja tehokkaammaksi. Espanjan Baskimaalla sijaitsevalta Euroopan suurimmasta työstökonevalmistajien keskittymästä ponnistava Ibarmia on aloittanut toimintansa jo 1953 teollisten porakoneiden parissa. Viime vuodet se on keskittynyt voimakkaasti tuotekehitykseensä ja kasvanut voimakkaasti. Ibarmia ja MTC Flextek tiivistävät yhteistyötään kattamaan kaikki Ibarmian palvelut Suomessa sisältäen huolto-, etätuki- ja varaosapalvelut.


Ibarmian valikoima

Ibarmian työstökonevalikoima jakautuu kolmeen sarjaan, Z-, T- ja C-sarjoihin. Z-sarjassa on erikokoisia ja erittäin joustavia liikkuvalla kolumnilla varustettuja työstökoneita ja 5-akselisia työstökoneita. T-sarjassa on kaksi universaalia 5-akselista konemallia. C-sarja on erikoistunut erittäin suurten laippamaisten kappaleiden työstöön. Ibarmian ideologiana on tarjota ennemmin työstöratkaisuja, pelkkien työstökeskusten sijaan. Eri sarjojen mallit ovat ikään kuin pohjia, joista sopivaa konetta voidaan alkaa rakentamaan. Heille jokainen asiakas ja projekti ovat uniikkeja ja ratkaisuja kehitetään yhdessä asiakkaan kanssa niin, että kokonaisuus täyttää asiakkaan koneistustarpeet.


Z-sarjan ZVH60 L6000 MULTIPROCESS ­mahdollistaa mm. heilurityöt.

Z-sarjan koneissa on kiinteät pöydät ja liikkuva kolumni

Z-sarjan koneiden erilaisista koko-, kara- ja akselivaihtoehdoista voidaan hyvin joustavasti koota tarpeeseen sopivin yhdistelmä. Yli 700:n kokoonpanovaihtoehdon ansiosta Z-sarja soveltuu hyvin eri kokoisille ja muotoisille kappaleille, kuten muun muassa pitkille kappaleille, heiluritöille ja jopa Ø 2000 mm kappaleille. Z-sarjan ergonomisuus, laatu, tarkkuus ja joustavuus tekevät siitä korvaamattoman alustan konepajalle kuin konepajalle.

Z-sarjan koneiden käytettyyttä ja ergonomiaa parannettiin pari vuotta sitten. Nyt ohjauspaneelia ja portaita voi siirtää koko koneen leveydellä, niin että ne ovat aina kätevästi siellä missä tarvitaan. Ohjauspaneeli on entistä kevyempi ja kääntyy kokonaan ympäri koko käyttömatkallaan. Koska portaita voi siirtää, voi käyttäjä nousta pöydälle juuri siitä kohtaa, mistä on tarpeen. Lisäksi paineilma- ja jäähdytysnestepistooli kulkevat portaiden kyydissä, eikä niiden perässä tarvitse enää kävellä koneen sivulle asti. Uudistuksessa rungon uudelleen suunnittelu mahdollisti pöydän laskemisen 150 mm alemmaksi, jolloin käyttäjä ulottuu paremmin toimimaan sen parissa.


T-sarjan THR16P Extreme.

T-sarjan 5-akselisia työstökeskuksia automaattisella paletinvaihdolla

T-sarja sisältää modernin kattauksen 5-akselisia koneistuskeskuksia työstöön, jossa kappaleet ovat keskikokoisia tai suuria (max Ø 3600 mm). Kulmapään, pyörivän pöydän ja automaatiojärjestelmien yhdistelmä mahdollistaa kehittyneen 5-akselisen koneistuksen raskaille kappaleille. T-sarja tarjoaa monitoimikoneita, joilla voidaan sorvata tehokkaasti, jyrsiä tarkasti sekä viimeistellä kappaleet hiomalla – kaikki nämä yhdellä koneella. Näihin koneisiin on mahdollista saada myös paletinvaihtajat ja jopa 320 työkalun työkalumakasiinit.


C-sarja: sorvauskeskukset halkaisijoiltaan suurien laippojen ja laakereiden työstöön

C-sarjan keskuksissa voidaan käyttää eri menetelmiä sorvauksesta, poraukseen ja hiontaan jopa Ø 8000 mm kappaleille. Keskuksia on saatavilla sekä portaali- että liikkuvan kolumnin rakenteilla. Myös karapäissä on vaihtoehtoja ja niitä voidaan asentaa jopa kaksi vastakkain tai rinnakkain.

C-sarjan PDH50 D5400.

Digitaalisuus

Ibarmia on kehittänyt koneiden tueksi erilaisia digitaalisia ratkaisuita. Käyttöliittymää on kehitetty entistä käyttäjäystävällisemmäksi ja jatkossa he toivovat parantavansa vuorovaikutusta koneen kanssa, esimerkiksi hyödyntämällä äänikomentoja. Koneille on suunniteltu oma SMART POINT -järjestelmä, jolla käyttäjän on helppo seurata koneiden tilaa ja diagnostiikkaa paikasta riippumatta. Ibarmian ohjaukseen on myös erilaisia sovelluksia helpottamaan koneen käyttöä, niin työstössä kun koneen parametrien optimoinnissa, esimerkiksi akseleiden automaattinen parametrien säätö kappaleen painon mukaan ja karan laakereiden kunnon seuranta.

Ibarmian koneisiin on mahdollista valita itselleen sopivin ohjausjärjestelmä, sillä vaihtoehtoina ovat sekä Fanucin, Siemensin että Heidenhainin ohjaukset. Lisäksi ohjauksen näyttöjä on saatavilla eri kokoisina.


Kattavat palvelut toimituksen koko elinkaarelle

Ibarmian palvelut kattavat koko työstökoneen elinkaaren. Tähän kuuluu mm. tuotantoaikojen määrittely ja simulointi sekä varaosa- ja koulutuspalvelut. Tarvittaessa suurempi automaatiota sisältävä kokonaisuus voidaan toimittaa avaimet käteen periaatteella. Lisäksi palveluihin kuuluu kiinnitysratkaisujen kehittäminen ja valmistaminen, joka pyrkii optimoimaan valmistus- ja asennusajat.

SMART POINT -pilvivalvontajärjestelmän ansiosta Ibarmialla on mahdollisuus saada reaaliaikaista tietoa työstökoneesta, jolla voidaan tehdä mm. diagnoosi kriittisistä komponenteista ja niiden tilasta.


ZVH 45 STAR EDITION

Koneiden suuresta kustomointimahdollisuuksista huolimatta Ibarmialla ymmärretään kuitenkin, että osalle asiakkaista valmis kone nopeammalla toimitusajalla saattaa olla sopivampi vaihtoehto. Tähän tarpeeseen ovat Z-sarjan Star-koneet, joita valmistetaan kahdella eri liikematkalla: 1500 mm ja 3000 mm. Vaikka ne ovatkin Ibarmian mittakaavassa pienimpiä koneita, ovat ne edelleen kapasiteetiltaan suuria ja tehokkaita. MTC Flextekille on tulossa Pirkkalan Show­roomiin Star L1500 -mallin kone, johon on mahdollista tulla tutustumaan syksyllä.


Kuvassa suuri kaksipäinen C-sarjan porauskeskus (PDV50_D7000), mallisarjalla voidaan työstää jopa 8000 mm halkaisijalla olevia kappaleita.

MTC Flextek Oy
puh. 029 030 0120
www.mtcflextek.fi