Ajan­kohtainen Alihankinta lumosi asialla ja tunnelmalla

Vetovoimaisen teollisuuden Alihankinta ja AlihankintaHEAT siivitti ihmiset kolmeen ajankohtaiseen, asiantuntevaan ja avaavaan päivään 27.–29.9.2022 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tampereella vietetty teollisuusjuhla niitti kiitosta erityisesti kauan odotetuista kohtaamisista. Tapahtumassa vieraili yhteensä 13 108 kävijää ja näytteille­asettajia oli 1 006 kahdestatoista maasta. Alihankinta järjestetään seuraavan kerran 26.–28.9.2023.

Alihankinta ja AlihankintaHEAT -tapahtumakokonaisuus koettiin sangen onnistuneeksi. Ihmiset olivat lähteneet sankoin joukon ja erityisen myönteisellä hengellä teollisuuden alan Suomen suurimpaan messutapahtumaan. Ajankohtaiset teemat keräsivät kiitosta, ja aiheita keskusteluun riitti runsaasti kautta kolmen päivän. Laadukkaat kohtaamiset olivat tämän vetovoimaisen teollisuuden tapahtuman merkityksellisin anti.

Tapahtuman teemana oli tänä vuonna Teollisuuden vetovoima, tarpeet ja tekijät. Aiheeseen syvennyttiin laajasti osaajien, tulevaisuuden, varautumisen, maailmantilanteen, muutoksen ja kehityksen näkökulmista. Alihankinnassa koettiin myös päivittäin vaihtuva teemakeskustelu teeman tiimellyksessä. Alihankinta-kumppaniyritys 2022 oli Wärtsilä Finland Oy.
– On ollut upeaa kohdata jälleen vilkas, positiivinen tunnelma ja se kuuluisa Tampereen alihankintahenki. Ihmisillä on ollut janoava tarve kohdata. Tämän vuoden teema osui todella ytimeen, ja sen ympärillä riitti keskusteltavaa niin ohjelmassa kuin hallien käytävillä ja osastoilla. Näytteilleasettajilta ja kävijöiltä saatu palaute tunnelmasta on ollut kiittävää. Laaja verkostoituminen, laadukkaat kohtaamiset ja positiivinen fiilis olivat tämän vuoden Alihankinnan kolme kovaa kärkeä, kiteyttää PR- ja kumppanuusjohtaja, Alihankinta ja AlihankintaHEAT -tapahtumakokonaisuuden projektipäällikkö Tanja Järvensivu Tampereen Messut -konsernista.

HT Laser Oy:n osastolla oli toimitusjohtaja Markus Lehdellä ja myynnin parissa toimivalla Mari Vianderilla todellakin aihetta hymyyn, sillä yritys on Vuoden 2022 Alihankkija.


Vuoden Päähankkijaksi on valittu iLOQ ja Vuoden Alihankkijaksi HT Laser

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry palkitsi suomalaisen tuotannon kilpailukykyä tukevaa verkostoitumista edistävät tunnustukset Vuoden 2022 Päähankkijan ja Alihankkijan messujen avajaisissa. Palkinnot luovuttivat LOGYn palkintovaliokunnan puheenjohtaja Tomi Parmasuo ja LOGYn hallituksen puheenjohtaja Janne Lehtimäki.

Vuoden 2022 Päähankkijaksi valittiin iLOQ Oy, joka on digitaalisten ja mobiilipohjaisten lukitus- ja pääsynhallintajärjestel­mien toimittaja. Yrityksen tuotteet ovat innovatiivisia, ja tuotekehitykseen on investoitu paljon. Vuonna 2003 perustettu iLOQ on jo kauan panostanut kansainvälistymiseen ja on nyt murtautumassa uusille markkinoille ja toimialoille. Kestävä kehitys on yksi ­iLOQin fokusalueista, ja se tulee huomioiduksi koko toimitusketjun läpi.
– iLOQ panostaa hankintatoimen ja toimittajaverkoston systemaattiseen kehittämiseen. Johtaminen on eettistä ja henkilöstötyytyväisyys korkealla tasolla. Vaikka yritys kansainvälistyy ja kasvaa vauhdilla, ovat koko ylin johto, hallinto sekä hankinta ja tuotekehitys pysyneet Suomessa, perustelee palkintovaliokunnan Parmasuo valintaa.
– Viime vuosien häiriöt – Covid-pandemia ja puolijohdekriisi – ovat haastaneet globaaleja toimitusketjuja ennennäkemättömällä tavalla. Voimme tyytyväisinä todeta, että toimituskykymme on kestänyt testin hyvin ja toimituskykymme on säilynyt erinomaisella tasolla. Kiitämme lämpimästi tunnustuksesta työllemme Vuoden Päähankkija -valinnan muodossa, sanoo iLOQin operatiivinen johtaja Erja Sankari.
Palkinnon vastaanottivat iLOQin tuotantojohtaja Veli-Pekka Autio ja hankintapäällikkö Pekka Hassi.

