LVD:n edistykselliset särmäys­puristimet, robottisolut ja levytyökoneet Vossin edustukseen

Belgialainen vuonna 1952 perustettu perheyritys LVD sekä älykkääseen ­kone­pajateknologiaan ja elinkaaripalveluihin erikoistunut Vossi ovat solmineet ­yksinmyyntisopimuksen LVD-särmäyspuristimien, -levyleikkureiden, -levytyö­keskuksien ja CADMAN®-ohjelmiston edustamisesta Suomessa. LVD ­tarjoaa ­johtavaa teknologiaa ja osaamista mm. särmäykseen automaattityökalu­vaihdolla sekä helppo-ohjelmointisilla robottisärmäyssoluilla.Dyna-Cell-robottisolu ensiesittelyssä Konepaja-messuilla

Kumppanuus julkistetaan Vossin Konepaja-messuosastolla E201, jossa on myös Suomen ensiesittelyssä LVD Dyna-Cell -robottisärmäyssolu.
”Olemme äärimmäisen iloisia, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme alan johtavaa teknologiaa rakentamaan heille kilpailuedun”, toimitusjohtaja Marko Vossi kertoo. ”LVD:n innovatiivinen Dyna-Cell-robottisolu on suunniteltu pienten ja keskikokoisten kappaleiden 35×100–400×600 mm nopeaan, tehokkaaseen ja joustavaan valmistukseen.”

Dyna-Cell-robottisolu on suunniteltu pienten ja keskikokoisten kappaleiden 35×100–400×600 mm nopeaan, tehokkaaseen ja joustavaan valmistukseen. Solu on Suomen ensiesittelyssä Konepaja-messuilla Vossin osastolla E201. Uuden tuotteen asetus ja ensimmäisen kappaleen valmistuminen mittatarkasti automaattisesti särmäyssolussa vie vain noin 20 minuuttia. Tämä sisältää noin 10 minuuttia uuden tuotteen ohjelmointia sekä noin 10 minuuttia mekaanisia asetuksia sekä ensimmäisen kappaleen särmäyksen.

Innovatiivisessa ToolCell-särmäyskoneessa on sisään integroituna särmäystyökaluvarasto. Tämä mahdollistaa erittäin nopean automaattisen työkaluvaihdon eri taivutustöille. Koneella kyetään äärimmäisen tehokkaaseen yksittäiskappaleiden ja piensarjojen valmistukseen minimi asetusajalla ja -kustannuksella.


Suomen ensimmäinen ToolCell tulossa asiakkaalle

Suomen ensimmäinen ToolCell-särmäyskone automaattisella työkaluvaihdolla on tulossa Vossin asiakkaalle nyt kevään aikana. LVD:n särmäyskoneita on laajasti käytössä suomalaisasiakkailla. Vossi jatkaa asiakaskunnan kasvattamista Suomessa tarjoten laajan valikoiman taivutusratkaisuja ja -automaatiota.


Särmäyssolut: Helppo ja nopea ohjelmointi

LVD on panostanut erittäin paljon automaatio-osaamiseen ja kehittänyt neljä robottisärmäyssoluratkaisua: Ulti-Form, Easy-Cell, Dyna-Cell ja D-Cell. LVD:n särmäyssolut tarjoavat automaattisen ohjelmoinnin. Kaikki ohjelmointi suoritetaan off­line-ohjelmointina, erityisosaamista tai robotin opetusta ei tarvita. Uuden tuotteen asetus ja ensimmäisen kappaleen valmistuminen mittatarkasti vie vain noin 20 minuuttia. Tämä sisältää noin 10 minuuttia ohjelmointia sekä noin 10 minuuttia mekaanisia asetuksia sekä ensimmäisen kappaleen särmäyksen. LVD on myös patentoinut omia robottitarttujia mahdollistamaan monikäyttöisyyden. Ulti-Form-solussa on 3 m ja 135 tonnin särmäyskone työkaluvaihtoautomaatiolla ja se pystyy käsittelemään joustavasti kappaleita kokoluokissa 50×100–1200×800 mm. Solussa on purkupuolella 10 palettipaikkaa sekä pienkappaleille erillinen pudotusalue.


Tarkkoja taivutuksia ja piensarjoja tehokkaasti

LVD valmistaa särmäyskoneitaan poikkeuksellisella prosessilla, jossa niiden mekaaninen tarkkuus viedään äärimmäiselle tasolle. Samalla LVD:n kehittämä ainutlaatuinen Easy-Form® Laser (EFL) -taivutuskulmamittalaite mahdollistaa ainoana markkinoilla olevana laitteena oikean taivutuskulman kertapainalluksella huipputarkasti ilman mittausviiveitä. Lisäksi LVD:n valikoimasta löytyy mm. innovatiivinen ToolCell-särmäyskone, jossa koneen sisään on integroituna särmäystyökaluvarasto. Tämä mahdollistaa erittäin nopean automaattisen työkaluvaihdon eri taivutustöille. Koneella kyetään äärimmäisen tehokkaaseen yksittäiskappaleiden ja piensarjojen valmistukseen minimi asetusajalla ja -kustannuksella. LVD valmistaa särmäyskoneita seitsemää eri mallisarjaa.

Vossin levyntyöstön tuotepäällikkö Perttu Lankinen LVD:llä koulutuksessa ja tutustumassa Ulti-Form-särmäyssoluun sekä sen tarjoamiin ainutlaatuisiin mahdollisuuksiin suomalaisasiakkaille.


Ohjelmistokehitys keskiössä

LVD työllistää yli 1000 henkilöä ja on edustettuna 47 maassa. LVD on panostanut paljon sekä ohjelmistokehitykseen että ohjauksien kehittämiseen. Yrityksen itsekehittämä CADMAN®-ohjelmisto tarjoaa täydellisen prosessi-integraation kappaleen 3D-kuvasta levityspiirroksiin, nestaukseen ja särmäyspuristimen etäohjelmointiin. Ohjelmistolla pystyy laskemaan tarjoukset, luomaan tilaukset sekä saamaan arvioidut ja todelliset tuotantoajat. Ohjelmistopakettia voi laajentaa myös täydelliseksi MES-järjestelmäksi.

Ulti-Form-robottisärmäyssolussa on 3 m ja 135 tonnin särmäyskone työkaluvaihtoautomaatiolla ja se pystyy käsittelemään joustavasti kappaleita kokoluokissa 50×100–1200×800 mm. Kaikki särmäystyökalut sijaitsevat koneen sisällä ja ne vaihdetaan automaattisesti työlle – minimoiden työkalujen vaihtoajan ja lisäten tuottavuutta.

Vossi Group Oy
puh. 010 8200 500
www.vossi.fi/lvd
www.vossi.fi/konepaja24