LINCOLN TORCHMATE 2020 -mallivuoden uudistukset

Amerikkalainen TORCHMATE, lukumäärällisesti maailman suurin leikkauskoneiden valmistaja, toi markkinoille uuden mallivuoden 2020 koneet. Myös me täällä Euroopassa olemme päässeet nauttimaan näiden koneiden mainiosta hinta-laatusuhteesta nyt jo kolmen vuoden ajan.
Kun LINCOLN ELECTRIC muutama vuosi takaperin osti Torchmate Inc -yh­tiön, oli selvää, että koneiden myyntikanava laajenee globaaliksi, ja myös CE-merkityt tuotteet tulevat mukaan mallistoon. Nyt muutama vuosi myöhemmin, ison yhtiön tuotantokyky ja jatkuvat kehitysideat alkavat näkyä myös koneen käyttäjille. Aiemmin koneet tulivat tutuiksi hyvin yksinkertaisina, pienen leikkausalan ja edullisen hinnan yhdistelminä ja ne oli suunnattu lähinnä ”tee se itse” -miesten kaupallisiksi vaihtoehdoiksi, mutta sillä erotuksella, että nämä projektit päättyivät aina toimivaan koneeseen. Koneiden myynti tapahtui aluksi postimyyntinä ja nyttemmin verkon kautta, amerikkalaiset kun olivat tähän tapaan tottuneet jo vuosikymmeniä takaperin.
Toimintatapa Euroopassa valittiin moninaisten kansojen ja kulttuurien sekamelskassa hiukan toisin, ja meillä myynti tapahtuu LINCOLN CUTTING -divisioonan OEM-partnereiden kautta. Samalla päädyttiin keskittymään yhteen perusmalliin ja sen kahteen kokoversioon. TORCHMATE TM44- ja 48-mallit suunniteltiin ja valmistettiin alusta alkaen CE-vastaaviksi ja varustettiin uudella Accumove CNC -ohjauksella. TM44 on leikkausmitoiltaan 1,25 x 1,25 m ja TM48 1,25 x 2,5m.
TM44- ja 48-mallit voi valita perinteisellä LINCOLN TOMAHAWK 1538 (105A) -paineilmaplasmalla tai toisen sukupolven LINCOLN FLEXCUT 125A -koneplasmalla. Jälkimmäisellä saavutat erittäin hyvän leikkauslaadun aina 25 mm materiaalivahvuuteen suoraan levyn lävistämällä. Tomahawk-sarjan kone on tuttu laite käsileikkauspuolelta, FlexCut-virtalähteeseen ei käsileikkauspoltinta ole olemassakaan.
TORCHMATE 2020 -mallivuoden uutuuksia ovat edelleen kehitetty NC-ohjaus, jossa leikkausparametrit valitaan nyt suoraan muistista leikattavan materiaalin ja vahvuuden mukaan ja kone hoitaa parametrien asetuksen. Entistäkin isompi sijoittelutilan näyttö, laserpiste polttimen tarkkaan ja nopeaan asemointiin, uudistettu makrokirjasto ja putkenleikkauslaite.
TC4000-putkenleikkauslaite on TM-sarjaan saatava lisävaruste. Se mahdollistaa halkaisijaltaan 38–152 mm putkien leikkauksen ja pystyy ohjelmallisesti myös päätyviisteiden ajoon. Tämä varuste tulee myyntiin toisella vuosineljänneksellä 2020.

INFO

Lisätietoja koneista:
https://airwell.fi/tuotteet/plasmat/lincoln-plasmat/torchmate-4400-ja-4800/
LINCOLN CUTTING OEM-partneri Suomessa on AirWell Oy
www.airwell.fi