Lissmac-hiontalaatua Janavalolle

Vuonna 1973 perustettu Janavalo oli alkujaan valaisimia ja valaisinkuoria valmistava yritys Janakkalassa. Nykyään Janavalo on taitava ja monipuolinen ohutlevyvalmistaja. Yritys toimii tänä päivänä kuudessa yksikössä Tervakoskella, Turengissa sekä Hämeenlinnassa. Metallitöiden lisäksi Janavalossa tehdään muun muassa märkä- ja pulverimaalausta, peittausta ja laserleikkausta. Omaa tuotantoa ovat Turenko-säilytysratkaisut.

Janavalon sormenjälki näkyy ympäri maailmaa, sillä alihankkijana toimivan yrityksen tuotteista 90 prosenttia menee asiakasyritysten kautta vientiin. Hämeestä on lähtenyt maailmalle esimerkiksi satamanostureiden ohjaamoja ja laitteita paperikoneisiin.

Levyaihiot valmistuvat Tervakosken tehtaalla Prima Powerin laserleikkuukoneilla ja Salvagninin levytyökeskus-taivutusautomaattilinjalla. Leikkuun automaatioaste on korkea. Janavalon lippulaivapalveluja ovat kuitenkin haastavat hitsauskokonaisuudet, pintakäsittelyt ja eri tekniikoita yhdistävät kokonaisratkaisut. Tähän palettiin lisättiin syyskuussa Lissmacin kaksipuoleinen hiomakone poistamaan kappaleiden purseet ja pyöristämään reunat. ”Tämä hankinta on meillä ollut ajatuksissa jo usean vuoden ajan ja nyt oli hyvä hetki se toteuttaa”, toimitusjohtaja Riikka Huopainen toteaa.

Lissmac SBM-S2 poistaa kappaleen purseet ja pyöristää leikkuureunat ylä- ja alapuolelta kertaläpäisyllä. Osia ei siis tarvitse kääntää ja laittaa hihnalle uudestaan.
”Meillä on paljon osia, joiden pituus ja leveys on yli metrin. Kun teimme vertailua eri konemallien välillä, totesimme että koneen on oltava riittävän leveä ja kahdelta puolelta hiova. Näiden isojen osien palautus hihnan alkupäähän ja siellä kääntäminen olisi ollut koneen käyttäjälle erittäin raskas työvaihe.”
”Työturvallisuus on meille tärkeä asia ja tämä kone tukee hyvin myös sitä puolta. Asia, joka myös on meille mieluinen, on koneen pölyn päätyminen suodatusyksikköön. Vaikka koneella hiotaan paljon, hallin ilma pysyy puhtaana. Meillä on myös lähiympäristössä useita Lissmacin valmistamia koneita, joista asiakkailla on hyvät kokemukset, se myös valintaa toki helpotti”, ­Huopainen sanoo.

Janavalolle tuli viime vuonna kunnioitettava 50 vuotta täyteen ja yritys kehittyy ja voi hyvin.
”Meillä ollaan iskussa. Toimintaa tukemaan on viime vuosina tehty hyviä investointeja ja niitä tulemme jatkossakin toteuttamaan. Seuraamme tarkasti, kuinka tekniikka kehittyy”, Huopainen tiivistää.


Janavalon lippulaivapalveluja ovat haastavat hitsauskokonaisuudet, pintakäsittelyt ja eri tekniikoita yhdistävät kokonaisratkaisut. Tähän palettiin lisättiin syyskuussa Lissmacin kaksipuoleinen hiomakone poistamaan kappaleiden purseet ja pyöristämään reunat.

Janavalo Oy
Riikka Huopainen
toimitusjohtaja
puh. 040 585 2445
www.janavalo.fi

Lissmac-koneista:
Coastone Oy
Janne Raittila
puh. 050 553 7098
www.coastone.fi