Kaksi Crippaa Combiportaan ydinkoneina

Suomen johtaviin porrasvalmistajiin lukeutuva ­Combiporras Oy on hankkinut jo toisen Crippa-putkentaivutuskoneensa. Uutta Crippa 1055E -putkentaivutuskoneen mukanaan tuomaa lisäkapasiteettia Combiporras hyödyntää paitsi omaan tuotantoonsa myös alihankintatöinä muille toimijoille.

Combiporras Oy:n uusi Crippa sijoittuu Kaarinan yksikön uusiin
3500 m2:n toimitiloihin. Jo 12 vuotta käytössä ollut Crippa jatkaa putkentaivutussavottaansa yrityksen Taivassalon yksikössä, jossa on tuotantotilaa 1500 m2. – Crippat ovat yksi toimintamme kulmakiviä. Vanhempi 4-akselinen Crippa 463 pitää edelleen huolta Taivassalon tehtaamme taivutustarpeista. Tämä kone on ollut kovassa käytössä ja toiminut moitteetta kuten yhtenä tuotannon ydinkoneena sen tuleekin toimia. Uuden taivutuskoneen hankintaprosessissa emme paljoa muita merkkejä edes harkinneet, niin tyytyväisiä Crippaan olemme olleet, kertoo toimitusjohtaja Lassi Hannula.

10-akselisuus avaa uusia mahdollisuuksia
– Uusi Crippa tulee vastaamaan uuden Kaarinan tehtaamme taivutuksista. 10-akselisena koneena vastaa se myös tulevaisuuden kasvaviin muotohaasteisiin – kone antaa tulevaisuuden haastavimpiin taivutuksiin lisämahdollisuuksia. 10-akselisuus monipuolistaa myös ohjelmointia ja taivutuksia pystytään tämän ansiosta tekemään tarkemmin ja tehokkaammin. Pääsääntöisesti taivutamme koneella Ø 42 mm:n putkea, mutta kone yltää tarvittaessa aina Ø 63 mm taivutuksiin saakka. Uusi 10-akselinen Crippa on niin tehokas ja ominaisuuksiltaan monipuolinen, että tarkoituksenamme on myydä sen kapasiteettia myös muille toimijoille alihankintana ulos, sanoo Hannula.

Crippa helppo omaksua
Lassi Hannula kehuu Crippan ohjelmoinnin helppoutta. – Ohjelmointi on tehty tässä simppeliksi. Uusi kaveri oli kuukauden vanhaan koneeseen tutustumassa Taivassalossa ja tämän jälkeen on käyttänyt uutta konetta sujuvasti. Ohjaus ja kone on helppo omaksua. Entistä nopeamman ohjauksen ansiosta taivutusprosesseista tulee nopeampia.

Monipuolinen porrasvalmistaja
Combiporras Oy on monipuolinen porrasvalmistaja, jonka liikevaihto oli viime vuonna 5,9 M€. Yrityksen palveluihin kuuluvat teräsportaiden suunnittelu, valmistus sekä asennus ja myynti. Tuotevalikoimaan kuuluvat niin kierreportaat, suorat portaat, porrastornit, R30-portaat, sisustusportaat kuin kaiteet ja porrasluiskatkin. – Toimitamme portaat rakennus- ja saneerauskohteisiin yli 25 vuoden kokemuksella Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Vaikka olemme sektorillamme Suomen johtaviin toimijoihin kuuluva yritys, olemme edelleen pieni, joustava ja nopea toimittaja, jolla on hyvä palvelualttius ja hinta-laatusuhde kohdillaan, vakuuttaa Lassi Hannula.
– Asiakkaitamme ovat pääasiassa rakennusliikkeet sekä isot julkiset toimijat. Tarjoamme kattavat porrasratkaisut niin julkisiin tiloihin, toimistoihin, liikehuoneistoihin, asuntoihin ja teollisuuteen. Meiltä saat luotettavat, paloturvallisuus- ja tukirakennevaatimukset täyttävät portaat valitsemillasi askelmavaihtoehdoilla. Kannattaa myös huomioida, että tuotteillamme on EN1090-mukainen CE-merkintä, korostaa Lassi Hannula.
– Tilanne kentällä on hyvä eli töitä tuntuu riittävän. Porraspuolella eletään edelleen jatkuvan kiireen aikaa ja rakennuspuoli tuntuu vetävän edelleen mukavasti – vuoden ensimmäiseen puolikkaaseen on syntynyt kauppaa ihan mukavasti. Uusien Kaarinan toimitilojen ja uuden Crippan myötä prosessimme on nyt entistäkin tehokkaampi vastaamaan kasvavaan kysyntään, arvioi Lassi Hannula.

INFO

Combiporras Oy
Lassi Hannula
toimitusjohtaja
puh. 050 466 0240
www.terasporras.com
Crippa-putkentaivutuskoneista:
Vossi Group Oy
puh. 010 8200 500
www.vossi.fi/crippa