Vuoden 2022 Alihankkijan palkinto myönnettiin HT Laser Oy:lle. HT Laser on suomalainen perheyhtiö, jolla on jo yli 30 vuoden kokemus vaativien ohutlevyrakenteiden toimittamisesta asiakkailleen. Yrityksen kannattavan kasvun taustalla on vahva investointiohjelma ja erinomainen palvelu, josta yritys on saanut tunnustusta niin ­asiakkailtaan kuin muilta sidosryhmiltä. HT Laser hakee vahvaa kasvua suoran viennin osuuteen, mitä tukevat mm. Puolan maayhtiö ja Ruotsiin hiljattain nimitetty maa- ja myyntipäällikkö.

Sosiaalinen vastuu, kestävä kehitys ja turvallisuus ovat yrityksen toiminnassa tärkeässä asemassa. Metalliteollisuuden tuotannolliseksi yritykseksi naisten osuus henkilöstöstä on verrattain suuri ja edelleen kasvussa. Yhtiö vastaa ilmastohaasteeseen mm. erittäin korkealla kierrätysasteella sekä ilmastopäästöjen mittaamisella ja vähentämisellä.

Vuoden Alihankkijan palkinnon vastaanotti HT Laserin toimitusjohtaja Markus Lehti. ”LOGYn huomionosoitus on perinteikäs ja arvostamme sen hyvin korkealle. Palkinto on iso kunnia koko henkilökunnallemme”, Lehti kiitti.


Vuoden teollisuusteko 2022 -tunnustus Valmet Automotivelle

Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampere palkitsi Vuoden teollisuusteko 2022 -tunnustuksella Valmet Automotiven. Palkinnon vastaanotti tuotantojohtaja Antero Karhu, Valmet Automotive Oy:stä ja jakoi viime vuoden voittajan AGCO Power Oy:n toimitusjohtaja Juha Tervala. Vuoden teollisuusteko nostaa esiin teollisuuden ajankohtaisia, vaikuttavia ja positiivisia tekoja sekä teollisuuden merkitystä ja arvostusta, korostaa yksittäisten tekojen suurempaa vaikuttavuutta ja kannustaa aktiivisuuteen.


Alihankinta 2023 Globally Local

Alihankinta ja AlihankintaHEAT järjestetään ensi vuonna 26.–28.9.2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Messujen teemaksi nousee kattava ja ajankohtainen Globally Local. Näkökulmissa syvennytään paikalliseen osaamiseen ja tuotantoon, maail­manlaajuisiin yhteyksiin ja teollisuuteen sekä ennen kaikkea alan ihmisiin, teknologiaan ja tulevaisuuteen.
– Ensi vuoden Alihankinta ja Alihankinta-HEAT päätettiin siirtää viikolla eteenpäin aiemmin ilmoitetusta ajankohdasta, koska tapahtuma olisi mennyt limittäin Saksassa järjestettävän metalliteollisuusalan EMO Hannover 2023 -messujen kanssa. Tahdomme varmistaa, että jokainen saa mahdollisuuden kokea Alihankinnan asiantuntevan lumon myös ensi syksynä, Tanja Järvensivu päättää.

Alihankinta esittelee metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia. Tapahtuma kokoaa vuosittain yli tuhat näytteilleasettajaa useasta maasta sekä tuhansia messuvieraita. Tampereen Messut -konserni järjestää tapahtuman yhteistyössä Teknologiateollisuus ry:n, Kumiteollisuus ry:n, LOGY ry:n ja Muoviteollisuus ry:n kanssa. Tapahtuma on toteutettu Tampereella vuodesta 1988 lähtien.

alihankinta.fi, #Alihankinta, #AlihankintaHEAT
Tampereen Messut -konserni
www.tampereenmessut.fi

etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu
PR- ja kumppanuusjohtaja
Alihankinta ja AlihankintaHEAT
-projektipäällikkö
puh. 050 536 8133

Sirkka Laine
viestinnän asiantuntija
puh. 040 612 9081