IL-Met vahvistui DMG Mori CNC-sorvilla

Ohutlevytuotteiden alihankintatöihin erikoistunut IL-Met Oy on vahvistanut tuotantoaan tankoautomaatilla varustetulla DMG Mori CLX 350 CNC-sorvilla. Uuden koneen myötä IL-Met vahvistaa sekä omien tuotteidensa tehokasta valmistusta että laajentaa alihankkijana repertuaariaan.

Timo Paus perusti IL-Met Oy:n vuonna 1986 Pirkkalassa Huovin teollisuusalueella. Työnkuvaan kuului jo silloin erilaiset ilmastointialan erikoistuotteet sekä muut metallityöt. Vuonna 1990 IL-Met Oy muutti Keisarinviitan teollisuusalueelle isompiin toimitiloihin. Vuonna 1998 tilat laajenivat, kun viereiselle tontille valmistui uusi halli ja tänä päivänä yrityksen tuotantotilat käsittävät noin 600 m2.

Uusi sukupolvi ohjaksiin
IL-Met Oy:n historiassa kääntyi uusi lehti viitisen vuotta sitten, kun toista sukupolvea yrityksessä edustavat Marko ja Mika Paus ottivat vastuun yrityksen jatkamisesta. Sukupolvenvaihdos sujui varsin mukavasti ja yritys on jatkanut kehityspolullaan myös veljesten astuttua yrittäjiksi. Tänä päivänä yritys eteneekin hyvässä vauhdissa, josta muodostuu vajaan 1 M€ liikevaihto.

Erikoistuotteita huippukoneilla
IL-Met Oy valmistaa metallialan erikoistuotteita, kuten teollisuuden teräsrakenteita, sulkupeltejä, ulospuhallusventtiileitä ja kondenssivesialtaita. Tuotteet suunnitellaan pääosin yhteistyössä asiakkaan kanssa hyödyntäen SolidWorksia. Tällöin tuotteen laatu ja valmistusprosessin kustannustehokkuus tulee huomioitua alusta loppuun.
– Laadukas tekeminen on huomioitu asiakaskunnassamme, sillä meillä on paljon pitkäaikaisia asiakkuuksia ja uusiakin asiakkuuksia on löytynyt. Emme varsinaisesti ole markkinoineet tekemistämme, vaan useimmiten uudet asiakkaat ovat löytäneet meidät olemassa olevien asiakkaidemme suosituksella, valaisevat veljekset.
Marko ja Mika Pausin mukaan yksi yrityksen vahvuuksista on erikoistuotteiden valmistus, jolloin samaa työtä tarjoavien kilpailijoiden määrä rajaantuu. – Kun lähtökohtanamme on erikoistuminen, vaatii se paitsi henkilöstöosaamista, myös huippukoneet niiden tekemiseen. Meillä on esimerkiksi ollut käytössämme levylaser jo 12 vuotta, jonka myötä erotuimme aikanaan eduksemme monesta muusta kilpailijastamme. Uusimmalla investoinnillamme, DMG Mori CLX 350 CNC-sorvilla, pystymme edelleen tarjoamaan monipuolisempaa erikoistumista ja palvelua. Koneen 12-paikkainen revolveri pyörivillä työkaluilla yhdistettynä tangonsyöttöautomaattiin antaa mahdollisuuden monipuolisten kappaleiden valmistukseen pienissä ja vähän suuremmissakin erissä. Niin tämä uusi DMG Mori, kuin muutkin koneemme edustavat sektoreillaan alojensa kärkeä. Kokemuksemme mukaan erikoistuotteiden valmistus toteutuu parhaiten huippuluokan koneilla, kertovat veljekset.

CLX pienten osien tehokkaaseen valmistukseen
Uusi DMG Mori saapui IL-Metin tuotantoon kesäkuussa, jopa kuukauden etuajassa. CLX on CNC-sorvina IL-Metille uusi aluevaltaus. Tähän asti yritys on tehnyt koneistusta ainoastaan omiin tuotteisiinsa manuaalisorvilla ja -jyrsimellä. – Useamman vuoden pohdimme tankoautomaatilla varustetun CNC-sorvin hankintaa. Monesti alihankintatöihin liittyy koneistusosia ja pahimmillaan töiden aloitus viivästyi jopa kuusi viikkoa näiden osien takia, koska jouduimme ostamaan nämä työt alihankkijoiltamme. CLX:n ansiosta pystymme valmistamaan nämä osat nyt omassa tuotannossamme. Tarkoitus on myydä jatkossa myös alihankintakoneistusta ulos eli tarjontaamme saimme CLX:stä yhden tukijalan lisää, taustoittavat Pausin veljekset hankinnan etuja.
– Maksimihalkaisija CLX:ssämme on 250 mm, mutta tarkoitus on hyödyntää koneeseen integroitua tankoautomaattia tehokkaasti, joka yltää 60 mm halkaisijaan asti. Eli keskitymme koneella pienien kappaleiden tehokkaaseen valmistukseen. ●

INFO

IL-Met Oy
puh. 03 368 3068
marko.paus@il-met.fi
mika.paus@il-met.fi
www.il-met.fi


DMG-työstökoneista:
DMG Mori Finland
Lauri Erkkola
puh. 050 566 8779
https://fi.dmgmori.com