JTA Connection Open House -tapahtumassa ohjelmoitiin Playstation-ohjaimella

JTA Connection järjesti yhteistyökumppaneineen JTA Connection House -tapahtuman 9.–10.6.2021. Tämä uusi tapahtuma oli varsin onnistunut ja jatkossakin on jo vastaavia tapahtumia suunnitteilla.

Tapahtuman JTA Connection Oy järjesti yhdessä seuraavien kumppanien kanssa: Fanuc Nordic Ab, Pronius Oy, Delfoi Oy sekä DMG Mori Finland Oy.
– Koronan helpottaessa keväällä todettiin Fanucin sekä Proniuksen kanssa, että on aika järjestää jotakin, kun messuja ei ole. Kaikkien kolmen organisaation ollessa ketteriä pystyimme toteuttamaan tapahtuman noin kuukauden varoajalla, valaisee tapahtuman taustoja myyntijohtaja Jarkko Lepistö, JTA Connection Oy.


Kävijät matkassa investointihengessä

JTA Connection Open House -tapahtumassa vierailijoita oli noin 50 eri yrityksestä. Kustakin yrityksestä edustajia oli yhdestä kolmeen, joten kaiken kaikkiaan kokonaiskävijämäärä nousi noin sataan.
– Kaikki kävijät olivat säännöllisesti automaatioon investoivia tai vaihtoehtoisesti ensimmäistä automaatioinvestointiaan tekeviä yrityksiä, kertoo Lepistö.


Drag and drop -käyttöliittymä hitsaukseen

JTA Connection esitteli tapahtumassa drag and drop -tyyppistä käyttöliittymää hitsaukseen. – Tämä haastaa perinteisen robotin ohjaimesta tapahtuvan ohjelmoinnin ja madaltaa hitsauksen ohjelmoinnin kynnystä visualisoimalla ohjelmointitapahtuman. Tämä on mahdollista integroida myös vanhoihin ja kaiken merkkisiin robotteihin, valaisee Lepistö.
Tapahtumassa esiteltiin myös uusi CRX-yhteistyörobotti hitsaukseen, joka on oivallinen ratkaisu matalan kynnyksen automaatioon. Robotin ohjelmointi tapahtuu taluttamalla ja ohjelmointi on drag and drop -tyyppistä.
Hitsaukseen liittyen esiteltiin myös piensarjoille tarkoitettua etäohjelmointiympäristöä (Delfoi) – suomalaista huippuosaamista hitsauksen offline-ohjelmointiin.


JTA Connection houkuttelee playstation-sukupolvea alalle

Suurta kiinnostusta tapahtumassa herätti hitsausrobotin ohjelmointi pelikonsoliohjaimella. – Ohjelmointi peliohjaimesta on matalan kynnyksen hitsausautomaatiota ja varmasti houkuttelee playstation-sukupolvea siirtymään alalle ja alentaa kynnystä ryhtyä robottihitsareiksi, uskoo Lepistö.


Mobiilirobotiikka osana valmistavaa teollisuutta

Mobiilirobotiikka (MiR) on jo tätä päivää ja osana valmistavaa teollisuutta. Lepistön mukaan valmistavassa teollisuudessa automatisoinnit ovat jo kohtuu hyvällä tasolla. – Sisälogistiikan automaatioratkaisut ovat seuraava iso askel kohti tulevaa. Esittelyssä meillä oli uutuutena tapahtumassa ST-Koneistus Oy:lle toimitettava mobiili­roboteilla toteutettava joustava tuotantojärjestelmä työstökeskuksille. Tämän käyttöönotto ST-Koneistus Oy:ssä on loppusuoralla ja tästä tullaan kertomaan syksyn aikana lisää sekä järjestämme mahdollisuuden vierailulle. Mobiilirobotiikasta ja niiden käyttömahdollisuuksista keskusteltiin kaikkien yritysten kanssa, joten asiaa kohtaan on kentällä paljon kiinnostusta.

DMG MORI:lta tapahtumassa oli esillä malli DMU 60 eVo. JTA Connection tekee läheistä yhteistyötä DMG Mori Finlandin kanssa. Tämän hedelmällisen yhteistyön tuloksena työstökoneet ja asiakasräätälöity automaatio saadaan toimitettua avaimet käteen yhdellä sopimuksella.


DMG MORI:n kanssa asiakasräätälöityjä automaatioratkaisuja

DMG MORI:lta tapahtumassa oli esillä malli DMU 60 eVo. – DMG ­Mori Finlandin kanssa teemme läheistä yhteistyötä, jonka avulla työstökoneet ja asiakasräätälöity automaatio saadaan toimitettua avaimet käteen yhdellä sopimuksella. Tämä yhteistyö mahdollistaa muun muassa solun täyden ylösajon tiloissamme ennen toimitusta. Tämä on elintärkeää tuotantokatkoksen minimointiin esimerkiksi kor­vausinvestoinneissa, jossa vanha tuotantolaite puretaan uuden tieltä, arvioi Lepistö.


Onnistunut tapahtuma – jatkoa luvassa

– Tapahtuma oli erittäin onnistunut ja ensimmäiset kaupatkin tapahtuman johdosta on jo tehty. Niin onnistunut tapahtuma oli, että järjestämme jatkossakin vastaavia tapahtumia. Ajankohta saattaa vaihdella riippuen siitä, koska esiteltäviä projekteja / uutuuksia saadaan samanaikaisesti hallin lattialle kokoonpanoon ja käyttöönottoon, miettii Lepistö tulevaa.
– Meillä on jatkuvasti erilaisia automaatioratkaisuja sekä mobiilirobotteja esiteltävänä tuotantotiloissamme Tampereen Lahdesjärvellä, joten aina voi olla yhteydessä ja tulla keskustelemaan tuotannon automaatiosta.
– Mobiilirobotteja meillä on demokäyttöä varten varattuna. Näillä laitteilla voimme tulla esittelemään mobiilirobotteja asiakkaiden omiin tiloihin ja järjestää vaikka muutaman päivän kokeilujakson laitteistolle, vinkkaa Lepistö.

JTA Connection Oy
Jarkko Lepistö
myyntijohtaja
puh. 050 3460 876
www.jtaconnection.fi

Suurta kiinnostusta tapahtumassa herätti hitsausrobotin ohjelmointi pelikonsoliohjaimella.