Mazak esittelee edistyksellisiä visioitaan EMO 2023 -messuilla

Japanilainen työstö­kone­valmistaja Yamazaki Mazak esittelee EMO-messuilla modernin valmistuksen kokonais­visionsa, jonka avulla asiakkaat ympäri Eurooppaa voivat kasvattaa tuottavuuttaan ja tulostaan. Hannoverissa 18.–23. syyskuuta järjestettävillä suurilla työstö­konemessuilla Yamazaki Mazakilla on osasto uudessa sijainnissa: halli 15, osasto B14.


Mazakin suurella messuosastolla on esillä kaiken kaikkiaan 19 työstökonetta ja niihin kytkettynä 12 erilaista automaatiojärjestelmää. Pääosassa ovat demotyöstöjä tekevät lastuavat koneet ja niiden automaatio, mutta esillä on myös laserteknologiaa, edistyksellisiä ohjelmistoja mukaan lukien SmoothAi-ohjaus hienoine ominaisuuksineen.Uusi teknologia ja edistykselliset palvelut asiakkaille hyötykäyttöön

Mazakin vision keskiössä ovat asiakkaiden yleiset haasteet – työvoimapula, osaamispula, palkkainflaatio, energian kohonnut hintataso, koventunut kilpailu sekä ympäristövaatimukset – ja kuinka uusi teknologia ja edistykselliset palvelut voivat auttaa niiden ratkaisemisessa.

Yamazaki Mazak esittelee uusia perustason konemalleja, jotka nostavat erityisesti uusien ja pienempien yritysten tuottavuutta ja kilpailukykyä kohtuulliseen hintaan. Näistä esillä ovat esimerkiksi Euroopan tehtaalla valmistetut 5-akselinen koneistuskeskus CV5-500 ja uusi pystykarainen koneistuskeskus VCE-500. Lisäksi tähän katego­riaan kuuluu QTE-sorvauskeskus, jolla on varsin hyvä suorituskyky.

Yksi keskeinen tekijä Mazakin kokonaisvisiossa on automaation hyödyntäminen entistä enemmän, mutta matalammalla kynnyksellä. Automatisoinnin avulla vastataan erityisesti työvoima- ja osaajapulan yleiseen kasvuun. Messuosastolla on esittelyssä peräti 12 erilaista automaatiojärjestelmää koneisiin integroituna. Ne nostavat koneiden käyttöastetta, tarjoavat joustavuutta tuotantoon, vähentävät tuotannon kokonaiskustannuksia ja lopulta nostavat yrityksen tuottavuutta ja parantavat investoinnin kannattavuutta. Esimerkkijärjestelmät sisältävät ratkaisuja aina helppokäyttöisestä robottilataajasta pitkälle vietyihin järjestelmiin, jotka tukevat tällä hetkellä trendinä olevaa tuotantotapaa, jossa valmistettavana on paljon erilaisia työkappaleita pieninä sarjoina.


Uutuuskoneet on suunniteltu uusille teollisuudenaloille

Mazak esittelee myös uusia koneistusmahdollisuuksia nopeasti kasvaville sektoreille, kuten sähköautojen ja niiden akkuteknologian valmistukseen. Uusi hybridikone FSW-460V yhdistää automatisoidun kitkahitsauksen ja lastuavan työstön samaan laitteeseen. Uusi pystykarainen VCN-sarja puolestaan voidaan varustaa esillä olevalla erillisellä Mazakin Ultraspindle­-karalla, jolloin tehokas lastunpoisto sekä todellinen suurnopeuskoneistus on mahdollista suorittaa samalla koneella. Laserkoneistaan Mazak tuo esittelyyn uuden OPTIPLEX 3015 NEO -tasolaserin, jossa on lukuisia uusia leikkausta ja asetuksia nopeuttavia toimintoja.

Tänä vuonna juhlitaan Mazakin INTEGREX-lippulaivamalliston 40-vuotista historiaa. INTEGREX-monitoimikoneet ovat muuttaneet monien asiakasyritysten tuotantoa ratkaisevasti ”kerralla valmiiksi” -tyy­liseksi. EMO-osastolla on tälläkin kertaa useita erilaisia ­INTEGREX-koneita, joilla esitellään niiden tuottavuutta, helppoa automatisointia ja esimerkiksi hammastusten teon mahdollisuuksia.


Mazakin messuteema on ”Discover More” – modernin valmistuksen kokonaisvisio, jonka avulla kasvatetaan tuottavuutta ja tulosta.


Ympäristöasiat ovat tärkeitä myös Mazakilla

Ympäristötietoinen valmistus on merkittävä kasvava tekijä markkinoilla. Mazak on sitoutunut parantamaan koneidensa ympäristötehokkuutta neljä kertaa korkeammaksi vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 2010 koneiden tasoon. Energiatehokkuuden parantaminen ja hiilidioksidipäästöjen vähentäminen ovat yksi tärkeä osa Mazakin kokonaisvisiota. Messuilla esitellään koneisiin saatavia energiakojelautoja (Energy Dashboard) ja uusia digitaalisia palveluita, joiden avulla energiankulutusta voidaan tarkkailla ja vähentää.

Yamazaki Mazakin Euroopan toimitusjohtaja Richard Smith toivottaa suomalaiset asiakkaat lämpimästi tervetulleeksi vierailemaan Mazakin osastolla Hannoverissa. ”Tarkoituksenamme on esitellä asiakkaille kokonaisvisio modernista valmistuksesta, joka inspiroisi kaikkia pienistä perheyrityksistä suurimpiin teknologiajätteihin. Se on visio, jossa teknologia auttaa ratkaisemaan ajan suuria haasteita, joita me ja asiakkaamme kohtaavat sekä parantamaan tuottavuutta, tulosta ja kilpailukykyä. Teemamme on ”Discover More – löydä enemmän”, ja se tarkoittaa meillä sitä, että työstökoneratkaisumme ovat entistä tuottavampia, kokonaisuutena edullisempia ja vastuullisempia kuin koskaan ennen. Uudet koneemme ovat automaatioystävällisempiä ja voimme tarjota niihin edistyksellisiä ohjelmistoja ja palveluita, joiden avulla käyttöasteita saadaan nostettua ja investointien kannattavuutta parannettua”, Richard Smith toteaa.

Wihurin myyntitiimi ja tukihenkilöstö ovat perinteiseen tapaan koko messujen ajan Hannoverissa palvelemassa suomalaisia messuvieraita Yamazaki Mazakin osastolla (halli 15, osasto B14).

Mazakin näyttävällä EMO 2023 -messuosastolla (halli 15) esitellään tällä kertaa 19 työstökonetta ja 12 automaatiojärjestelmää.

Wihuri Oy Tekninen Kauppa, Työstökoneet
www.machinetools.wihuri.fi

Mazak Europe
https://discover.mazakeu.com/emo23