UUTUUSTUOTTEITA Walter Toolsilta

Walter Tools julkaisi valikoiman uusia innovatiivisia työkaluratkaisuja, joiden avulla voidaan nostaa kustannustehokkuutta sekä luoda entistäkin luotettavampi koneistusprosessi. Laadukkaista työkaluistaan tunnettu Walter Tools on edelläkävijä useiden työkalutyyppien ja pinnoitteiden kehittämisessä ja se omistaakin useita työkaluteknologisia patentteja. Yli 100 vuotta vanha saksalainen työkaluvalmistaja yhdistää pitkän historian tuoman tietotaidon nykyaikaisiin teknologioihin ja valmistusmenetelmiin. Suomessa Walter Toolsin jälleenmyyjänä tunnettu Camcut Oy tarjoaa edustamilleen tuotteille myös laadukkaat tukipalvelut. Camcut saikin tästä tunnustuksena, ainoana Suomessa, Walter Channel Partner Gold Level -tunnustuksen.

Innovaatioita sorvaukseen
Ainutlaatuisella teräpalan kiinnitysmekanismilla varustettu G4014-pistosorvausterä on suunniteltu erityisesti pitkäsorveille, joissa teräpalan vaihtaminen työkalun yläpuolelta on ahtaasta tilasta johtuen vaivalloista. G4014-pistosorvausterän kääntöterän kiinnitysmekanismi onkin toteutettu työkalun sivusta, jolloin kiinnitysruuvi on aina käden ulottuvilla. Uusi keskiraskaaseen rouhintasorvaukseen suunniteltu MU5-teräpalageometria varmistaa hyvän lastunhallinnan laajalla syöttö- ja lastunvahvuusalueella.

Tehokkaampaa jyrsintää
Uusi Xtra·tec® XT -tuotesarjan M5130 on täysin uusi uuden sukupolven nurkkajyrsin, jossa suorituskyky ja luotettava koneistusprosessi yhdistyvät täysin uudella tasolla. M5130-jyrsimessä on uudelleen suunniteltu teräpalansija, jonka avulla teräpalan kiinnitysruuvin ympärillä on aiempaa suurempi pinta-ala takaamassa palakiinnityksen tukevuutta ja parantamassa teräpalojen kestoikää. Tehokkaaseen lastunpoistoon kehitetty M5008-suurensyötönjyrsin täydentää Walter Toolsin ennestään tehokkaiden suurensyötönjyrsimien sarjaa myös pienemmillä halkaisijoilla. Kaksipuoleisella ja neljäsärmäisellä teräpalalla varustettujen M5008-jyrsimien halkaisijat alkavat 16 millimetristä. Jyrsin soveltuu perinteisen tasojyrsinnän lisäksi myös ramppaavaan liikkeeseen, pistojyrsintään sekä kevytleikkuisuuden vuoksi myös pitkille työkalupituuksille. Innovatiivisen M5137-kulmajyrsimen kuusisärmäisen teräpalan avulla saadaan kustannustehokkuutta myös ramppaavaan jyrsintään. Parhaimman tehokkuuden uusista Walter Tools -vaihtopalajyrsimistä saa käyttämällä ainutlaatuista ­Tigertec® Gold -pinnoitteella varustettuja teräpaloja, joiden avulla työkalun kestoikää voidaan parantaa jopa 200 % perinteisiin pinnoitteisiin verrattuna.

Maksimoi työkalujen suorituskyky laadukkailla pitimillä
Laadukkaat työkalut vanhoissa pitimissä on kuin uudet kumit kieroissa vanteissa. Tästä syystä työkalujen oikeanlaiseen kiinnitykseen kannattaakin kiinnittää huomiota. Vaikkakin pitimien uusiminen lisää kustannuksia niin se tuo merkittävää säästöä työkalujen kulutuksessa. Walter Tools toi uutuuksia myös työkalupitimiin värinävaimennetuilla Accure tec-pitimillä sorvaukseen ja jyrsintään sekä uudentyyppisellä pikavaihdollisella mikrouivalla ER-kierteityspitimellä.

Kokonaisvaltaista menetelmäkehitystä
Vankan koneistuskokemuksen omaava Camcut on tunnettu menetelmäkehityspalveluistaan, joissa yhdistyvät viimeisin työkaluteknologia ja CAM-ohjelmistojen nykyaikaiset kehittyneet työstöradat. Oikeanlaisilla työkaluilla, työstöarvoilla ja -radoilla voidaan saada merkittävää etua koneajan lisäksi myös työkalukustannuksissa. Hiljaisempi ajanjakso tilauskannassa kannattaakin hyödyntää menetelmien hiomiseen, joka tuo kilpailukykyä myös teollisuuden tilaustarpeiden noustessa alkuvuoden tasolle. Camcutin menetelmäkehitys- ja ohjelmointipalvelut ovat ketterä tapa parantaa yrityksen tuotannon tehokkuutta ja mikä parasta sitä voidaan tehdä myös etätyönä nopealla aikataululla asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

INFO

Camcut Oy
puh. 045 187 2212
myynti@camcut.fi
www.camcut.fi