JR-Tools Oy kasvaa, investoi ja panostaa viestintään

Metalliteollisuuden lastuavia erikoistyökaluja Jyväskylän Tikkakoskella valmistava JR-Tools Oy kasvaa ja investoi. Tänä vuonna yrityksen tilauskanta on ollut ennätyksellisellä tasolla ja myös liikevaihdon odotetaan kasvavan liki 20 prosentilla. Kasvun myötä JR-Tools on vahvistanut konekantaansa ja panostaa aiempaa enemmän myös viestintään.  
 
JR-Tools on ollut vahvassa kasvussa viimeisten vuosien ajan. Kasvua on ollut niin lastuavien erikoistyökalujen valmistuksessa, huollossa kuin jälleenmyynnissäkin. Loppukeväästä yrityksen tilauskanta oli jo ennätyksellisellä tasolla, ja liikevaihdon arvioidaan kasvavan tänä vuonna lähes 20 prosentilla. “Kasvun taustalla ovat vuosien kova työ, investoinnit ja palvelutason parantaminen. Toki myös yleisellä talouskehityksellä ja asiakkaiden työtilanteella on oma vaikutuksensa”, sanoo JR-Toolsin toimitusjohtaja Pasi Rönn. “Asiakaskuntamme on kasvanut, ja uusien asiakkaiden joukossa on useita isoja asiakkaita, mikä näkyy luonnollisesti myyntiluvuissa”, toteaa JR-Toolsin myyntijohtaja Veli-Matti Uusitalo.
Myynnin kasvun myötä myös koneinvestoinnit ovat tulleet ajankohtaiseksi. JR-Tools hankki keväällä uuden integroidulla Fanuc-robotilla varustetun CNC-työkaluhiomakoneen. Uusi Schneeberger Gemini NGM vahvistaa etenkin uusien työkalujen tuotantoa. “Uusi investointi mahdollistaa miehittämättömät ajot ja parantaa siten myös toimitusvarmuutta”, Rönn kertoo. 
Yrityksen kasvu näkyy myös rekrytoinneissa. Tällä hetkellä JR-Tools työllistää 16 henkilöä, joista kolme on aloittanut työt viimeisen vuoden aikana. Uusilla rekrytoinneilla on haettu vahvistusta tuotannon lisäksi myös yrityksen asiakaspalveluun ja viestintään. “Uusi myyntikoordinaattorin tehtävä luotiin, jotta asiakaspalveluun saataisiin lisäkäsiä yhteydenottojen määrän kasvaessa. Tavoitteena on myös tehdä viestintää aiempaa aktiivisemmin yrityksen ja sen palvelujen tunnettuuden lisäämiseksi”, Rönn sanoo. Uusitalo nostaa esimerkkinä esiin JR-Toolsin tarjoamat PVD-pinnoituspalvelut. “Olemme Suomen ainoa lastuavien erikoistyökalujen valmistaja, joka pystyy myös pinnoittamaan työkalut omassa talossa”, hän toteaa. ●

INFO

Pasi Rönn 
toimitusjohtaja
puh. +358 (0)50 469 7921
pasi.ronn@jrtools.fi

Veli-Matti Uusitalo
myyntijohtaja
puh. +358 (0)40 835 8075
veli-matti.uusitalo@jrtools.fi
www.jrtools.fi