Automaattinen robotisoitu tarkastusjärjestelmä Mitutoyolta: RoboTAG

Mitutoyo esittelee Konepaja 2022 -messuilla kattavan mittauskoneiden ja -laitteiden valikoiman lisäksi automaattisen kappaleiden tarkistusjärjestelmän RoboTAG. Järjestelmässä on yhdistetty Fanucin CRX-sarjan yhteistyörobottiin TAGLENS, joka on optinen erittäin laajan syvyysterävyysalueen verifocal-linssi.

TAGLENS mahdollistaa kappaleiden nopean tarkistamisen robotisoidusti eri kulmista ja etäisyyksiltä. Laajan syvyysterävyys­alueen ja 70 kHz resonanssitaajuuden ansiosta tarkistettavan kappaleen fokusoiminen ja kuvien ottaminen tapahtuu lähes reaaliajassa ja kappaleen yksityiskohdat saadaan todennettua nopeasti sekä tehokkaasti.

Järjestelmällä tarkistetaan kappaleesta automaattisesti ennalta opetettuja vikoja, kuten naarmuja, poikkeavia muotoja tai sitä, onko jokin haluttu piirre tai komponentti kappaleessa mukana. TAGLENS on yhdistetty Mitutoyon AI INSPECT -ohjelmistoon, jonka avulla tarkastettavasta kappaleesta otettuja kuvia voidaan käsitellä yli 70 kappaletta sekunnissa.

TAGLENS voidaan kytkeä osaksi erilaisia mittaus- tai tarkistusjärjestelmiä myös ilman robottia. Yhdistämällä TAGLENS esimerkiksi Mitutoyon WMU-mikroskooppiyksiköiden kanssa saadaan hyödynnettyä ominaisuuksia dimensioiden mittauksessa silloin, kun mitattavasta kohteesta tarvitaan suurennettua kuvaa.

Konepaja 2022 -messut järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 29.11.–1.12.2022. Mitutoyo toivottaa tervetulleeksi osastolleen E322 tutustumaan mittausteknologiaan ja tapaamaan asiantuntijoitaan.


Mitutoyo Scandinavia Ab Finnish Branch
Viherkiitäjä 2A, 33960 Pirkkala
Harri Salmi
maajohtaja
puh. +358 40 355 8498
info@mitutoyo.fi
www.mitutoyo.fi