Modusteel Oy tarjoaa vesileikkauspalvelua avainlippu-tuotteella

Hitsauskonepajana tunnetuksi tullut teollisuuden monipuolinen alihankintakonepaja Modusteel on laajentanut tuotantokapasiteettiaan Finjet H3040 -vesileikkurilla. Tamperelaisen Muototerä Oy:n valmistamaan leikkuriin päädyttiin monesta syystä, joista merkittävimmät olivat joustava laitekokonaisuuden määrittely ja kotimaisuus. Koneella on valmistettu leikkeitä oman tuotannon tarpeisiin ja nyt on aika tarjota palvelua myös alihankintana talon ulkopuolelle.

-Toimitamme tehtaaltamme Kangasalta laajalle asiakaskunnallemme hitsattuja kokonaisuuksia, joista yleensä löytyy useita komponentteja. Nykyinen trendi on, että vasteajat tilauksesta toimitukseen ovat lyhentyneet huomattavasti, mikä tekee ennakoinnin varsin haasteelliseksi. Näemme tällä hetkellä vain parin-kolmen viikon päähän tilauskantaa ja siksi tuotannossa ei saa olla pullonkauloja, kertoo Modusteel Oy:n toimitusjohtaja Petri Salminen.

Kysyntään vastaaminen
– Tutkimme mahdollisuuksia lyhentää tuotteiden läpimenoaikoja ja yksi merkittävä pullonkaula tuotannossa oli kappalevalmistus kokoonpanoa varten. Vaikka sarjakoot ovat pieniä, niin silti monesti tiettyjen leikkeiden saantiin saattoi mennä useita päiviä, joka suoraan pidensi tuotteen toimitusaikaa.
– Halusimme säilyttää saavuttamamme nopean ja luotettavan toimittajan statuksen ja lähdimme tutkimaan erilaisia mahdollisuuksia leikkeiden hankinnassa, Salminen jatkaa.

Kattava valikoima materiaaleja
Vaikka kyseessä on ’vain 2D leikkuri’, niin ainoastaan vesileikkurin ominaisuuksien avulla on mahdollista saavuttaa haluttu lopputulos erilaisten materiaalien leikkuutarpeille.
– Terminen leikkaus ei oikein soveltunut meille, koska halusimme koneen, jonka ominaisuudet riittävät kaikille käyttämillemme materiaaleille, kuten metalleille, muoveille ja jopa puulle. Onneksi markkinoilta löytyy yksi vaihtoehto, jolla kattaa kaikki nämä tarpeet. Tutkittuamme markkinoiden vesileikkuukoneiden tarjontaa, päädyimme varsin läheltä löytyvään vaihtoehtoon, eli tamperelaisen Muototerän Finjet:iin.

Turvallinen valinta
– Muototerä valmistaa avainlippumerkittyjä Finjet-tuotteita joiden ominaisuudet ovat maailmanluokkaa. Lisäksi mahdolliset jälkimarkkinointiasiat ovat sujuvia, kun huoltomiehet ovat tarvittaessa jopa tunnissa paikalla. Laitteisto on toiminut erittäin luotettavasti ja muutaman kehitystoimen jälkeen veden alla tapahtuva leikkaus toimii luotettavasti myös miehittämättömässä ajossa, Petri Salminen kehuu Muototerä Oy:n konetta.

Vesileikkeitä alihankintana
Modusteel Oy tekee tällä hetkellä leikkeitä vain oman kokoonpanon tarpeisiin, mutta kapasiteettia koneella olisi enempäänkin.
– Meillä on hyvin kapasiteettia tarjota vesileikkuupalvelua myös talon ulkopuolelle. Vesileikatut kappaleet ovat erittäin mittatarkkoja heti leikkuun jälkeen ja kappaleiden käsittely ennen jatkokäyttöä on harvoin tarpeen. Paksumpikin teräslevy on leikkauksen jälkeen valmis esimerkiksi TIG-hitsaukseen, koska pinta on erittäin tarkka ja sileä.

Monipuolisuus valttina
Modusteel Oy:n hankkimassa Finjet H3040 -koneessa on 3,1 x 4,1 metrin kokoinen leikkuupöytä, jossa leikkuu tapahtuu pääasiassa vedenalaisena. Koneessa on yksi leikkauspää ja optio myös toisen asentamiselle.
– Vesileikkauksella pystymme leikkaamaan samoilla asetuksilla esimerkiksi ruostumatonta ja mustaa terästä, alumiinia, muovia ja puuta. Leikkausohjelma säätää vain suuttimen korkeuden oikeaksi kullekin materiaalille. Leikkuulisäaineena olevan hiekan raekoko ja suuttimen koko määrittävät leikkaussauman leveyden. Leikkuun aikana automatiikka tarkastelee säännöllisesti suuttimen etäisyyttä leikattavasta pinnasta, mikä varmistaa leikkuun onnistumisen ja korkean laadun, Salminen pohtii koneen toimintaa.

Tuotannon painopisteet
Modusteelin liikevaihdosta reilut 90 % tulee hitsattujen tuotteiden osalta ja pieni osa koneistettujen kappaleiden alihankinnasta. Vesileikkauksella on palveltu vain omaa tuotantoa.
– Nyt tosiaan on tarkoitus alkaa tarjota vesileikkurin palveluita myös talon ulkopuolelle, eli tervetuloa tutustumaan koneen ominaisuuksiin ja katsotaan, kävisikö se teidän tarpeidenne täyttäjäksi. Kapasiteettia ja korkeaa laatua meiltä löytyy käyttöönne jo nyt ja tarvittaessa hankimme toisen leikkauspään koneeseen, toimitusjohtaja Petri Salminen päättää. ●

INFO

Modusteel Oy
Petri Salminen
toimitusjohtaja
puh. 040 537 1106
www.modusteel.fi


Muototerä Oy
Mikko Jaakola
myyntipäällikkö
puh. 045 112 3228
www.muototera.fi