Kotimaisen palloventtiilin suosio jatkaa kasvuaan

Ylöjärvellä toimiva Jouka Oy on valmistanut palloventtiileitä ja metalliteollisuuden alihankintaosia jo yli 60 vuoden ajan. Yritys on onnistunut lisäämään liikevaihtoaan monena vuonna peräkkäin. Joukan toimitusjohtaja Teemu Vastamäki kertookin lisääntyneen kasvun koostuvan useasta tekijästä.
”Olemme panostaneet vientiin ja tämä on näkynyt positiivisesti erityisesti Ruotsissa ja Venäjällä. Kotimaassa teemme tiiviistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa. Meillä on asiakkaita, joilla on tuotantolaitoksissaan omat tehdasstandardit, mikä heijastuu usein myös venttiileille asetettaviin vaatimuksiin. Pystymmekin takaamaan nopeat toimitukset tehdasstandardin mukaisille tuotteille, eikä asiakkaiden tarvitse varautua kuukausien odotteluun tai omaan varastointiin”, Vastamäki linjaa.
Joukan valikoima kattaa vakioventtiilit erilaisiin sovelluksiin liikkuvan kaluston tuotteista aina meriteollisuuden vaatimuksiin, tai asiakaskohtaisen venttiiliratkaisun juuri tarvetta vastaavaksi. Joustava tuotanto ja kattava komponenttivarasto mahdollistavat nopeat toimitukset kaikkialle suoraan tehtaalta. Jatkuvasti kasvava venttiilien automatisoinnin tarve asettaa haasteen, johon pystytään vastaamaan. Asiakas saa asennusvalmiin kokonaisuuden, joka sisältää tarvittavat komponentit toimilaitteesta rajakytkimiin.
Oma tuotekehitys ja tuotannon konekanta mahdollistavat protoversioiden toimitukset asiakkaan testikäyttöön, myös erikoismateriaaleista. Yhteydenotto Joukan myyntiin on samalla yhteydenotto valmistavalle tehtaalle, mikä tuo asiakasrajapinnan aivan tuotteiden valmistuksen lähelle. ”Esittelemme mielellämme omaa tuotantoamme ja teemme asiakkaiden kanssa testit yhdessä, jotta löydämme juuri oikean ratkaisun asiakkaan toimituksiin”, sanoo Vastamäki.
Asiakkaan näkökulmasta Jouka Oy:n tuotteiden modulaarisuus ja huollettavuus tarjoavat merkittävän kilpailuedun. Myös asiakaskohtaiset varastointisopimukset auttavat turvaamaan asiakkaan tuotannon venttiileiden osalta. Toimintavarmat ja luotettavat Jouka-palloventtiilit ovat erinomainen valinta erilaisiin teollisuuden prosesseihin. ”Jouka-venttiileiden suosio onkin kasvanut jatkuvasti, mihin olemme vastanneet kasvattamalla tuotevalikoimaamme entisestään. Valitsemalla Joukan venttiilin valitset aidosti kotimaisen vaihtoehdon”, vakuuttaa Vastamäki. ●

INFO

www.jouka.fi