Maanterä tarjoaa entistä kokonaisvaltaisempaa palvelua uusissa toimitiloissaan

Maanterä Oy Ab omaa vuosikymmenten kokemuksen suomalaisen metalliteollisuuden työkalukumppanina. Jatkossa Maanterä haluaa esiintyä asiakkailleen yhä enemmän kokonaisvaltaisena ratkaisun tarjoajana sekä prosessien kehittäjänä.

Oy Maanterä Ab on yksi teknisen kaupan uranuurtajia Suomessa, sillä yritys on perustettu jo vuonna 1941. Vuodesta 1997 Maanterä on toiminut osana ruotsalaista Indutrade Ab -konsernia, joka työllistää yli 8 000 teollisuuden ammattilaista. – Toimiminen osana isoa konsernia luo vakautta ja vastuullisuutta sekä leveämpiä hartioita toimintaamme mahdollistaen muun muassa investointikyvyn. Suomessa synergiaa on saatu esimerkiksi muuttamalla omasta ikääntyneestä ja sähkölämmitteisestä rakennuksesta konsernilla vapaana olleeseen tilaan, jossa toimi jo ennestään muita konsernin yrityksiä. Tämän myötä on saatu aikaan modernien tilaratkaisujen lisäksi sekä merkittävää vähennystä energian kulutukseen että joustavat yhteisvarastotoiminnat, kertoo toimitusjohtaja Ilkka Eriksson, Oy Maanterä Ab.

Allied Machining & Engineering on yksi Maanterän pitkäaikaisista toimittajista ja on erikoistunut reiänvalmistustyökalujen tekemiseen.


Usean tukijalan avulla parhaisiin ratkaisuihin

Maanterä työllistää parisenkymmentä työntekijää tarjoten kokeneena maahantuojana metalliteollisuudessa käytettäviä työkaluja, hiomatarvikkeita ja tuotantokoneita. Yritys tarjoaa alan toimijoille poikkeuksellisen laajan valikoiman ratkaisuja laadukkaasta toimittajaverkostostaan. Tällä kattauksellaan Maanterä tähtää parhaan ratkaisun löytymiseen kuhunkin tarpeeseen korkealla asiantuntemuksella – ilman lukittautumista yhden päämiehen tarjoamiin vaihtoehtoihin.

Maanterän erikoisosaamista ovat metalli- ja konepajateollisuudessa käytettävät pora-, kierre-, jyrsintä-, sorvaus-, sahaus-, hionta-, harjaus- ja hoonaustyökalut. Tuotevalikoima kattaa myös mm. vanne- ja pyörösahat, magneetit, konepajojen ilmanpuhdistusjärjestelmät, varastologistiikan järjestelmät sekä monet muut metalliteollisuudessa tarvittavat laitteet. – Tuotevalikoimamme rungon muodostaa huippuluokan eurooppalaiset päämiehemme, joiden monipuolisista valikoimista löytyy konepajojen kilpailukykyä lisääviä ratkaisuja ja joiden kanssa meillä on pitkä historia. Pyrimme myös aktiivisesti kehittämään tuotetarjontaamme toimittajilla, jotka tuottavat lisäarvoa asiakkaillemme ja parantavat kilpailukykyämme. Olennaista ei ole toimittajien määrä, vaan se, että toimittajat ovat oikeita ja yhteistyö kehittyy auttaen loppuasiakastamme. Uusista edustuksistamme voisin mainita laitepuolelta muun muassa Karmetal-sahat, Couth-merkintäkoneet sekä Euromac-levytyökeskukset ja -kulmintakoneet. Konekalustuksiin uutena merkkinä meillä on mm. SAB ja värinävaimennuspuomeja tarjoava Sikulan. Varsin mielenkiintoinen ja vielä nuori tuote-edustuksemme on ­Gesac, jolta löytyy laadukkaita ja erittäin kustannustehokkaat lastuavat työkalut, luettelee Eriksson.


