Jarmetalle jo toinen DMG MORI -pitkäsorvauskone

Pari vuotta sitten komean 30 vuoden rajapyykin ohittanut Jarmeta jatkaa toimintaansa elinvoimaisena. Vuoden alusta tämä lahtelaisyritys on virittänyt sorvauskyvykkyyttään uudella Swiss Type -tyyppisellä DMG MORI Sprint 32/8 -koneella. Tämä uusi pitkäsorvauskone tulee vahvistamaan Jarmetan tuotantoa vuonna 2019 hankitun identtisen DMG MORIn parina.


Automaattisorvaukseen erikoistunut alihankintakoneistamo Jarmeta aloitti toimintansa vuonna 1991. Reilun 30 vuoden aikana yritys on kehittynyt laajasti eri toimialoja edustavien yritysten koneistuskumppaniksi. – Toimintamme punaisena lankana on tankoautomaattisorvaus halkaisija-alueella 3–65 mm. Kaiken kaikkiaan sorvauskapasiteettimme yltää halkaisijaan 300 mm asti, mutta myös jyrsintyöt kuuluvat palveluvalikoimiimme ja tämänkin sektorin kysyntä onkin ollut lähiaikoina kasvussa, kertoo toimitusjohtaja Timo Laaksonen.

– Tyypilliset työmme edustavat sarjakokoa 500–10 000, kääntökappaleissa pienemmät kuten 50 kpl sarjatkin ovat toki tyypillisiä. Koneistuksissa materiaalikirjo on laaja: paljon työstämme kirkkaita materiaaleja, mutta myös mustaa terästä ja muun muassa messinkejä, automaattiteräksiä ja muoveja, sanoo Laaksonen.


Laajalle asiakaskunnalle laatua, palvelua ja toimitusvarmuutta

Jarmetan asiakaskunta on todella laaja. – Aktiivisia asiakkaita meillä on vuositasolla noin 200, joista neljä hieman suurempaa. Meillä on myös suoraa vientiä esimerkiksi Viroon, Ruotsiin, Puolaan ja Belgiaan. Monet asiakkuuksistamme ovat hyvin pitkiä ja iloksemme voimme todeta asiakkaidemme edustavan hyvin moninaisesti eri toimialoja, jolloin suhdannevaihtelut eri toimialojen välillä ei vaikuta kovin haavoittavasti tekemiseemme. Tälläkin hetkellä, kun rakennussektorilla on hieman seesteisempää, muut hyvässä vauhdissa olevat toimialat pitävät meidät hyvin työssä kiinni. Olemme myös onnistuneet löytämään uusia asiakkuuksia. Viime vuonnakin asiakkaiksemme liittyi kuusi uutta yritystä, iloitsee Laaksonen.

Vauhti Jarmetalla onkin ollut kovaa, sillä viime vuoden liikevaihto kasvoi miljoonalla eurolla edellisvuoteen verrattuna. – Viime tilikaudella ylsimme 3,3 miljoonan euron liikevaihtoon ja vauhti tuntuu jatkuvan samankaltaisena tänä vuonna. Uskoisin, että kasvumme pohjautuu paljolti pitkäjänteiseen jatkuvaan kehittämiseen ja sen myötä tehtäviin investointeihin. Investointien myötä prosessimme ja 19 ammattilaisemme erinomainen joukkueemme kehittyy, jatkaa Laaksonen.
– Jokainen asiakas on meille tärkeä, jota osoittaa myös korkea toimitusvarmuutemme, joka on yli 95 %, vakuuttaa Laaksonen. Jarmetalla on sertifioidut johtamisjärjestelmät ISO 9001, ISO 14001 ja ISO 45001.

Tämä vuoden alusta Jarmeta Oy:n tuotantoon jalkautunut DMG MORI Sprint 32/8 varustettuna Top Automazioni -tankomakasiinilla on jo toinen identtinen kombo Jarmetan tuotannossa.


