Mazakin uusi Inaben-tehdas on aloittanut toimintansa

Mazak Inaben-tehtaan ensimmäinen rakennusvaihe on saatu valmiiksi ja työstökoneiden kokoonpanolinjat on avattu täydellä teholla uudella tehtaalla Inaben kaupungissa, Mien maakunnassa Japanissa. Inaben-tehdas on jo Mazakin kuudes Japanissa ja yhdestoista maailmassa.

Uusi tehdas vastaa kovaan kysyntään

Uudessa tehtaassa valmistetaan suuria portaalikoneita, 5-akselisia ja pienempiä pystykaraisia koneistuskeskuksia. Varsinkin 5-akselisten koneistuskeskusten globaali kysyntä on ylittänyt kaikki odotukset ja koneita myydään tällä hetkellä paljon erityisesti lentokone-, rakennus- ja energiateollisuuden tarpeisiin. Inaben-tehtaan rakennustyöt aloitettiin 2016 ja ensimmäinen rakennusvaihe saatiin päätökseen helmikuussa 2018, jolloin suurten koneistuskeskusten valmistus siirrettiin sinne Minokamon-tehtaasta, Gifun maakunnasta. Tehdas on pyörinyt täydellä teholla virallisista avajaisistaan lähtien toukokuusta 2018. Uuden tehtaan myötä Mazakin tuotantokapasiteetti Japanissa kasvoi viidenneksellä. 

Uusi Inaben-tehdas keskittyy pelkästään koneiden kokoonpanoon ja sen tarvitsemat komponentit ja koneistukset toimitetaan sinne muilta Mazakin Japanin tehtailta. Työstökoneiden kysyntä maailman markkinoilla on vahvalla tasolla, joten suunnitelmia tehtaan laajennuksesta ja lisäkapasiteetin rakentamisesta on uuden tuotantolaitoksen myötä jo tehty.

Mazakin Inaben-tehdas pähkinänkuoressa:

Tehtaan nimi Inaben-tehdas

Sijainti Inabe-city, Mien maakunta

Tehdasalueen koko 115 000 neliömetriä 

Lattiapinta-ala 33 000 neliömetriä (1. rakennusvaihe)

Valmistettavat koneetsuuret koneistuskeskukset

5-akseliset koneistuskeskukset 

pienet ja keskikokoiset pystykaraiset 

koneistuskeskukset

Valmistuskustannukset 16 miljardia Japanin jeniä 

(1. rakennusvaihe).

Inaben-tehtaan ominaisuuksia:

Sisäkorkeus 19 metriä – korkein kaikista Mazakin tehtaista

Uuden tehtaan katon sisäkorkeus on huikeat 19 metriä ja nosturipuomi on 13 metrin korkeudella, joten suurten työstökeskusten kokoonpanoon ja siirtämiseen on tilaa enemmän kuin riittävästi. Vastaavasti aiemman Minokamo 1 -tehtaan tuotantohallin sisäkorkeus on 16 metriä ja nosturin alapuolelle jää tilaa 8 metriä.

Vahvat perustukset takaavat erityistarkat työstökoneet

Rakennuksen metrin paksuiset betoniset perustukset on erityisvahvistettu. Tämän ansiosta pystytään ehkäisemään pienimmätkin värinät koneiden säätö- ja tarkastustoimenpiteiden aikana. Valmistettavista koneista saadaan tehtyä siten erittäin tarkkoja.

Tehtaassa on jatkuva lämpötilan valvonta, edistyksellinen ilmastointi ja valaistus

Rakennuksen sisälämpötila on vakio 10 metrin korkeudelle lattian pinnasta. Lämpötila vaihtelee vain ±1 Celcius-astetta. Tehokkaan ympäristön valvontajärjestelmän ansiosta ulkoilman lämpötilan vaihteluilla ei ole juurikaan vaikutusta hallin sisälämpötilaan. Tehtaan ilmastointi ja sisävalaistus tarvitsevat aikaisempaa selkeästi vähemmän energiaa. 

Valtava testaus- ja lopputarkastusalue

Suurta lattiapinta-alaa käytetään tehokkaasti hyväksi, kun työstökoneille tehdään testikoneistukset ja lopputarkastukset sekä viimeistellään koneet toimitusvalmiiksi. Kokoonpanotilojen lisäksi tehtaalla on alue koneiden demokäyttöä ja näyttelyä varten. 

INFO

Wihuri Oy Tekninen Kauppa / Työstökoneet

puh. 020 510 10

www.machinetools.wihuri.fiwww.mazakeu.com