Kovametalliporilla saavutetaan parempi suorituskyky ja luotettavuus

Konepajateollisuudessa on tapahtunut suuria muutoksia viime vuosien aikana. Laadukkaampien ja luotettavampien tuotteiden kysyntä kasvaa koko ajan ja valmistavien yhtiöiden on siten vastattava kysyntään. Dormer Pramet on viime vuosina esitellyt uuden sukupolven laaja-alueisia kovametalliporia, joilla on ainutlaatuinen taloudellinen kyky nostaa reikien koneistaminen ihan uudelle tasolle.


Laatu ja luotettavuus

Dormerin Force X ja Force M -kovametalliporissa on ainutlaatuinen lastu-urien rakenne. Porissa on ohut jatkuvasti oheneva sydänosa ja pyöristetty kannan takaosa. Tämä muoto tehostaa lastujen poistoa ja helpottaa porien teroittamista. Tarkasti viimeistellyt lastuavat särmät, vahva nirkkojen muoto ja hyvä kulumisen ennustettavuus parantavat reikien laatua ja varmistavat prosessin luotettavuutta.

Uuden sukupolven porien raaka-aineena käytetään modernia mikroraekovametallia ja porat viimeistellään uusimman teknologian TiAlN-pinnoitteella. Tämä yhdistelmä tuottaa suuren kulumiskestävyyden pidentäen porien elinikää. Porat soveltuvat laajalle työstökone- ja raaka-ainealueelle, kuten esim. ruostumattomiin teräksiin, seostettuihin teräksiin ja valurautoihin.

Dormer R100/R120 ovat kirkkaita kovametalliporia. Itsekeskittyvät porat, joiden kärkikulma on 120°, soveltuvat useimpiin koneistuksen käyttökohteisiin ja laajalle raaka-ainealueelle. Niitä voidaan käyttää lähes kaikenlaisissa työstökoneissa CNC-koneista pylväskoneisiin, mutta myös käsiporakoneissa, kun porataan pehmeämpiä raaka-aineita. Näiden porien merkittävin käyttöalue on yleisen konepajateollisuuden lukuisat käyttökohteet.

Dormer Prametin R100 on vaihto­ehtoinen kova­metalli­yleispora.


Mikä tekee Force X, Force M ja R100/R120-porista ainutlaatuisia?

Tom Berrill, Dormer Prametin kenttäpäällikkö, esitteli niiden merkittävimmät edut. Hän sanoi: “R100 ja R120 ovat täydellisiä heille, jotka etsivät parempaa suorituskykyä mitä HSS-poralla voidaan saavuttaa, mutta ei ole kuitenkaan mahdollista hyödyntää Premium-luokan suurtehoporan ominaisuuksia.

Force X -sarja tarjoaa täydellisen yhdistelmän suorituskykyä ja toiminnallisuutta. Se on erittäin laaja-alueinen porasarja yleiseen konepaja- ja alihankintateollisuuteen.” Luiz Junior, Dormer Prametin T&K päällikkö lisää tähän:  “R100/R120-porat ovat meidän “4×4-autoja”.

Ei ole paljon väliä, miten käytät näitä kovametalliporia, saat perinteistä HSS-poraa monipuolisemman poran ja paremman suorituskyvyn. Jos haluat nopeutta ja tarkkuutta elämääsi, Force-sarjojen porat ovat ratkaisusi. Kuten kilpa-autot, ne on rakennettu hyödyntämään kaikki voimavarasi ja lyhentämään tuotannon kiertoajat ja parantamaan tuottavuutta.”


Ylivoimaista suorituskykyä teollisuuteen

Yleinen konepajateollisuus kattaa erittäin laajan valikoiman koneistuksen käyttöaloja. Tavallisimmat yritykset ovat keskisuuria tai pieniä alihankintakonepajoja, joilla on laaja valikoima erilaisia CNC-työstökoneita. He haluavat yleensä vakiotyökaluja, jotka ovat joustavia, monipuolisia ja soveltuvat laajalle raaka-aine­alueelle. He odottavat suurta luotettavuutta, nopeutta ja helppoja ratkaisuja. Force X ja Force M -porat täyttävät nämä vaatimukset soveltuen monenlaisten komponenttien sekä suurten ja pienten tuotesarjojen valmistukseen mm. alihankintateollisuudessa.

R100/R120-porat soveltuvat erittäin hyvin kunnossapidon, korjauksen ja huollon (MRO) alalla toimiville yhtiöille, joilla on suunnaton määrä erilaisia koneistusalan käyttökohteita. MRO:n tärkein tehtävä on pitää laitteet, tuotantolinjat ja -koneet toimintakunnossa esim. ilmailu-, auto-, energia-, elintarvike- ja rakennusteollisuudessa. Vaativaan tehtävään tarvitaan laadukkaat ja luotettavat työkalut.

MRO:n käyttöalueita ovat mm. reikien koneistus, kierteitys, jyrsintä, kalvinta, upotus ja purseiden poisto. R100/R120-tuotteet ovat luotettava ja optimaalinen ratkaisu reikien koneistamiseen.
David Risk, Dormer Prametin Global tuotepäällikkö lisäsi: “R100/R120 ovat pe­rustason kovametallisia yleisporia. Ne tarjoavat jatkuvasti luotettavan suorituskyvyn ja pitkän eliniän. Niitä voidaan käyttää sekä penkkiporakoneiden että CNC-koneiden käyttökohteissa, pääasiassa yleisessä koneistuksessa ja kunnossapidossa. Ne ovat looginen valinta piensarjatuotantoon kaikilla teollisuuden aloilla.”

”Force X ja Force M -sarjat ovat pinnoi­tettuja suurteho kovametalliporia jäähdytyskanavilla, tai ilman, joilla saavutetaan erittäin lyhyet tuotannon kiertoajat. Ne ovat täydellinen valinta mm. pitkien sarjojen koneistukseen suurtehotuotannossa CNC-käyttökohteissa. Niitä käytetään pääasiassa yleisessä konepajateollisuudessa, ilmailuteollisuuden vaativissa runkojen kokoonpanossa ja muottiteollisuudessa.”

Lisätietoja Force X , Force M ja R100/120-porista tai Dormer Prametista saa paikalliselta jälleenmyyjältä tai tekniseltä myyjältä.
Dormer Prametin sivuilta www.dormerpramet.com/solid-carbide-drills voi ladata myös esitteitä, joissa on yksityiskohtaisia tietoja tuotteista ja työstöarvotaulukoita.

Dormer Prametin Force X -kovametalliporat.
Force M – Dormer Prametin valmistama kovametallipora.

Dormer Pramet on maailmanlaajuinen lastuavien työkalujen valmistaja ja toimittaja. Mittava tuotevalikoima sisältää sekä pyörivät että kääntöterätyökalut poraukseen, jyrsintään, kierteitykseen ja sorvaukseen laajalle tuotantoalueelle. Omia toimipisteitä on 20. Näistä annetaan tarvittaessa teknistä tukea ja myyntipalvelua asiakkaille yli 100 markkina-alueella ympäri maailman. Niitä tukee Euroopassa, Pohjois- ja Etelä Amerikassa sekä Aasiassa sijaitsevat uudenaikaiset tuotantolaitokset, strategisesti sijoitetut tuotevarastot ja erittäin kehittynyt jälleenmyyjä- ja jakeluverkosto.