Kempin Flexlite-polttimilla tehoa ja helppoutta hitsaustyöhön

Lahtelainen hitsauslaitteiden valmistaja Kemppi Oy on tuonut markkinoille sarjan uusia hitsauspolttimia. Uusi Flexlite-tuoteperhe sisältää polttimia kaikkeen MIG/MAG- ja TIG-käsinhitsaukseen. Tämän tuotejulkistuksen myötä Kempin hitsauspoltinvalikoima uudistuu täydellisesti. Polttimien suunnittelussa on painotettu käyttömukavuutta, luotettavuutta ja kulutusosien tehokasta hyödyntämistä, joten Flexlite-hitsauspolttimet tulevat vaikuttamaan merkittävästi hitsauksen tuottavuuden parantamiseen ja varastokustannusten hillintään.

Flexlite-tuoteperhe tarjoaa ammattilaistason hitsauspolttimia vaativaan käyttöön. Saatavana on kaksi tuotesarjaa: Flexlite GX MIG/MAG-hitsaukseen ja Flexlite TX TIG-hitsaukseen. Molemmissa tuotesarjoissa on samat huippuluokan Flexlite-ominaisuudet: erinomainen ergonomia, hyvä käytettävyys sekä korkealuokkaiset ja pitkäikäiset kulutusosat.

Ne ovat suorituskykyisiä polttimia, jotka mahdollistaa virtalähteen täysipainoisen hyödyntämisen ja auttavat luomaan juohevia ja roiskeettomia hitsejä. Flexlite-valikoimaan kuuluu useita teholuokkia ja pituuksia sekä erilaisia kaulamalleja. Poltinkaukosäätimiä on saatavilla valinnaisina lisävarusteina.

Kuin luonnollinen käden jatke
Erinomainen ergonomia on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista kaikissa Flexlite-polttimissa. Niiden taipuisa poltinkaapeli ja pallonivelillä toteutettu suojaus vähentävät selvästi ranteen kuormitusta, jolloin hitsaaja voi keskittyä täysipainoisesti hitsaustyöhönsä ja tuottaa huippuluokan hitsejä.
Jokaiseen Flexlite GX -tuotepakettiin sisältyy myös anatomisesti muotoiltu pistoolikahva. Se on valinnainen lisävaruste, jolla voidaan entisestään vähentää hitsaajan käden rasitusta niin, että hitsauspistooli on kuin luonnollinen käden jatke.

Laatu on pienten tekijöiden summa
Hitsauspolttimen sisällä olevien kulutusosien laatu näkyy suoraan sillä tehtyjen hitsien laadussa. Parhaan hitsaustuloksen saavuttamiseksi Kemppi suosittelee käyttämään Flexlite-polttimissa vain alkuperäisiä Kemppi-kulutusosia.

Suojakaasun virtauksella on esimerkiksi suuri vaikutus hitsauksen laatuun. Tavallisesti suojakaasua ei voi nähdä paljain silmin, mutta sen virtausta voidaan tarkastella erityisellä Schlieren-kuvausmenetelmällä. Näin voidaan käytännössä nähdä, miten laadukkaat kulutusosat vaikuttavat kaasunvirtaukseen ja antavat parhaan kaasusuojan.

Polttimen sisäinen rakenne vaikuttaa myös merkittävästi hitsauksen laatuun. Flexlite GX -hitsauspistooleissa on erilliset suojakaasukanavat ja jäähdytysnesteen kierto ulottuu pistoolin kärkeen asti. Tämä pitää pistoolin kaulan viileämpänä sekä mahdollistaa puhtaammat hitsit, vähentää roiskeita ja pienentää suojakaasun kulutusta.

Vähemmän osia tarkoittaa pienempiä kuluja
Vaihdettavien osien määrää on pystytty pienentämään Flexlite-polttimissa lisäämällä osien yhteensopivuutta eri mallien välillä ja yhdistämällä eri kulutusosien toimintoja yhteen. Näin ollen yksittäisten mallien kulutusosien kokonaismäärää on voitu supistaa. Tämä pienentää varastokustannuksia ja tekee Flexlitesta täydellisen tuotteen kulujenhallinnan suhteen.

Tuotetuen saaminen Flexlite-hitsauspolttimista ei voisi olla enää helpompaa. Kaikki Flexlite-hitsauspistoolit ja -polttimet on varustettu QR-koodilla, joka helpottaa oikeiden osien ja lisävarusteiden löytämistä. Lue koodi, jolloin saat näkyviin oikeat tilauskoodit, kulutusosat, tuotedokumentit ja Kempin yhteystiedot.

INFO

Jani Leikas
Product Manager, Aftermarket
puh. +358 44 2899 380
jani.leikas@kemppi.com