Muottien jyrsintää tuottavasti ja taloudellisesti

Dormer Prametin jyrsinvalikoimaa, muottien esiviimeistelyyn ja viimeistelyyn, on laajennettu uusilla tuottavilla ja myös taloudellisilla muotojyrsimillä ja kääntöterillä.
Halkaisija-alueelle 12–20 mm on esitelty uudet tuottavat SCN05C-jyrsimet ja niihin tulevat kaksipuoliset CNHX05-terät, joissa on neljä lastuavaa särmää. Jyrsimissä on tavallista tiheämpi hammastus ja siksi myös suurempi terien lukumäärä, joka mahdollistaa vähintään 20 % suuremman tuottavuuden.
Halkaisija-alueelle 20–35 mm on esitelty uudet tuottavat ja taloudelliset SWN04C-jyrsimet ja niihin tulevat kustannustehokkaat kaksipuoliset WNHX04-terät, joissa on kuusi lastuavaa särmää. Jyrsimissä on epäsäännöllinen hampaiden jako, joka vähentää värähtelyjä ja parantaa työstettävän pinnan laatua.
Kummassakin kääntöterämallissa on ainutlaatuinen patentoitu wiper-geometria, joka tuottaa korkealuokkaisen viimeistellyn pinnan työstettävän kappaleen seiniin ja tasoihin. Wiper-geometrialla työstettäessä voidaan käyttää tavanomaista suurempia syöttöjä, joten näillä terillä voidaan parantaa sekä työstettävän pinnan laatua, että jyrsinnän tuottavuutta.
Uusien jyrsimien käyttöalueita ovat muotojyrsintä, profilointi, pisto ja tasojyrsintä, lastuamissyvyyteen 2 mm saakka. Jyrsimet on optimoitu syvien upotuksien jyrsintään ja erityisesti pehmeään lastuamiseen nurkissa ja taskuissa. Värähtelyt on saatu vähäisiksi ja siksi jyrsimet soveltuvat erittäin hyvin myös koneistukseen pitkällä vapaalla pituudella.
Uudet muotojyrsimet SCN05C ja SWN04C on varustettu jäähdytyskanavilla, joka mahdollistaa optimaalisen lastunpoiston. Jyrsimet soveltuvat muottien esiviimeistelyyn ja viimeistelyyn laajalla raaka-ainealueella mm. teräksiin, karkaistuihin teräksiin ja valurautoihin.
Viimeisimmässä testissä koneistettiin työkaluterästä WNHX-terällä ja WM-geometrialla, laatuna oli uusi M4310 ja lastuamissyvyys oli 0,50 mm. Lastuamisnopeudella 196 m/min ja syöttönopeudella 3600 mm/min, koneistusaika lyheni 45 %, verrattuna tulokseen kilpailijan vastaavalla terällä ja suosituksilla.

INFO

Lisätietoja uusista tuotteista saa Dormer Prametin asiakaspalvelusta tai paikalliselta jälleenmyyjältä. Sähköiset pdf-esitteet voi tallentaa Dormer Prametin kotisivuilta, osoitteessa www.dormerpramet.com
Uudet tehokkaat ja taloudelliset muotojyrsimet voi nähdä toiminnassa Dormer Prametin YouTube-kanavalla
www.youtube.com/dormerpramet