DMG MORI sylkee valmiit kappaleet ulos tehokkaasti

Swiss Type -tyyppinen DMG MORI Sprint 32/8 -pitkäsorvauskone saapui Jarmeta Oy:n tuotantoon tammikuun lopussa.
– Saimme koneen DMG MORI Finland Oy:n toimittamana sovittuun aikaan ja tuotantoon todella nopeasti: kaksi päivää saapumisesta kone jo irrotti lastua tehokkaasti tuotannossa, muistelee toimitusjohtaja ­Timo Laaksonen.

Jarmetan uusin DMG MORI Sprint 32/8 on varustettu Top Automazioni -tankomakasiinilla. Yhdistelmä on jo toinen identtinen paketti yrityksen tuotannossa. – Ensimmäinen DMG MORI Sprint 32/8 on ollut tuotannossamme kolmisen vuotta. Kone on osoittautunut erinomaiseksi sorviksi ja kun tuli aika hankkia lisää kapasiteettia tälle saralle, päätös ostaa uusi samanlainen DMG MORI oli melko helppo kokemuksiimme perustuen, jota myös hyvä hinta-laatusuhde puolsi. DMG MORI Sprint 32/8 on erittäin tukeva kone tähän kokoluokkaan ja se on varustettu hyvillä ominaisuuksilla kuten pyörivillä työkaluilla. Tämän ja kaksikara-ajomahdollisuuden ansiosta DMG MORI 32/8 sylkee valmiita tuotteita tehokkaasti ulos nopeasti ilman, että niitä tarvitsee enää jatkojalostaa muilla koneilla. Koneen muista ominaisuuksista voisi nostaa esiin servo-oskillointiominaisuuden, joka mahdollistaa vaikeidenkin materiaalien lastun katkeamisen pieneksi silpuksi. DMG MORI Sprint 32/8 on myös kompaktin kokoinen, vaatien lattiapinta-alaa ainoastaan 2,8 m2, luettelee Laaksonen DMG MORI Sprint 32/8 -pitkäsorvien ominaisuuksia.


Investoinnit avain menestykseen

– Nämä DMG MORI -hankinnat ovat tyypillinen esimerkki investointien tuomista hyödyistä. Kahden uuden DMG MORI -pitkäsorvauskoneen myötä saimme tuotantoomme lisää nopeutta, tarkkuutta ja valmiusasteemme parani, ja pystymme tarjoamaan yhä laajempaa työskaalaa asiakkaillemme sekä vastaamaan tämän päivän tarpeisiin. Ilman investointeja olisi vaikea uskoa menestysmahdollisuuksiimme – investoinnit ovat edellytys menestykseen. Uusi teknologia tuo myös aina lisäintoa ja mielenkiintoa tekemiseen ja ne tekevät Jarmetasta myös houkuttelevamman työpaikan, arvioi Laaksonen.
– Työtilanne on tällä hetkellä hyvä ja näkymät koko vuodelle vaikuttavat hyviltä. Jatkamme investointien tiellä myös tulevaisuudessa, joiden siivittämänä tähtäämme maltilliseen ja tasaiseen kasvuun. Laatu ja toimitusvarmuus edellä mennään ja sitä kehitetään edelleen, valaisee Laaksonen tulevaisuuden askelmerkkejä. 

– Kahden DMG MORI -pitkäsorvauskoneen myötä olemme saaneet tuotantoomme lisää nopeutta, tarkkuutta ja valmiusasteemme parani, ja pystymme tarjoamaan yhä laajempaa työskaalaa asiakkaillemme sekä vastaamaan tämän päivän asiakastarpeisiin, kertovat tuotannonohjauksesta vastaava Marko Päivelin ja toimitusjohtaja Timo Laaksonen.

Jarmeta Oy
Timo Laaksonen
toimitusjohtaja
puh. 040 586 0256
www.jarmeta.com

DMG MORI -työstökoneista:
DMG MORI Finland
Lauri Erkkola
toimitusjohtaja
puh. 050 566 8779

Tomi Koskinen
aluemyyntipäällikkö
puh. 050 579 7805
fi.dmgmori.com