Tuotteita vastuulliseen tuotantoon

– Vastuullisuus on piirretty syvälle konsernimme arvoihin kuten varmasti myös monen asiakkaamme. Vastuullisista ratkaisuistamme hyvä esimerkki on Dormatec Green Light Machining -menetelmät, jotka kasvattavat koneiden tuottavuutta sekä edistävät työterveyttä. Näiden johdosta laskutettavat työtunnit ja kannattavuus parantuvat. Green Light Machining voi parantaa tuottavuutta jopa 10-15 % alle vuoden takaisinmaksuajalla. Dormatec-valikoimista löytyy esimerkiksi ilmanpuhdistajat, jotka poistamalla öljy- ja leikkuunestesumun koneen alueelta, luovat terveellisemmän työympäristön ja poistavat ylimääräistä lämpöä sekä epämiellyttäviä hajuja. Koneesta Dorma­tecin pois ohjaamaa lämpöä ei tarvitse puhaltaa ulos ja korvausilmaa uudelleen lämmittää, mikä puolestaan omalta osaltaan pienentää hiilijalanjälkeä ja lämmityskustannuksia, opastaa Eriksson.

Muita Dormatec-tuotteita ovat leikkuunesteiden jäähdytysjärjestelmät, korkeapaineleikkuunestejärjestelmät sekä öljy- ja leikkuunesteen suodatusjärjestelmät

Dormatecin öljysumunerottimen avulla voidaan parantaa sekä työympäristön laatua että energiatehokkuutta hukkalämmön vähentämisen kautta.


Ratkaisun tarjoaja ja prosessien kehittäjä

– Viime tilikaudella toiminnastamme muodostui 6,3 miljoonan euron liikevaihto. Strategiamme mukaan lähdemme tätä summaa määrätietoisesti kasvattamaan tar­joa­malla asiakaskunnallemme kokonaisvaltaista ja entistä syvällisempää kumppanuutta. Meillä työskentelee kenttämyynnin parissa toistakymmentä kovan ammattitaidon omaavaa henkilöä, jotka kykenevät tuomaan suomalaiselle metalliteollisuudelle hyödyllisiä ratkaisuja. Tahtotilamme on etsiä kilpailukykyisimmät ratkaisut asiakkaiden nimeämiin haasteisiin. Emme ole vain työkalujen myyjä, vaan ratkaisun löytäjä ja prosessien kehittäjä, jonka osaamista ja laajoja verkostoja kannattaa hyödyntää, vakuuttaa Eriksson.


Uutta asiakaskuntaa ja lisää yhteis­työtä konemaahantuojien kanssa

– Meillä on vuositasolla yli 1 000 asiakasta ja pitkiä, vuosikymmeniä kestäneitä asiakassuhteita. Haluamme edelleen kehittää nykyisiä asiakkuuksiamme ja etsiä myös uutta potentiaalista asiakaskuntaa, joiden prosesseja pystymme kilpailukykyisillä ratkaisuillamme kehittämään. Haluamme myös laajentaa yhteistyötämme konemaahantuojien kanssa, joille meillä on kokonaisvaltaisena toimijana ja isona sekä kokeneena työkalumaahantuojana paljon annettavaa, sanoo Eriksson ja jatkaa: – Myös verkkokauppaa kehitämme. Verkkokaupasta ei kuitenkaan saa muodostua rasitetta tai väylää, johon asiakkaat väkisin ohjataan. Verkkokauppa on yksi kanava muiden ohessa, joka tukee mahdollisimman hyvän asiakaskokemuksen muodostamisessa ja tuo uutta asiakaskuntaa laadukkaiden ratkaisujen pariin.

– Emme ole vain työkalujen myyjä, vaan ratkaisun tarjoaja ja prosessien kehittäjä, sanoo toimitusjohtaja Ilkka Eriksson, Oy Maanterä Ab.

Maanterä Oy Ab
Ilkka Eriksson
toimitusjohtaja
puh. 040 772 6747

www.maantera.fi