CADMATIC ostaa suomalaisen ohjelmisto­yhtiö Kymdatan ja CADS-ohjelmistot

CADMATIC Oy on ostanut suomalaisen ohjelmistoyhtiö Kymdata Oy:n. Strateginen yritysosto laajentaa
CADMATICin tuoteportfoliota ja sisältää koko Kymdatan osakekannan, IPR:t kaikkiin yrityksen CADS-ohjelmistoihin ja kaikki toimintaan liittyvät sopimukset. Yritysoston jälkeen CADMATICin arvioitu liikevaihto nousee n. 28 miljoonaa euroon ja henkilömäärä ylittää 200 Kymdatan työllistäessä 43 henkilöä.
Kymdatan CADS Electric ohjelmistotuotteet ovat markkinajohtaja Suomessa ja Virossa sähkö- ja automaatiosuunnittelussa. CADS-tuoteperhe sisältää ohjelmistomoduuleita myös esim. LVI-laskentaan ja -mallinnukseen sekä rakennesuunnitteluun. CADS-tuotteet täydentävät erinomaisesti CADMATICin laivojen ja prosessilaitosten rakenne- ja mekaaniseen suunnitteluun ja tiedonhallintaan keskittynyttä tuoteportfoliota globaalilla markkinalla.
Yrityskauppa tukee CADMATICin strategisia kasvutavoitteita ja vahvistaa CADMATICin asemaa laivojen ja prosessilaitosten suunnitteluun ja tiedonhallintaan tarkoitettujen ohjelmistojen yhtenä globaalina markkinajohtajana. Lisäksi yrityskauppa tuo CADMATICille merkittäviä asiakkuuksia liittyen rakentamiseen. Yritysoston jälkeen CADMATICilla on mahdollisuus tarjota suunnittelu- ja tiedonhallintaohjelmistoja asiakkailleen kaikkiin suunnitteludisipliineihin yhden toimittajan periaatteella (”one-stop-shop”), mikä tarjoaa erinomaiset lähtökohdat tulevaisuuden kasvulle. CADMATIC on vahva globaaleilla markkinoilla, joissa CADS-tuotteet eivät ole vielä aktiivisesti läsnä. CADS-tuotteet puolestaan avaavat CADMATICille uusia mahdollisuuksia integroidun tuoteportfolion ja voimakkaasti kasvavan automaation myötä.
Yrityskauppa tuo CADMATICille myös merkittävän määrän sähkö-, automaatio- ja instrumentointisuunnitteluun sekä rakentamiseen liittyvää osaamista.
Molemmilla yhtiöillä on selkeät ja vahvat tulevaisuuden tuotekehitysohjelmat, ja yhtiöiden erikoisosaamisalueet tukevat hyvin toisiaan. Päällekkäisiä tuotealueita ei käytännössä ole.
”Kymdata on hyvin johdettu ja kannattavasti kasvava yritys ja olen erittäin tyytyväinen siitä, että olemme saaneet omistukseemme yhtiön ja sen tuotteet. CADMATICin kasvustrategian mukainen yritysosto, mikä laajentaa tuoteportfoliotamme ja asemaamme ydinalueellamme, tarjoaa meille erinomaiset lähtökohdat tulevaisuuden kasvulle. CADS-tuotteiden vahva asema nykytoiminta-alueilla on osoitus CADS-tuotteiden kilpailukyvystä. Molempien yhtiöiden henkilöstö on äärimmäisen motivoitunutta ja olen vakuuttunut siitä, että tulemme menestymään yhtenä tiiminä erinomaisesti tulevaisuudessa”, toteaa CADMATICin toimitusjohtaja Jukka Rantala.
”Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että pääsimme sopimukseen juuri CADMATICin kanssa. Sekä Kymdata (CADS) että CADMATIC ovat toiminnaltaan ja luonteeltaan hyvin samantyyppisiä; tuotekehityspainotteisia ja uusimman teknologian hyödyntäjiä. Meillä on myös hyvin samanlainen arvopohja, jossa korostuu mm. vahva asiakaslähtöinen toiminta. Näemme merkittäviä synergiaetuja ja kasvumahdollisuuksia kaikille tuotteillemme. CADMATICin vahva kansainvälisyysosaaminen ja maailmanlaajuinen myyntiverkosto mahdollistavat CADS-tuotteillemme selkeän kiihdytyskaistan kansainvälistymiseen”, sanoo Kymdatan toimitusjohtaja Jyrki Metsola. ●

INFO

CADMATIC Oy
Jukka Rantala
toimitusjohtaja
puh. +358 40 528 7130
jukka.rantala@cadmatic.com  


Kymdata Oy
Jyrki Metsola
toimitusjohtaja
puh. +358 400 427 796
jyrki.metsola@cads.fi