Nakamura-Tome WY-100II Sorvaamo Kivi Oy:lle

Erittäin pitkä yhteistyö erilaisten metallintyöstökoneiden hankintojen kanssa Sorvaamo Kivi Oy:n ja Insinööritoimisto Ismo Lindberg Oy:n välillä on poikinut jo neljännen sorvauskeskuskaupan muutamassa vuodessa. Luottamus koneen toimintaan ja toimittajan jälkimarkkinoinnin laatuun on pitänyt Nakamura-Tomen valinnan itsestäänselvyytenä.

-Yksi tärkeä yhteistyökumppanin kriteeri, joka Insinööritoimisto Ismo Lindberg Oy:ssä täyttyy todella hyvin, on ammattitaitoinen jälkimarkkinointi. Heillä huoltomiehet tuntevat koneet ihan viimeisimpiä hienouksia myöten ja voimme luottaa siihen, että ongelmien esiintyessä myös apua saamme, kehuu Sorvaamo Kivi Oy:n toimitusjohtaja Juha Saastamoinen yhteistyökumppaninsa toimintaa.

Nakamura-Tome WY-100II
Uusi Nakamura on kaksikarainen, varustettu kahdella revolverilla, joissa molemmissa pyörivät työkalut ja Y-akseli. Kone on varustettu Top Automazione Fusion -tankomakasiinilla, jossa on 51 mm tankokapasiteetti. Koneessa on runsaasti parannuksia aiempaan versioon (WY-100) verrattuna. Muun muassa seuraavat parannukset on toteutettu:
– 25 % nopeammat X-akseleiden liikkeet
– 34 % nopeammat Y-akseleiden liikkeet
– Y-akselin liikeala kasvanut 62 mm –> 84 mm
– Pyörivien työkalujen karanopeus kasvanut 6000 k/min –> 8000 k/min
– 66 % nopeampi leikkuunopeus 4800 mm/min –> 8000 mm/min
– Uutena johdevoiteluöljyn talteenotto
– Uutena digitaaliset opetettavat istukoiden rajat, joiden säätö onnistuu suoraan ohjaukselta.
– Uutena ohjauksessa NT 3D Smart Pro -toiminto, jolla ohjaukseen voidaan tuoda esim. USB-muistitikulla *.step-kuva työstökappaleesta ja luomaan valmiit työstöradat, sekä asettamaan työstöarvot ja valitsemaan soveltuvat työkalut automaattisesti.

Ei pelkkä alihankintakoneistamo
Sorvaamo Kivi haluaa profiloitua olemaan asiakkailleen enemmän kuin pelkkä toimittaja. Kumppanuutta harjoitetaan antamalla asiakkaille ja heidän tuotteilleen lisäarvoa ja kilpailuetua.
– Yhteistyön lisäksi tarjoamme asiakkaille myös varastointi- ja kotiinkutsupalvelua sekä suunnittelu- ja kehitysapua aina protovaiheesta alkaen. Näillä toimilla pystymme myös tasaamaan mahdollisesti tuotantoon tulevia hiljaisia hetkiä.

Pienten osien spesialisti
– Erittäin korkealaatuiset tuotteet ja kilpailukykyinen hinta ovat meidän valttejamme. Tähän kun vielä yhdistetään toimitusvarmuutemme, niin asiakas voi aina luottaa siihen mitä lupaamme. Valmistamme sorvaamalla varsin pieniä kappaleita, mutta todella suuria sarjoja. Tuotteiden halkaisija lähtee noin 10 millimetristä ja suurimmat ovat 51 mm. Näiden kokoluokkien kappaleiden kanssa teemme täyden työpäivän, eli tarvetta mennä pienempiin tai isompiin ei tällä hetkellä ole, Saastamoinen summaa tuotteista.

Selkeät toimintamallit
Sorvaamo Kivi Oy:n ISO 9001 ja 14001 takaavat osaltaan toiminnan laadun ja ylimääräisiltä selityksiltä vältytään tilaajan suuntaan. Sertifikaatit on juuri päivitetty.
– Käyttämämme työstötekniikat ovat pääasiallisesti CNC-sorvaus, hionta ja kokoonpano. Pystymme tarjoamaan asiakkaillemme erittäin pitkälle vietyjä kokonaisuuksia heidän yksilöllisten tarpeidensa mukaan. Hyvien alihankintakumppaneiden ansiosta kaikki viimeistelytyöt, kuten erilaiset lämpö ja pintakäsittelyt asiakas saa kauttamme myös valmiina, sovitussa aikataulussa.

Kasvun aika on alkanut
Sorvaamo Kivi Oy:n tilauskannassa näkyy koko teollisuuden alan tilanne: kasvu on lähtenyt rytinällä liikkeelle hiljaisempien vuosien jälkeen.
– Liikevaihtomme on pyörinyt melko hyvällä, joskin hyvin tasaisella tasolla viimeiset vuodet. Kun kiireet selvästi lisääntyivät keväällä, näytti syksyllä päättyneen tilikauden tulos lopulta kasvua yli 10 %. Vähintään sama kasvuvauhti näyttää jatkuvan myös tällä kaudella. Tavoittelemme edelleen selkeää kasvua ja olemme halukkaita myös tekemään lisää koneinvestointeja, jos asiakkaiden vaatimukset siihen viittaavat.
– Teemme yhteistyötä alan ammattioppilaitosten kanssa löytääksemme monipuolisia CNC-koneistajia palkkalistoillemme. Meitä on pieni, mutta ammattitaitoinen ja ahkera joukko tekemässä hyvää tulosta. Jos olet alan ammattilainen tai haluat kasvaa sellaiseksi sekä tunnet, että sopeutuisit porukkaan, niin tervetuloa keskustelemaan miten pääsisimme yhteistyöhön, Saastamoinen päättää.

INFO
Sorvaamo Kivi Oy
Juha Saastamoinen
toimitusjohtaja
puh. 050 434 5640
juha.saastamoinen@sorvaamokivi.com
www.sorvaamokivi.com
Insinööritoimisto Ismo Lindberg Oy
puh. 014 443 2100
www.metallintyöstökoneet.fi