Vaihtamalla paranee – myös energiatehokkuus

Yritysmaailmassa ollaan kiivaasti siirtymässä perinteisisistä valonlähteistä LED-valaisimiin. Energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys ovat pääasialliset kehityksen ajurit; kun valaistus vaihdetaan vaikkapa remontin yhteydessä, pystytään sen aiheuttama energiankulutus pudottamaan parhaimmillaan alle puoleen entisestä. Erilaiset nykyteknologian mahdollistamat, ajastimien ja liiketunnistimien kaltaiset automatisoidut ohjaustoiminnot tehostavat säästöjä vielä lisää.
 
Myös työskentelyolosuhteita voidaan parantaa merkittävästi. Kun esimerkiksi suurissa teollisuushalleissa valaistus on tyypillisesti epätasainen, LED-valaisimilla ja ammattitaitoisella valaistussuunnittelulla saadaan aikaan tasaisen voimakas ja sopivan kirkas valo.
Ensimmäinen yllätys tulee monelle eteen siinä vaiheessa, kun ensimmäiset valonlähteet tulevat tiensä päähän.
– Useimmissa markkinoilla olevissa LED-valaisimissa ei valonlähde ole vaihdettavissa, vaan koko valaisin joudutaan uusimaan, toteaa iittalalaisen I-Valo Oy:n myyntijohtaja Jussi Veijola.
– Ajatellut kustannussäästöt jäävät suurelta osin toteutumatta, sillä edessä on uusi investointi asennustöineen.

Helppo vaihdettava
I-Valon päivitettävissä LED-valaisimissa on markkinoiden helpoimmin vaihdettava valonlähde – ruuvien irrottaminen ja komponentin korvaaminen uudella riittää. Yksittäisen valonlähteen vaihtomahdollisuus lisää joustavuutta ja mahdollistaa sen, että toimenpide ei aiheuta itse työskentelylle kohtuutonta haittaa.
– Kun vaikkapa 400 valaisimen hallissa valonlähteet alkavat pimentyä yksi kerrallaan, tilanne on yrityksen kannalta haastava, Jussi Veijola kertoo.
– Työympäristö heikkenee sananmukaisesti silmissä, mutta koska samaan aikaan asennetut valonlähteet kestävät osapuilleen yhtä kauan, odotettavissa on lisää sammumisia. Silloin joutuu miettimään, ryhdytäänkö vaihtotoimenpiteisiin yksitellen vai odotetaanko jonkin aikaa ja vaihdetaan sitten useampi kerralla.
I-Valon itse Iittalassa valmistamat valaisimet ja valonlähteet varmistavat myös sen, että yksittäiset vaihdot eivät muuta työskentelytilan kokonaisvalaistusta. Myös kuvut ja muut tarvittavat varaosat ovat tyyliin sopivia.

Vaivaton siirtyminen
Kaikkein kätevimmin LED-teknologiaan siirtyminen käy hankkimalla uudet valaisimet osamaksulla. Parhaimmillaan yritys voi saavuttaa kuukausimaksunsa suuruisen säästön energiakustannuksissaan, saman tien.
– Tänä päivänä myös valaisinteollisuus pystyy ottamaan huomioon kehittyvät yhteiskunnan monimuotoiset vaatimukset, Jussi Veijola summaa.
– Alumiinirunkoiset valaisimemme ovat täysin kierrätettäviä, ja ne ovat kestäneet monella asiakkaallamme jopa 40 vuotta pelkästään elektroniikkaa vaihtamalla. LED-teknologian suurin lisäarvo piilee energiatehokkuudessa, ja kuukausirahoitusmalli on erinomainen tapa saada hyödyt välittömästi käyttöön. ●

INFO

www.i-valo.com