Me laitamme tuotantosi rokkaamaan feat. Steamec Oy

Otsikon mukainen asiakaslupaus luotiin laajemman brändiuudistuksen yhteydessä muutama vuosi sitten. Samaan aikaan uudistettiin nettisivut, jotka avautuvat otsikolla Osu oikeisiin nuotteihin. Olipa kyseessä sitten yksittäisen koneen virittäminen tai koko orkesterin uudelleenjärjestely, Steamec Oy saa tehtaasi rokkaamaan.

Ensin oli Steam ja ja sitten Mec
”Nimiyhdistelmä syntyi sanaleikin seurauksena, koska Steam-sanana toi mieleeni höyryn. Mec toi siihen mukanaan mekaanisuutta eli koneet ja laitteet. Nämä yhdessä sai aikaan mielikuvan kasvavasta energiasta”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Vuokko Yrjänäinen yhtiön tulevaa nimeä miettiessään vuonna 2013.
Steamec suunnittelee ja toteuttaa asiakaskohtaisesti räätälöityjä järjestelmä- ja laiteratkaisuja teollisuuteen. Tarjonta koostuu yksittäisistä koneista ja laitteista täydellisiin tuotantolinjoihin. Myös käytössä olevien linjojen modernisointi kannattavuuden, läpimenoaikojen ja kapasiteetin tehostamiseksi kuuluu palvelutarjoomaan.

”Meillä on sisäistä paloa, haluamme mennä eteenpäin”
Steamec Oy on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt olla monessa mukana ja löytää oman paikkansa niin koti- kuin ulkomaan markkinoilta. Näiden kuuden vuoden aikana kasvua ja jalansijaa on haettu muun muassa yritysostoilla ja osallistumalla useisiin erilaisiin hankkeisiin. Yritys on kasvattanut asiantuntijuutta ja laajentanut palveluvalikoimaa, jotta he voivat entistä paremmin vastata kysyntään.

Steamec Oy osti Amitec Oy:n Kauhajoen liiketoiminnot
Syyskuussa 2018 alkaneiden neuvotteluiden tuloksena Steamec Oy osti Amitec Oy:n Kauhajoen yksikön liiketoiminnot. Sopimus kattaa entisen Done logistics Oy / Fidaco logistics Oy liiketoiminnot. Nämä toiminnot siirtyivät kaupan myötä yksinoikeudella Steamec Oy:lle.
”Kauhajoen yksikön liiketoiminta-alue sopii hyvin meille, koska meillä molemmilla on projektiliiketoimintaa, jonka myötä liiketoiminta-alueet laajenevat. Pyrimme jatkuvasti tekemään asiat entistä paremmin. Tahtotilastamme viestii tammikuussa Kauppalehden myöntämä Kasvuyritys 2018 -sertifikaatti. Amitec Oy:n kanssa toteutunut liiketoimintakauppa vahvistaa Steamec Oy:n osaamista, valikoimaa ja tukee yhtiön voimakasta kasvustrategiaa”, kertoo Steamec Oy:n toimitusjohtaja Vuokko Yrjänäinen.

Toimialat laajenivat
Liiketoimintakaupan myötä vientitoimitukset vahvistuivat ja toimialoja tuli lisää. Asiakastoimituksia voidaan tehdä seuraaville toimialoille:
• Elintarviketeollisuus
• Eriste- ja komposiitti
• Metalliteollisuus
• Pakkausteollisuus
• Puunjatkojalostusteollisuus
• Robotiikka
• Rullan pakkaus ja käsittely
(tarra, etiketti, kalvo, folio)
• Varastosovellukset

Liiketoimintakaupan mukana Kauhajoen henkilöstö siirtyi Kurikan toimipisteeseen. Yhtiön palveluksessa työskentelee nyt yli 20 alan ammattilaista. Steamec Oy:n pääkonttori sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla, Kurikassa.

KasvuOpen 2017
Voimakkaasta kasvustrategiasta viestii myös se, että Steamec Oy pääsi Kasvu­Open-finaaliin 99 muun yrityksen kanssa. ”Se oli ainutlaatuinen kokemus, jossa sai paljon sparrausapua eri alojen asiantuntijoita. Yhtiö asetti tavoitteekseen luoda viisi uutta työpaikkaa. Tavoite on toteutunut yritysostojen ja hankkeiden myötä.”

VientiXport – kasvua viennistä II
Steamec Oy osallistui Göteborgissa pidetyille Trä & Teknik -messuille viime syksynä. Yhtiö sai mielenkiintoisia avauksia, joista osa on jo edennyt prosesseissa eteenpäin. Messut olivat onnistuneet. Messuille osallistuminen oli osa VientiXport – Kasvua viennistä II -yritysryhmähanketta, jossa Steamec Oy on mukana.

