Metalliteollisuuden toimijat kokoontuivat sorvien äärelle Konepaja-messuille

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettiin 20.–23.3. kone- ja laitemessut Konepaja 2018 ja kansainvälinen hitsausalan tapahtuma Nordic Welding Expo 2018. Tapahtuma kokosi yhteen 268 yritystä ja 6 554 kävijää. Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys SHY ry ja Tampereen Messut Oy jatkavat yhteistyötä Nordic Welding Expon osalta. Konepaja-messut yhdessä Nordic Welding Expon kanssa toteutetaan seuraavan kerran 17.–19.3.2020.

Messujen 268 näytteilleasettajaa esittelivät metallin työstö- ja levykoneita, työkaluja ja ohjelmistoja, automaatiota ja robotiikkaa, hitsausta ja liittämistä sekä kunnossapidon ja teollisuuden palveluita. Messutapahtumassa oli esillä yli 100 konetta ja laitetta.
− Näytteilleasettajat olivat erityisen tyytyväisiä tarkasti kohdennetun messutapahtuman heille tarjoamaan huomioarvoon, koska onnistuimme saamaan paikan päälle investoinneista ja tuotannosta päättävät henkilöt. Konepaja-messut yhdessä Nordic Welding Expon kanssa on ainoa alan koneita, laitteita ja työkaluja tässä mittakaavassa esittelevä messutapahtuma, jonne rauta tuodaan myös konkreettisesti paikan päälle, kertoo myyntiryhmäpäällikkö Mikael Wänskä Tampereen Messut Oy:stä.
– Toista kertaa samanaikaisesti toteutetut Nordic Welding Expo ja Konepaja-messut onnistuivat hyvin. Tapahtumakokonaisuus on koko toimialalle tärkeä kohtaamispaikka. Messut on hyvä mahdollisuus edistää alan kiinnostavuutta ja vetovoimaa. Yhteistyö Tampereen Messut Oy:n kanssa toimii erinomaisesti ja haluamme yhdessä vakiinnuttaa messuista alan päätapahtuman Suomessa, sanoo toiminnanjohtaja Jouko Lassila SHY ry:stä.

Kuuminta nyt: teollisuusrobotit, hitsausautomaatio sekä 3D-tulostaminen
Messukävijöitä kiinnostivat perinteisten työstökoneiden ohella robotiikka, hitsausautomaatio sekä 3D-tulostamisen uudet mahdollisuudet.
– Robotiikka kiinnostaa tällä hetkellä kovasti ja se näkyi myös messuilla. Konepaja- ja Nordic Welding Expo -messut olivat jo toista kertaa hieno tilaisuus tavata hankinnoista päättäviä henkilöitä sekä esitellä tuotteitamme ja osaamistamme. Uskon, että palveluiden digitalisoitumisesta huolimatta tällä alalla tärkeimmät kaupat ja bisnestä tehdään edelleen ihmisten välisissä kohtaamisissa, sanoo toimitusjohtaja Nina Lehtinen Yaskawa Finland Oy:stä.
– 3D-tulostamalla pystytään valmistamaan täysin uudenlaisia metallikomponentteja, siis sellaisia muotoja ja tuotteita, joiden valmistaminen on koneistamalla ollut hyvin vaikeaa, mahdotonta tai erittäin kallista. On myös hyvä huomata, että valmistamamme metalliset 3D-tulosteet eivät ole prototyyppejä, vaan lopullisia, käyttövalmiita tuotanto-osia. Tämä on herättänyt paljon kiinnostusta Konepaja-messuilla, jotka osoittautuivat meille vuoden tärkeimmäksi tapahtumaksi, kertoo yrittäjä Toni Järvitalo 3D Formtech Oy:stä.

Hitsauksen Suomen mestaruus meni Vaasaan
SHY:n järjestämät Nuorten SM-hitsauskilpailut käytiin kaikkina päivinä. Voiton torstain finaalissa vei Jan Halonen (VAMIA/Vaasa). Toiseksi sijoittui Juha Siira (OSAO/Oulu) ja kolmanneksi Miika Viitala (OSAO/Oulu). Finaalissa kilpailivat myös Niko Haapakoski (JEDU/Nivala), Santeri Meriläinen (OSAO/Oulu), Karri Koivukangas (OSAO/Oulu), Topias Tuomisalo (JEDU/Kalajoki) ja Jere Rahja (JEDU/Kalajoki).

INFO
www.konepajamessut.fi
www.nordicweldingexpo.fi