Meban ja X-Wayn uutuuksille aukesi esirippu Konepaja-messuilla

Jo vuodesta 1980 asti konekauppaa tehnyt perheyritys Keyway Oy marssitti maaliskuisille Konepaja-messuille laajan kattauksen konevalikoimastaan. Suomen ensiesittelyn messuilla kokivat täysautomaattinen molempiin suuntiin kääntyvä -Meba Ecoline 335 DGA CNC -automaattisaha sekä yrityksen omaa tuotelinjaa edustava materiaalin siirtomakasiini X-Way®.

Keywayn oma X-Way®-tuotesarja käsittää laitteet materiaalin siirtämiseen ja mittaamiseen eli rullaradat, mittavasteet sekä materiaalimakasiinit. – Ensiesittelynsä Konepaja-messuilla 2016 saanut X-Way®-materiaalinsiirtomakasiinin kehitystyötä on jatkettu. Nyt tämä patentoitu ja viimeisen päälle valmis tuote onkin vailla vertaansa, kertoo Keyway Oy:n toimitusjohtaja Katri Manninen.
Koska X-Way® ei ole saha- tai laitekohtainen, voidaan se asentaa niin uusiin kuin vanhoihin järjestelmiin tai laitteisiin.
– X-Way®:n muunneltavuus ja joustavuus ovat aivan omaa luokkaansa ja sen asennus on helppo ja nopea layoutin mukaisesti, kuten myös tarvittaessa uudelleen asennus, sanoo Manninen.
X-Way® soveltuu pyörö-neliö- tai suorakaidemateriaaleille eli akselit, putket tai palkit ja makasiinipaketit suunnitellaan aina juuri asiakkaalle sopivaksi. X-Way®-kokonaisuus voidaan toteuttaa toimimaan joko manuaalisesti tai automaattisesti.
X-Way®-tuoteperheeseen kuuluu myös manuaaliset perusrullaradat ja stopparit, joita kasaillaan varastokomponenteista, joten toimitukset saadaan toteutettua nopealla aikataululla. Saatavana on myös HDX eli HeavyDuty moottoroidut- ja vapaat rullaradat raskaampiin tarpeisiin.

Meba 335 DGA:n 
kääntöliikeaika puolittui
Saksalaisvalmistaja Meban kasvojenkohotuksen kokenut Meba Ecoline 335 DGA täysautomaattinen molempiin suuntiin kääntyvä CNC-vannesaha oli niin ikää Suomen ensiesittelyssä Konepaja 2018 -messuilla Tampereella.
Jiirikulmien kääntömekanismi on tätä nykyä täysin sähköinen ja sen avulla kääntöliikkeiden nopeus on saatu puolitettua uusissa 335 DGA -sahamalleissa – automaattinen astekulmiin kääntöliike +45 asteesta –30 asteen terävään kulmaan tapahtuu 7:ssä sekunnissa.
Meban jo pitkään käytössä olleet muut sähköisesti ohjatut liikkeet ovat uudessa mallissa tallella, kuten esim. servokuularuuviohjattu sahakaaren sekä materiaalin pituuden syöttöliikkeet ja automaattinen, sähköinen katkaisupaineen säätöjärjestelmä, joka takaa aina tasaisen katkaisun alusta loppuun, vaikka materiaalin vahvuus matkalla muuttuisikin. Hydrauliikkaa näissä sahamalleissa on enää puristi-mien auki/kiinni-liikkeessä, kaikki muut sahan toiminnot ovat sähköisiä.
Myös 5,7 tuuman kosketusnäytöllinen sahan käyttöpaneeli on saanut uuden lookin sekä uusia, entisestään sahurin töitä helpottavia toimintoja.

Messumenestys
Katri Manninen on erittäin tyytyväinen Konepaja-messuihin. – Sekä esittelemämme uutuudet että muut osastollamme esillä olevat laitteet herättivät runsaasti huomioita kävijöiden keskuudessa. Kuullessani, että kävijämäärä jäi edellisiä Konepaja-messuja alhaisemmaksi, tuli ainakin meille yllätyksenä, sillä meillä riitti säpinää osastollamme koko messujen ajan. Tästä voi päätellä, että messuilla oli liikkeellä tosiostajat kuten myös siitä, että useiden tarjouspyyntöjen lisäksi teimme messuilla myös suoraa kauppa. Tämä ei ole ollut moneen vuoteen kovin yleistä messuilla. Messujen onnistuminen henkii paitsi teollisuuden hyvästä vireestä että meidän edustamiemme tuotteiden vastaavan kilpailukykyään parantavien pajojen tarpeita.

INFO
Keyway Oy
puh. 010 4207272
www.keyway.fi