JH Maint – uusi teollisuuden kunnossapitäjä

Suomen yritystaivaalle nousi tänä vuonna uusi toimija, kun pitkän kokemuksen alalta omaava Jani Huurne perusti JH Maint Oy:n palvelemaan suomalaisen konepajateollisuuden koneiden kunnossapitotarpeita.


Jani Huurne on kerännyt monipuolisen ja pitkän uransa aikana vankan ammattitaidon työstökoneiden parissa useissa yrityksissä ja monissa eri tehtävissä. – Aloitin vuonna 1996 Tampereen Konepalvelussa asentajaharjoittelijana. Tuon jälkeen vastuut kasvoivat pikku hiljaa ja vuosikymmenien saatossa olen toiminut paljon erilaisissa tehtävissä huollon parissa kuten huoltopäälikkönä. Mutta matkan varrella olen toiminut myös myyntitehtävissä. Myös yrittäminen on tuttua, kun olin osakkaana seitsemän vuotta Edufix Oy:ssä. Siellä huoltoteknikon tittelillä suoritin paljon kenttähuoltoa ja tein myös Heidenhain-koulutuksia, kiteyttää Huurne pitkän työhistoriansa muutamaan riviin.
Huurneella on ala tullut lahjana oikeastaan jo äidinmaidossa, sillä hänen isänsä ja setänsä tekivät pitkän päivätyön työstökoneiden parissa ennen eläköitymisiään.


Palvelut mekaniikasta sähköihin ja ohjauksiin

JH Maint Oy aloitti palveluiden tarjoamisen suomalaiselle konepajateollisuudelle syyskuussa. – Kysyntää on ollut juuri sopivasti eli töitä on riittänyt eikä ”ei oota” ole juurikaan tarvinnut myydä, iloitsee Huurne. JH Maintin tarjoama kokonaisuus on ideaalinen, sillä Huurne pystyy laajan osaamisensa avulla tarjoamaan kunnossapitotyöt mekaanisista töistä sähkötöiden kautta aina ohjauksiin asti.
– Erityisesti Heidenhainista minulla on vahva osaaminen, mutta tänään viimeksi näpyttelin Fanucia ja matkan varrella myös Siemens-ohjaukset ovat tulleet tutuksi. Erikoisosaamisalueenani mainitsisin isojen koneiden eli avarruskoneiden ja järeiden jyrsinkoneiden tarkkuuksiin ja geometrioihin liittyvät asiat. Mitään konepajoilla esiintyvien koneryhmien koneita en poissulje, mutta painopiste töissäni on lastuavissa koneissa. Paljon lisäarvoa tuo myös se, että olen työskennellyt useammassa eri yrityksessä eli tuntemusta on kertynyt monen eri merkin koneesta. Mitään sidonnaisuuksia minulla ei kuitenkaan mihinkään merkkiin ole, eli teen kunnossapitotöitä kaiken merkkisille koneille, valaisee Huurne.


Tietoa ei pantata

– Onneksi on sen verran kokemusta, että tietää, ettei kukaan voi kaikkia koneita tai töitä hallita. Tämän vuoksi toimin laajasti muiden alan toimijoiden kanssa tiiviissä yhteistyössä sekä tiedonjakamisen että tehtävien töiden osalta. Toteutamme kollegoiden kanssa isompia projekteja yhdessä, silloin kun useampi hanskapari on tarpeen. Kun ristiin rastiin töitä tehdään, se lisää ja täydentää kunkin osaamisalueita, arvioi Huurne.
– Tietoa ei myöskään missään kohtaa pantata, vaan ainakin henkilökohtaisesti voin sanoa, että erittäin mielelläni ja avoimesti tietotaitoani myös nuoremmille polville jaan. Tämä on tärkeä tehtävä, jotta tulevaisuudessakin on osaajia pitämässä teollisuuden koneet kunnossa ja tuotantotehokkaana. Tiedossahan on, että ihan jonoksi asti ei tällä alalla uusia nuoria ole tulossa, kertoo 50 vuoden eli miehen ikään tänä vuonna yltänyt Huurne.


Maahantuojille ja suoraan loppuasiakkaille

Jani Huurne tarjoaa yrityksensä JH Maint Oy:n palveluita sekä maahantuojille että suoraan konepajoille. – Aika lailla 50/50-suhteessa ovat työt tähän asti toteutuneet maahantuojien ja konepajojen kesken, sanoo Huurne ja jatkaa: – Osa töistä tehdään etukäteen hinnoiteltuina projektitöinä ja osa tuntilaskutuksena. Monessa kohtaa työ on järkevämpää ja asiakkaalle edullisempaa toteuttaa tuntitöinä, sillä silloin asiakas maksaa vain toteutuneista kuluista, eikä siihen tarvitse laskea mitään ylimääräistä pelivaraa.


Chigaco Pneumatic -ruuvikompressorien jälleenmyyjä

Pääpaino JH Maint Oy:n toiminnassa on teollisuuden kunnossapitotöissä, mutta yritys toimii myös Chigaco Pneumatic -ruuvikompressorien jälleenmyyjänä ja huoltopartnerina. – Chigaco Pneumatic on tunnettu jenkkibrändi, jolta löytyy alansa huippua edustavat ruuvikompressorit. Tuote ja yhteys on minulle aiemmasta historiastani tuttu ja oli luontaista ottaa myös merkki myyntiedustukseen, kun tällainen mahdollisuus avautui. Keskitymme merkin valikoimissa ammattilaisille suunnattuihin 5–90 kW laitteisiin, joille tarjoamme myynnin lisäksi täydelliset huolto- ja varaosapalvelut, kertoo Huurne.


– Kysyntää on riittänyt juuri sopivasti, mutta kuitenkin sen verran kiivasta on ollut, ettei ihan joka hetki ehdi autoa pesemään. Kannattaa olla yhteyksissä, mikäli on tarpeita lähinnä lastuavien koneiden kunnossa­pitoasioihin liittyen. Samalla käynnillä hoituu sekä mekaaniset että sähkötyöt. Myös koneiden ohjauksista löytyy osaamista: Heidenhain, Fanuc ja Siemens, kertoo tuore yrittäjä Jani Huurne, JH Maint Oy.

JH Maint Oy
Jani Huurne, toimitusjohtaja
puh. 0400 164 4320
jani@jhmaint.fiwww.jhmaint.fi