Kuopion Konepaja Oy tarjoaa termistä ruiskutusta ja laadukasta alihankintakoneistusta

Kuopion Konepaja Oy tarjoaa asiakkailleen laadukasta termistä ruiskutusta sekä koneistuksia asiakkaan tarpeisiin. Yritys toimii asiakkaidensa tukena tuotteiden valmistuksen suunnittelussa kohti kokonaistaloudellisesti parempia ratkaisuja.

-Isämme Risto Finne perusti Kuopion Konepaja Oy:n vuonna 1982. Tällöin pääpaino oli kunnossapito- ja korjauskoneistuksissa. Tänä päivänä Risto on edelleen toiminnassa mukana, mutta päävetovastuu 30 henkilöä työllistävästä ja 3,5 M€ liikevaihtoa tekevästä konepajasta on meillä pojilla, kertoo toimitusjohtaja Jukka Finne.

Yritys hyvässä mallissa

Aikaisemmin Kuopion Konepaja Oy:n palvelutarjontaan kuuluivat mm. termiset ruiskutukset sekä manuaalikoneistukset. Yrityksen palvelutarjonta laajeni nykyiseen muotoon vuonna 2013, jolloin alihankintakonepaja Palfin Oy fuusioitiin Kuopion Konepaja Oy:n yhteyteen.

– Seuraava isompi projektimme on ensi kevään muutto uusiin tiloihin ja toiminnan laajentaminen, koska tällä hetkellä tilausmäärät ylittävät toimituskapasiteettimme. Uusissa tiloissa voimme kasvattaa kapasiteettia erityisesti termisesti ruiskutettavien komponenttien valmistuksessa. Lisäksi nostamme automaatioastetta pinnoitusprosesseissa. Tästä esimerkkinä on monikarainen pyöritysmanipulaattori, jolla saadaan nostettua ruiskutustehokkuutta pienten komponenttien sarjatuotannossa.

Toiminta perustuu tarpeisiin

Kun mietitään yleisesti menestyvän konepajan konseptia, niin tietyt yksinkertaiset fraasit muuttuvat monilta osin hankaliksi. Jotta saadaan koko paletti toimimaan hyvin, pitää osata asiat kuten Kuopion Konepajassa niitä on hoidettu: rakkaudesta lajiin.

– Olemme aina keskittäneet tarmomme sellaiseen suuntaan, joka parhaiten palvelee asiakasta, niin teknisesti kuin taloudellisestikin. Konekantaa on uusittu ja modernisoitu tarpeen mukaan ja kaikille projekteille annetaan aina realistinen toteutusarvio niin hinnan kuin aikataulunkin osalta, Jukka miettii menestyksen saloja.

– Koneistettavien materiaalien kirjo on laaja, vaikka suurin volyymi onkin erilaisten kirkkaiden metallien osalla. Niitä koneistettavista kappaleista on noin 80%. Koneistamme myös erikoisempia tuotteita teollisuuteen monenlaisiin käyttökohteisiin, esim. muovista. Sarjakoot ovat yleensä varsin pieniä, normaalisti muutamasta kappaleesta pariin kymmeneen.

Ruiskutus tuo säästöjä

– Lähes alusta alkaen on ruiskupinnoittaminen kuulunut palvelutarjontaamme ja tänä päivänä sen osuus tekemistämme töistä on liki puolet. Teemme korjausruiskutuksia, joissa kuluneille pinnoille lisätään materiaalia ja sen jälkeen pinta koneistetaan vastaamaan toiminnan vaatimaa laatua. Toinen yleinen syy pinnoitukseen on kovaa kulutuskestoa vaativien komponenttien pinnan käsittely erityisen hyvin kulutusta kestävällä pintamateriaalilla. On taloudellisesti turhaa valmistaa koko kappaletta usein erittäin kalliista materiaalista, jos pelkkä pinta voidaan tehdä siitä.

– Toisaalta on myös huomattavasti edullisempaa pinnoittaa uudelleen vanha tuote, kuin tehdä se alusta asti uudelleen ja käyttää kalliita materiaaleja ja työtunteja turhaan. Jos tuotteen runko eli perusosa on hyvässä kunnossa, niin pinnoittaminen tulee pääsääntöisesti edullisemmaksi. Joskus taas tilanne on päinvastainen ja siksi kysymällä meiltä saa aina parhaan arvion edukkaimmasta toimintatavasta.

– Toimihenkilömme omaavat erittäin korkean teknisen tuntemuksen eri teollisuuden aloilla käytössä olevista tuotantolaitteista. He laskevat asiakkaan tuotteiden kannalta taloudellisimman korjaustavan ja valitsevat korjauskoneistukset ja/tai pinnoitukset yksilöllisesti. Myös korjaukset suorittava henkilöstömme omaa sekä korkean ammattitaidon, että hyvän työetiikan, jotka yhdessä tekevät palvelustamme asiakaslähtöistä ja taloudellista.

Laaja palvelutarjonta

– Kun puhutaan kannattavasta liiketoiminnasta, ei voida olla puhumatta taloudellisen ajattelun tärkeydestä. Jokainen pieni osanen vaikuttaa siihen, mitä yrittäjälle jää viivan alle tilikauden päätteeksi. Meillä pyritään aina palvelemaan asiakasta kokonaistaloudellisesti heidän kunnossapito- ja korjaustoimintaan liittyvissä tarpeissa. Tarjoamamme koneistukset ja termiset ruiskutukset, dynaamisen tasapainotuksen sekä nivelakseleiden kunnostukset taatusti oikeaan hintaan. Meiltä saa myös keraamikomposiittipinnoitukset sekä räätälöidyt kovametalli- ja alumiinioksidituotteet teollisuuden tarpeisiin.

– Tervetuloa palveltavaksi pitkän ammatillisen kokemuksen omaavaan taloon, joka toimii aina asiakkaan eduksi kustannussäästöjen tuojana, Jukka Finne toivottaa.

INFO

Kuopion Konepaja Oy

Jukka Finne, toimitusjohtaja

puh. 044 535 3443

 

Ilkka Finne, myyntijohtaja

puh. 0400 482 376

www.kuopionkonepaja.fi