Nexus antaa tekijöille enemmän vapautta innovoida ja vastata tuotannon tuottavuuden ja kestävyyden haasteisiin

Hexagon AB on globaali johtaja digitaalisen todellisuuden ratkaisuissa, joissa yhdistyvät sensorit, ohjelmistot ja autonomiset teknologiat. Hexagonin uusin lanseeraus Nexus on avoin, joustava, digitaalisen todellisuuden alusta, joka on suunniteltu tarkoituksella erilliseen valmistusekosysteemiin – ilmailu-, auto- ja elektroniikkatuotteista kuluttajatuotteisiin ja yleiseen tuotantoon. Ensimmäistä kertaa suunnittelun, valmistuksen ja laadun sidosryhmät voivat helposti tehdä yhteistyötä ja vaihtaa tietoja reaaliajassa nopeuttaakseen uusia ja innovatiivisia lähestymistapoja korkealaatuisten tuotteiden tehokkaampaan ja kestävämpään tekemiseen.

Nexus on teollisuuden alusta innovaa­tioille ja paremmalle työskentelytavalle – se yhdistää ihmiset, ohjelmistot ja koneet kaikilla valmistusaloilla reaaliajassa, mikä mahdollistaa tiedon jakamisen suojatussa ympäristössä. Tuloksena syntyy oivalluksia, joita ei aiemmin ollut saatavilla. Tämä edistää ideoita ja ongelmanratkaisua tuotteen koko elinkaaren ajan.

”Valmistus muuttuu nopeasti. Pysyäkseen vauhdissa sidosryhmät tarvitsevat ketteriä prosesseja, jotka mahdollistavat paremman näkemyksen ja tehokkuuden, kun he pyrkivät kehittämään ja valmistamaan tuotteita kestävämmin”, sanoo Hexagonin toimitusjohtaja Paolo Guglielmini.
”Kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi yritykset joutuvat optimoimaan suunnittelun, materiaalien käytön, tuotannon ja tuotteiden käyttöiän integroidusti. Pisteratkaisujen ja -teknologioiden pirstaleinen maisema tekee nykyään täyden potentiaalin tuotannon toteuttamisen vaikeaksi. Yhdelläkään yrityksellä tai myyjällä ei ole kaikkia vastauksia skaalautuvaan, kestävään tuotantoon.”
”Nexus on panoksemme auttaa muokkaamaan tätä muutosta nopeasti ja luotettavasti murtaen tällä hetkellä innovaatioita estävät haasteet”, Guglielmini jatkoi. ”Pyritäänpä sitten saavuttamaan vähemmän jätettä, vähemmän uusintatyötä, laadukkaampia tuloksia tai optimoimaan nettonollastrategiat, Nexus auttaa valmistajia keräämään ja hyödyntämään toiminnallisia ja kestävän kehityksen dataa, jotta heidän tavoitteensa muutetaan aloitteiksi, jotka taas johtavat merkityksellisiin muutoksiin.”

Nexus on suunniteltu yhteistyössä Mic­rosoftin kanssa käyttämällä uusimpia pilviteknologioita, ja se tarjoaa asiakkaille valinnan ja hallinnan muodostaen yhteyden pilveen ja kaikkiin käyttämiinsä paikallisiin järjestelmiin suojaten IP-osoitetta jokaisessa vaiheessa. Avoimen alustan avulla käyttäjät voivat tutkia ja löytää uusia työkaluja, koulutusta ja tukea Hexagonin ja monien muiden toimittajien vertaansa vailla olevista ohjelmisto- ja laitteistovalikoimista.

Henkilökohtaisten vuorovaikutusten ansiosta käyttäjät voivat sanella työnkulkuja ja teknologiavalintoja yhdistämällä vain sen, mitä he tarvitsevat Hexagonin laajasta tuotantovalikoimasta kumppanien ja kolmannen osapuolen työkaluihin ja teknologioihin. Näitä ovat Oqtonin Manufacturing Execution System (MES) ja Electronic Design Automation (EDA) ohjelmistoyhtiö ­Altiumilta.

Kaikki Nexuksen Powered by -tuotteet mahdollistavat parannetun tiedonvaihdon ja pääsyn sen ydinominaisuuksiin, kuten tekoälyyn, visualisointiin ja työnkulun organisointiin, mikä tuo enemmän arvoa asiakkaiden päivittäin käyttämille ratkaisuille. Hexagonin tai kolmannen osapuolen kehittäjien Nexukseen rakennetut sovellukset ja ratkaisut antavat käyttäjille mahdollisuuden rakentaa entistä itsenäisempiä ja kestävämpiä työnkulkuja. 

Hexagon AB
Anton Heikenström
sijoittajasuhde- ja liiketoimintaanalyytikko puh. +46 8 601 26 26
ir@hexagon.com

Kristin Christensen
markkinointijohtaja
puh. +1 404 554 0972
media@hexagon.com

Lue lisää osoitteessa nexus.hexagon.com
ja seuraa @HexagonAB.

Hexagon on digitaalisen todellisuuden ratkaisujen globaali johtaja, joka yhdistää anturit, ohjelmistot ja autonomiset teknologiat. Hexagon käyttää dataa luodakseen tehokkuutta, tuottavuutta, laatua ja turvallisuutta teollisuuden, tuotannon, infrastruktuurin, julkisen sektorin ja liikkuvuuden sovelluksissa.
Teknologiat muokkaavat tuotantoa ja ihmisiin liittyviä ekosysteemejä yhä enemmän yhdistyneiksi ja itsenäisiksi – mikä varmistaa skaalautuvan ja kestävän tulevaisuuden.
Hexagonilla (Nasdaq Stockholm: HEXA B) on noin 24 000 työntekijää 50 maassa ja sen liikevaihto on noin 5,2 miljardia euroa.