Menestyksesi reiässä?

URMA AG on tullut tunnetuksi huippulaadukkaitten avartimien valmistajana. Tämän rinnalla Urma on jatkanut laadukasta kehitystyötään myös uudenmallisiin ”suurnopeus”-kalvaimiin. Tuloksena syntyi CircoTec RX -kalvaimien tuoteperhe. Urma on markkinoiden johtavimpia kalvaimien valmistajia ja monilla teollisuuden aloilla on huomattu kalvainten todelliset edut: tuotantotehokkuuden kasvu, helppokäyttöisyys, luotettavuus sekä työkalujen kestävyys.

Tavallisesti tarkat reiät viimeistellään avartamalla. Yksisärmäinen avarrin on käytettävyydeltään hidas, koska usein avarrin vaatii mittalastun ajamisen ja tarkkailua, jotta reiästä tulee oikeanmittainen koko pituudeltaan. Avartimessa myös teräpalan kuluma on yksi tekijä, joka tekee kalvaimista paljon tehokkaamman vaihtoehdon. Urman kalvaimia on saatavilla kokoalueelle 7.600 mm – 140.600 mm. Modulaarisen rakenteensa johdosta kalvaimien kokoaminen eri tarpeisiin on tehty erittäin joustavaksi.

Urma CircoTec RX -kalvainten teräpala on suunniteltu siten, että se on vaihdettavissa kuten mikä muu tahansa teräpala. Kalvaimissa uudelleen paikoitustarkkuus on erittäin hyvä, jolloin kalvainta ei tarvitse normaaliolosuhteissa säätää uudelleen tai kellottaa heitottomaksi. Urman kalvainten terät kestävät erinomaisesti kulutusta. Kalvaimen terän kuluessa ei ole vaarana, että reistä tulisi yllättäen suurempi kuin kalvaimen nimellishalkaisija.

Urman-kalvaimilla on mahdollista työstää lähes kaikkia teollisuudessa käytettäviä materiaaleja, myös erittäin hiovia ADI-valuja sekä 60 HRC kovia teräksiä. Alumiinityöstössä kalvaimen teräpala kestää jopa yli vuoden jatkuvassa päivittäisessä käytössä, jolloin kustannustehokkuus on erittäin hyvä. 

Kotimaisesta teollisuudesta löytyy useita esimerkkejä Urman-kalvaimilla saavutetuista eduista. Kalvaimet ovat myös huomattavasti viimeistelyavartimia tehokkaampia. BriCut Tools Oy:n teollisuuden asiakkas on ajanut yksisärmäisellä avartimella alumiiniin 63 mm reikää, jolloin reiän työstöaika on ollut 74 sekuntia. Tuotannon tehostamiseksi asia-kas päätyi kokeilemaan Urman kalvainta, jolloin reiän työstöaika tippui alle 4 sekuntiin. Asiakkaan sarjavalmistus nopeutui ja kapasiteettia vapautui muuhun tuotantoon. 

Urman-kalvimia on saatavana myös erilaisina erikoisversioina. Yksi näistä on suunnattu esimerkiksi hydrauliyksiköiden reikien valmistukseen. Tämä Urman-erikoiskalvain on varustettu ohjauskiskoilla, joilla saadaan reiän suoruus ja ympyrämäisyys vakioitua. 

Urma CircoTec RX -kalvaimiin on saatavana myös rouhintapää samaan yksikköön, jolloin reikä saadaan yhdellä kertaa sekä rouhittua auki että kalvettua valmiiseen mittaan samalla työkalulla. Myös näitä erikoisratkaisuja on BriCut Toolsin asiakkailla käytössä. Vastaavasti samaan työkaluun pystytään yhdistämään useampia kalvainteriä, jolloin tuotantoprosessit nopeutuvat entisestään.

Urman-kalvaimilla on saavutettu positiivisia tuloksia monilla teollisuuden aloilla. Haasteena on voinut olla suoruuden ja/tai pinnanlaatujen kanssa painiminen. Tämä on saatu eliminoitua Urman-kalvaimia käyttämällä. Joissakin tapauksissa hoonausvaihe on voitu jättää pois kokonaan, jolloin on saatu tuotantoprosessista vapautettua kapasiteettia.

– Asiakkaan käyttämällä mittalaitteella on voitu todistaa, että Urma CircoTec RX -kalvain todella tekee sen minkä lupaa. Sylinterimäisyystoleransseissa päästään toistuvasti alle 10 µm luokkaan ja jopa alle 4 µm. Pinnankarheuden arvoissa pysytään yleisesti Ra 0.1 µm – 0.2 µm välillä. Tämä siis kalvaimen jäljiltä, kerrotaan BriCut Tools Oy:ltä. 

INFO

Syksyn Alihankinta-messuilla Tampereella pääset tutustumaan Urman-kalvaimiin sekä muihin lastuavan työstön työkaluihin osastolla A308.

Lisätietoja Urman-kalvaimista:

BriCut Tools Oy

puh. +358 40 506 9671

info@bricuttools.fi • www.bricuttools.fi