Nurminen Toolsin toimittamilla kiinnittimillä joustavuutta Tasowheel Oy:n tuotantoon

Tasowheel Oy:n toimintaa on kehitetty jatkuvasti ja konekantaa on uudistettu järjestelmällisesti tukien yrityksen kasvutavoitteita. Viime vuonna hankittu MAZAK INTEGREX i200H ST -monitoimisorvi varusteltiin Nurminen Tools Oy:n toimittamalla räätälöidyllä Hainbuch-kiinnitinteknologialla, jolla saatiin merkittävää joustavuutta ja tehokkuutta Tasowheel Oy:n Tampereen yksikön tuotantoon.

Vuonna 1979 perustettu Tasowheel on vuosien saatossa kasvanut sektorillaan voimansiirron kokonaisratkaisuja tuottavana yrityksenä yhdeksi johtavaksi toimijaksi Suomessa, jonka tuotteista noin 90 % päätyy vientiin. Tasowheel Oy:stä on kasvanut myös merkittävä kumppani paperi- ja kartonkiteollisuuden laadunohjausjärjestelmien toimittajana. Tänä päivänä Sorjosten omistama perheyritys työllistää 135 henkilöä, joiden panoksena muodostuu 26 miljoonan euron liikevaihto.


Kaikki Tasowheel Oy nimen alle

Tämän vuoden alusta lähtien Tasowheel Gears Oy, Tasowheel Tikka Oy, Tasowheel Systems Oy ja Tasowheel Group Oy yhdistyivät Tasowheel Oy:ksi. Tasowheelin yksiköt uudistuivat siten, että Tampereen toimipisteet keskittyvät jatkossa voimansiirtoratkaisujen ja laadunohjausjärjestelmien valmistukseen sekä kokoonpanoon ja Tikkakosken toimipiste moniakselisorvaukseen ja jyrsintään. Uuden toimintamallin avulla tehostetaan tuotantoa. Lisäksi Tasowheel pystyy tulevaisuudessa tarjoamaan komponentteja ja palveluita entistä kokonaisvaltaisemmin ja kilpailukykyisemmin sekä nykyisille että uusille asiakkailleen.

Nurminen Tools Oy:n toteuttama juuri Tasowheel Oy:n tarpeisiin räätälöimä Hainbuch CentoreX S -kiinnitinratkaisu mahdollistaa joustavan ja tehokkaan koneen käytön sekä erityyppisten töiden tekemisen pienikokoisten toimilaitekappaleiden valmistuksessa.


Hainbuch-kiinnittimillä joustavuutta ja tuotantotehokkuutta

Tampereen tehtaiden valmistuspäällikkö Valtteri Forsmanin mukaan MAZAK-työstökoneet ovat yksi luottomerkeistä Tasowheel Oy:n tuotannossa. – Meillä on hyviä kokemuksia sekä MAZAKista että sen toimittajasta Wihurista. Kun oli aika hankkia uutta tehokasta sorvauskapasiteettia vanhempaa konekantaa uudistamaan, päädyimme tässäkin kohtaa MAZAKiin. ­MAZAK ­INTEGREX i200H ST -monitoimisorvi on hinta-laatusuhteeltaan hyvä. Jo aiemmasta ­”INTEGREX-ruudusta” on myös pelkkää hyvää sanottavaa, se on osoittautunut erittäin tehokkaaksi yksiköksi. MAZAKeilla asetusten teko sujuu nopeasti, jolloin vaihtoaikoihin ei tuhraannu ylimääräistä aikaa, kertoo Forsman.

– Pelkät hyvät koneet eivät tee autuaaksi, vaan myös niiden varustelulla on iso merkitys, jotta koneista saadaan kaikki tehot irti. Valitsimme tähän uuteen MAZAKiin varustelukumppaniksi Nurminen Tools Oy:n, jonka kanssa yhteistyö oli mutkatonta ja isossa osassa oli myös heiltä saamamme suunnitteluapu. Suunnittelu sujui saumattomas­ti asiantuntijoidemme kanssa. Nurminen Tools Oy:n tarjoama tekninen apu oli merkittävässä osassa optimaalisen kiinnitinratkaisun löytämisessä, kiittelee Forsman.

– Nurminen Toolsin valikoimista löytyi juuri meidän tarvitsemien kappaleiden kiinnitykseen räätälöity ratkaisu: Hainbuch CentoreX S. Nurminen Tools toimitti täydellisen kiinnitinratkaisun vetosylintereineen, vetoputkineen ja tarvikkeineen. Tällä kiinnitinratkaisulla saimme selkeää tehokkuutta ja ennen kaikkea joustavuutta tekemiseemme. Aikaisemmin toimilaiterunkoja valmistettiin useammassa vaiheessa ja nyt ne tulevat kerralla valmiiksi Nurminen Toolsin toimittaman kiinnitinratkaisun ja uuden ­MAZAKin ansiosta.

– Esimerkiksi aikaisemmin työstökeskuksessa valmistettuja kappaleita voidaan nyt tämän kiinnitinratkaisun avulla valmistaa samalla MAZAK-monitoimisorvilla tehokkaammin. Hainbuchin kiinnitinjärjestelmän ansiosta MAZAK INTEGREX i200H ST -konetta voidaan hyödyntää joustavasti sekä tankosorvina että kappaletuotannossa. Hainbuch CentoreX -kiinnitysjärjestelmä mahdollistaa holkki- ja leukaistukan vaihtamisen lähes silmänräpäyksessä, joten asetuksiin ei kulu juurikaan aikaa, kiittelee Forsman. 

Nurminen Tools Oy:n toimittama nostoapuväline istukan pikavaihtoon.

Tasowheel Oy
Valtteri Forsman
valmistuspäällikkö
puh. 045 674 5772
www.tasowheel.fi

Hainbuch-tuotteista lisätietoa maahantuojalta:
Nurminen Tools Oy
Sami Hellsten
toimitusjohtaja
puh. 050 409 0675
www.nurminentools.fi

– Nurminen Tools Oy:n toteuttaman kiinnitinratkaisun ansiosta meillä on myös mahdollisuus tämän INTEGREX i200H ST -koneen automatisointiin tarvittaessa, kertoo valmistuspäällikkö Valtteri Forsman.