Suomesta maailman paras markkinointikansa?
Suupohjan alueen yrityksiä oli mukana toteuttamassa tätä jyväskyläläisen mainostoimiston visiota Markkinointivirittämö-kasvuohjelman kautta. Hankkeessa oli toteuttajina myös Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä (SEK) ja Suupohjan TE-palvelut. Ohjelman myötä Steamec Oy:ssä aloitti markkinointi- ja viestintäpäällikkö maaliskuusta lukien.

Tuotannon tehostaminen – räätälöidyt ratkaisut Steamecilta
Ei kopioita, vaan kaikki ratkaisut ovat ­asiakkaille yksilöllisesti suunniteltuja ja toteutettuja.
Jokainen melodia on erilainen ja niin on myös jokainen tuotantolaitos tuotantolinjoineen. Tuotannon tehostaminen on mahdollista, kun se tehdään asiakkaan lähtökohdista käsin. Siksi ratkaisut ovat kustomoituja ja asiakaslähtöisiä teollisuuden tarpeisiin aina suunnittelusta käyttöönottoon saakka.

Asiakastoimituksia kotimaahan ja ulkomaille
Kokonaisratkaisuja ja varaosatoimituksia on tehty useita laidasta laitaan kotimaan lisäksi mm. Norjaan ja Ruotsiin. Haastavimmatkin levy- ja hitsaustyöt eri menetelmin onnistuu ammattitaitoisen henkilöstön ansiosta. Myös hitsauksen mekanisointiin sekä kappaleenkäsittelyyn on panostettu. Asiakasratkaisuissa Steamec hyödyntää eri robottijärjestelmiä vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla.
”Olemme toimittaneet automatisoituja koneistusasemia, katkaisusahalinjoja, kääntö- ja pyörityspöytiä hitsaukseen, ja kokoonpanon robottijärjestelmiä ratkaisuna tuotannon tehostamiseen.”
”Yrityksemme tuotteisiin kuuluvat muun muassa erilaiset kuljettimet, nostimet, mekanisointilaitteet, kuivausuunit, tiivisteautomaatit, linjastot, puristimet, syöttölaitteet ja robottijärjestelmät. Kaiken lähtökohtana on kuitenkin asiakkaan tuotannon tehostaminen”, Timo Aaltonen, varatoimitusjohtaja ja myynnistä vastaava kertoo.

Nyt on sisällöntuottamisen aika – pala palalta
Kun palapeliä lähdetään kokoamaan, niin ensin katsotaan kuvaa, joka tulee muodostaa. Mitkä kohdat ovat helpoimpia ja mihin kuluu pidempi aika. Seuraavaksi mietitään kokoamiselle strategia. Kun se on selvillä, lähdetään etsimään nurkka- ja reunapaloja. Joskus ne löytyvät helposti ja joskus hieman hitaammin. Palojen löydyttyä alkaa raamien rakentaminen. Kun siitä on saatu yhtenäinen, niin jokaiselle kokoajalle muodostuu selkeämpi kuva siitä mitä reunojen sisäpuolelle on muodostumassa.
Yritys on viime vuosien aikana rakentanut vauhdikkaasti kivijalkaa ja raameja. On muodostettu kokonaiskuva siitä missä halutaan tulevaisuudessa olla. Nyt on sisällöntuottamisen aika. Rakentaa ja toteuttaa visio pala palalta yhdessä asiakkaiden ja henkilöstön kanssa valmiiksi.

”Kun etsitte ratkaisua”
– lisätä kapasiteettia
– turvata kilpailukyky markkinoilla
– modernisoida tuotantolinjoja tai yksittäisiä laitteita
– keventää työvaiheita
– parantaa työturvallisuutta, niin tiedätte kenen puoleen kääntyä.

Visio
Steamec Oy:n visio on olla asiakkaiden ­ensisijainen valinta konetoimittajaksi.

Asiakaslupaus
Steamec Oy:n asiakaslupaus: Haasta meidät – Laitamme tuotantosi rokkaamaan.

Arvot
Me – Vain yhdessä työskentelemällä voimme onnistua. Kaikki pohjautuu työntekijöiden ammattitaitoon ja laadukkaaseen tekemiseen, sekä hallittuun riskinottokykyyn.
Asiakas – Haasteet ovat meille tervetulleita. Kuuntelemme asiakasta ja ratkaisumme on toteutettu yksilöllisesti asiakkaan tarpeen mukaan.
Tahto mennä eteenpäin – Kasvamme yhdessä asiakkaidemme kanssa. Pyrimme jatkuvasti tekemään asiat entistä paremmin. ●

INFO

Steamec Oy
Timo Aaltonen
VP, Sales
puh. +358 400 565 724
etunimi.sukunimi@steamec.fi
www.steamec.fi
Löydät meidät myös
Youtube, LinkedIn, Facebook