MM Konemyynniltä Suomen ensimmäinen Han’s Laser Bestronille Ulvilaan

Maailman toiseksi suurin laserlaitteiden valmistaja Han’s Laser ottaa jalansijan Suomen markkinoilla. Ensimmäisenä ostajana on ulvilalainen alihankintakonepaja Bestron, jonka kalusto kasvaa G4020HF-kuitulaserilla. Tuotantokäyttö on alkamassa ennen kesää.

– Han’s Laser on oikea valinta silloin, kun halutaan laatua kustannustehokkaasti. Kyseessä on valtava valmistaja, joka valmistaa laitteiden pääkomponentit kokonaan itse ja työllistää yli 13 000 työntekijää. Se mahdollistaa koneen suunnittelun kokonaisuutena alusta asti toiminnallisuus edellä. Kun kaikki komponentit ovat suunniteltu alusta asti toimimaan tehokkaasti yhdessä, vältytään kompromisseilta ja tulos on tinkimätön, tuottava laite, kertoo Mika Marttila MM Konemyynnistä.

– Osakokonaisuuksien täydellinen yhteensopivuus on selkeä vahvuus. Oma tuotanto on viety niin pitkälle, että Han’s Laserilla on jopa oma, laserteholähteitä sekä optista kuitua valmistava, tytäryhtiö Cor­Active Kanadassa. Koko konsernissa panostetaan kehitykseen jatkuvasti itse tuotteissa ja myös laserteknologian osalta.
Juuri lanseerattu Han´s Laser Photonics kertoo osaltaan kehityksen tasosta.
– Kustannustehokkuus näkyy laitteissa ennen kaikkea käyttökustannuksissa. Esimerkiksi eri teholähteitä vertaamalla voi huomata, että Han’s Laser teholähteiden energiankulutus on todella pientä. Kun sähkön hinnassa ei ole laskupaineita, on sähkölaskussa säästäminen hyvin paljon kulutuksesta kiinni. Ja nykypäivänä energiatehokkuus katsotaan merkittäväksi valintaperusteeksi.


Energiatehokkuudeltaan erinomaiset teholähteet tulevat Han’s Laserin kanadalaiselta tytäryhtiöltä CorActivelta.

Monipuoliseen käyttöön ja kovaan ajoon

Bestronin uusi G4020HF-kuitulaser tulee monipuoliseen tuotantokäyttöön. Leikattavia materiaaleja on laaja valikoima ja myös materiaalivahvuuden vaihtelu on näillä näkymin suurta.
– Meille tuli tarve uudelle kuitulaserille ja Han´s Laserissa osuivat hinta, laatu ja ominaisuudet sopivasti kohdakkain. Laserleikkuusta meillä on kokemusta noin 20 vuoden ajalta, joten laitetarpeesta oli jo valmiiksi selkeä näkemys. Lähdimme hakemaan 2 x 4 metrin leikkuualueen tehokasta tasolaseria. Laitoimme paljon painoarvoa paitsi teknisille ominaisuuksille, mutta myös valmistajan uskottavuudelle, kertoo toimitusjohtaja Petri Ahjolahti.
– Leikkuu tulee painottumaan teräkseen, mutta myös ruostumattoman ja haponkestävän teräksen sekä alumiinin ja kuparin osuudet tulevat olemaan merkittäviä. Pidämme myös tärkeänä, että materiaalivalikoimaa voidaan kasvattaa tulevaisuudessa. Levyjen paksuudet tulevat olemaan pääosin 1–30 mm, mutta siitäkin voidaan mennä ylöspäin, sillä tehoa laserissa on 12 kW. Alihankkijana on hyvä olla valmiina muokkaamaan tuotantoa asiakastarpeen mukaan, Ahjolahti pohtii.


Suomen ensimmäinen Han’s Laser valmistuu tuotantokäyttöön Bestronille.

MM Konemyynti Oy
Mika Marttila
puh. 045 149 3599
mika.marttila@mmkonemyynti.fi
www.mmkonemyynti.fi

Bestron Oy
Petri Ahjolahti
puh. 0400 721 766
petri.ahjolahti@bestron.fi
www.bestron.fi