Ilmaston lämpeneminen – uhka ja mahdollisuus

Viime aikojen yksi eniten otsikoissa ollut aihe on ollut huoli ilmaston lämpenemisestä. Ilmaston lämpenemistä ehkäiseviin talkoisiin on jokaisen tartuttava, jotta myös jälkipolvillamme on täällä hyvä olla ja elää.

Ilmaston lämpeneminen on uhka, mutta teknologioita kehittäville yrityksille kytee siinä myös mahdollisuus. Uskon, että ilmastoa vähän kuormittavat ratkaisut ovat merkittävimpiä uusia bisnesmahdollisuuksia nyt ja tulevaisuudessa. Meillä Suomessa on paljon insinööriosaamista, juuri näitä innovaatioita keksimään.

Eurometalli on omissa prosesseissaan valinnut ilmastoa mahdollisimman vähän kuormittavat ratkaisut, ja esimerkiksi lehtemme painoprosessit on sertifioitu Joutsenmerkin ja PEFC:n arvoisesti. Joutsenmerkityt tuotteet ja palvelut täyttävät tiukat ympäristövaatimukset, jotka perustuvat elinkaariajatteluun. Siinä arvioidaan muun muassa materiaalien alkuperä, tuotannon ja käytön energiankulutus sekä kemikaalien käyttö ja jätteiden synty koko tuotanto- ja kulutusketjun aikana. PEFC on puolestaan kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka edistää ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää metsätaloutta kaikkialla maailmassa.

 

Mukavia lukuhetkiä tämänkin Eurometallin parissa

Petri Kuhlman, päätoimittaja