IL Konenäyttelyssä esillä uusia edustuksia ja uutuusmalli

Insinööritoimisto Ismo Lindberg Oy järjesti Konenäyttelyn toimi­tiloissaan Muuramessa kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Vierailijoiden tutkittavaksi oli kerätty laaja kattaus tämän kokeneen konemyyjän tuotevalikoimista, työstökoneista yhteistyörobotteihin.


Näyttelyhallissa oli esillä Nakamura-Tome-sorvauskeskukset SC-100X2 ja WY-150. Työstökeskuksista esille oli valikoitunut Axile C6 sekä Microcut M760. Muita esillä olleita tuotteita olivat mm. Diamond-kärkisorvit, Top Automazioni X-Files -tankomakasiini sekä Universal ­Robotsin yhteistyörobotit UR10e ja UR5e.

Nakamura-Tome SC-100X2 -sorvauskeskuksessa on kaksi karaa C-akselilla, yläpuolinen revolveri pyörivillä työkaluilla ja Y-akselilla. Tässä uutuudessa on myös kiinteä alapuolinen työkalurevolveri sekä vastakaralla X- ja Z-akselit.


Uutuusmallina sorvauskeskus Nakamura-Tome SC-100X2

Uutuusmallina Konenäyttelyssä oli esillä Nakamura-Tome SC-100X2 -sorvauskeskus, josta löytyy kaksi karaa C-akselilla, yläpuolinen revolveri pyörivillä työkaluilla ja Y-akselilla. Tässä uutuudessa on myös kiinteä alapuolinen työkalurevolveri sekä vastakaralla X- ja Z-akselit. Koneen käyttövarmuutta parantaa lastunpoistoon optimoitu runkorakenne. Ohjauksena on Nakamura-Tome Fanuc 0i-TF Plus.

Koneistuskapasiteetti tässä japanilaisvalmistajan uudessa mallissa on Ø 180 x 400 mm, tankokapasiteetti Ø 51 mm. Pääkaran tehot 11/7,5 kW; 6 000 k/min; A2-5 ja vastakaralla 7,5/5,5 kW. Pyörivät työkalut 7,1/2,1 kW; 6 000 k/min. Koneen nettopaino on 6 500 kg.


Kysyntä vilkasta laajalla rintamalla

Toimitusjohtaja Antti Lindbergin mukaan Insinööritoimisto Ismo Lindberg Oy:n vuosi lähti käyntiin ennätystahdissa, mutta Ukrainan sota aiheutti hieman epävarmuutta asiakaskentässä. – Tämä näkyi etenkin isoissa koneinvestoinneissa päätösten venymisinä. Nyt tilanne on taas piristynyt pienen notkahduksen jälkeen, kertoo Lindberg.

– Halusimme vastata konepajojen pirteään kysyntään järjestämällä Konepajapäivät, koska Konepaja-messutkin siirtyivät loppuvuoteen. Näistä kesän korvalla järjestetyistä Konepäivistä onkin jo muodostunut perinne tuoda esille meidän laadukkaita tuotteitamme, joilla konepajat voivat parantaa kilpailukykyään. Uusina tuotteinamme tämänvuotisilla Konepäivillämme oli ensimmäistä kertaa Suomessa esillä olleet ­Axile- ja Microcut-työstökeskukset, jotka ovat hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia koneita. Nämä uudet edustuksemme ovatkin oivallinen lisä jo ennestäänkin laajaan ja laadukkaaseen lastuavan työstön koneratkaisuihimme, sanoo Lindberg.

Insinööritoimisto Ismo Lindberg Oy:n valikoimiin kuuluvat myös Universal Robotsin cobotit. Universal Robots UR10e oli Konepäivillä integroitu palvelemaan Axile-työstökeskusta.

Insinööritoimisto Ismo Lindberg Oy
puh. 014 443 2100
www.il-machinery.com

Uutuusmallina Muuramessa kesäkuun alussa järjestetyssä Konenäyttelyssä oli esillä Nakamura-Tome SC-100X2 -sorvauskeskus.
Toinen Konepäivillä esillä ollut Nakamura-Tome-sorvauskeskus oli Suomessakin menestysmalliksi noussut WY-150.
Axile C6 -työstökeskuksessa on vakiona Heidenhain 640 -ohjaus, mittasauvat kaikilla akseleilla ja 40-paikkainen työkalumakasiini, jota voi ladata myös kesken ajon. Suoravetokara 20/32 kW ja 191 Nm.
Microcut M760 -työstökeskus on Antti Lindbergin mukaan erittäin hintakilpailukykyinen peruskone hyvillä varusteilla.