KNOLL täydentämään Makrumin edustamia lastunkäsittelylaitteita

Lastunkäsittely on selkeästi tullut osaksi Makrumin tuotekategoriaa ja Höckerin briketöintilaitteiden lisäksi edustukseen kuuluu nyt myös yksi alan suurimmista toimijoista eli saksalainen KNOLL.

KNOLL tunnetaan lastunkäsittelyjärjestelmistään. Suomessa on paljon työstökoneita KNOLL:in valmistamilla lastunkuljettimilla ja leikkuunestelaitteilla. KNOLL valmistaa tuotteita viiteen eri kategoriaan.
1. Konekohtaiset laitteet, yksittäiset lastunkuljettimet ja leikkuunestelaitteet
2. Materiaalin kuljetin järjestelmät, asennuslinjat
3. Keskusjärjestelmät leikkuunesteille ja lastuille
4. Pumput
5. Huolto

– Ympäristöasiat saavat lisää huomiota yritysten toiminnassa ja nyt onkin oikea aika katsoa tulevaisuuteen. Suurempia keskusjärjestelmiä on jo katsottu asiakkaiden kanssa ja tehty laskelmia niiden tuomista eduista ja hyödyistä. Leikkuunesteen vaihtovälit kasvavat keskusjärjestelmissä ja toisaalta lastunkäsittely ei vaadi jatkuvaa ”kaukalon” tyhjentämistä, kun esim. pumppujärjestelmällä lastut käsitellään keskitetysti. Briketöinnin edut ja parempi hinta lastuista tuo myös lisää taloudellista etua käyttäjilleen, kertoo myyntipäällikkö ­Ismo Hyttinen, Makrum Oy.
Kevään aikana Makrumin väki on ollut asiakaskierroksella ­KNOLL:in edustajien kanssa ja useissa kohteissa on tullut selväksi suomalaisen maahantuojan ja huollon tarve.
– Asiakkailla on runsaasti KNOLL:in laitteita ja niissä jatkuvaa huoltoa vaativia kohteita, kuten suodattimet ja suodatin kankaat jne. Valmistajan huoltomiehen käynti asiakkaalla voi sisältää huoltoja tai puhtaasti koulutusta, jolloin opitaan käyttämään laitteita tai saamaan niistä parempi hyöty irti, opastaa Hyttinen.

INFO

Makrum Oy
puh. 010 239 3388
makrum.fi