Nurminen Tools palvelee uusissa toimitiloissa Naantalissa

Nurminen Tools Oy on muuttanut uusiin toimitiloihin. Toukokuusta alkaen yritys on palvellut suomalaisen metalliteollisuuden tarpeita Linkkikadulla Naantalissa.


Tekninen tukkukauppa Nurminen Tools perustettiin vuonna 1994. Yrityksen toiminta keskittyy erityisesti työkappaleen ja terän kiinnitykseen lastuavissa metallityöstökoneissa.
– Seuraamme tiiviisti alamme kehitystä ja tuomme markkinoille varusteita ja laitteita, jotka nostavat tuottavuutta ja työturvallisuutta. Etsimme ratkaisuja kiinnittämiseen ja CNC-koneiden varusteisiin liittyvissä ongelmissa. Kappaleen ja terän kiinnittämisessä CNC-sorveissa ja työstökeskuksissa olemme johtava toimittaja Suomessa, kertoo toimitusjohtaja Sami Hellsten.

Nurminen Toolsin toiminnan lähtökohtana ovat laadukas asiakaspalvelu ja korkealaatuiset edustukset.
– Pyrimme olemaan Suomessa johtava vaativien teknisten kiinnitysratkaisuiden toimittaja. Tavoitteenamme on, että asiakas kokee saavansa teknisesti laadukkaan tuotteen. Tuotamme nopeasti informaation uusista tuotteista ja takaamme asiakkaillemme nopean ja joustavan palvelun, jatkaa Hellsten.

– Uusien toimitilojen rakentaminen on pitkään suunniteltu strateginen päätös, mikä tukee suunnitelmallista kasvustrategiaamme olla entistä kokonaisvaltaisempi toimittaja suomalaiselle konepajateollisuudelle, kiteyttää toimitusjohtaja Sami Hellsten.


Pyörivien työkalujen huoltopalvelu

Nurminen Tools tarjoaa myös nopean ja korkealaatuisen työkaluvalmistajan työkalun huoltopalvelun – EWS Smart Tool Service.
– Hoidamme pyörivien työkalujen huollot kaikkien valmistajien tuotteille. Lähetät vain työkalusi meille ja me hoidamme loput, lupaa Hellsten.

Nurminen Tools toimittaa huollettavat työkalut EWS:lle Saksaan, jossa EWS selvittää työkalunhuollon laajuuden ja antaa tarjouksen korjauksesta. Tämän jälkeen Nurminen Tools toimittaa asiakkaalle tarjouksen huollosta.
– Huolto suoritetaan, kun asiakas on tarjouksen hyväksynyt. Tämän jälkeen toimitamme työkalun huollettuna takaisin asiakkaalle, kertoo Hellsten. Myös Nurminen Toolsin muihinkin tuotteisiin pystytään tarjoamaan elinkaaripalveluita.


Eurooppalaiset kärkeä edustavat tuotteet keihäänkärkinä

Hellstenin mukaan Nurminen Toolsin päämiehiksi ovat valikoituneet alojensa eturivin toimijat.
– Nojaamme vahvasti eurooppalaisten päämiestemme huipputuotteisiin, joiden laatupolitiikkaan kuuluvat myös nopeat toimitusajat. Tärkeässä osassa ovat myös varaosien saatavuus ja tehtaan antama tekninen tuki. Huipputuotteistamme esimerkkeinä voidaan mainita Schunk, EWS, Hainbuch ja Bison.


Uudet toimitilat luovat lisää toimintaedellytyksiä

Nurminen Tools Oy:n uudet toimitilat ovat 250 m2, jotka sijaitsevat niin ikään Naantalissa.
– Halusimme jatkaa toimintaamme Naantalissa ja Naantalin kaupunki olikin erittäin myötämielinen ja joustava hankkeen toteutuksessa, kehuu Hellsten ja jatkaa:
– Vaikka näissä tiloissa ei ole kuin parisen kymmentä neliömetriä enemmän kuin edellisissä toimitiloissamme, nämä uudet toimitilat juuri tarpeisiimme räätälöitynä tukevat toimintaamme täydellisesti. Yksi toimintamme kulmakivistä on laaja satojen eri nimikkeiden varasto, jonka ansiosta kykenemme nopeisiin toimituksiin. Näissä uusissa tiloissamme on varastotilaa noin 150 m2, ja ne on täytetty huolella sekä optimaalisesti valikoiden mahdollisimman laajasti asiakaskuntamme tarpeiden mukaisesti. Erikoisimmat tuotteet tilataan suoraan päämiehiltämme. Heiltä standardituotteet ovat keskimäärin saatavissa noin viikon toimitusajoilla.

– Uusien toimitilojen rakentaminen on pitkään suunniteltu strateginen päätös, mikä tukee suunnitelmallista kasvustrate­giaamme olla entistä kokonaisvaltaisempi toimittaja suomalaiselle konepajateollisuudelle. Kiteyttäen voisi sanoa, että uudet toimitilat tuovat meille lisää toimintaedellytyksiä, tiivistää Hellsten asian.

Uusissa toimitiloissa on varastotilaa 150 m2. Yksi Nurminen Toolsin toiminnan kulmakivistä on laaja satojen eri nimikkeiden varasto, joka mahdollistaa nopeat toimitukset.


Verkkokauppa kasvussa

Nurminen Tools on panostanut vahvasti myös verkkokauppaansa. – Verkkokauppa on kasvussa. Meidän räätälöidystä verkkokaupastamme asiakas näkee helposti noin 230 000 tuotteen valikoimamme, ja asiakkaan tunnuksen alle voidaan määritellä muun muassa heidän tarkkaan määritelty koneluettelonsa. Tämä nopeuttaa toimituksia ja juuri oikean tuotteen valinnoissa, näemme esimerkiksi mikä revolveri koneessa on. Suurimmasta osasta verkkokaupassamme olevista tuotteista löytyy myös 2D- ja 3D-mallit, kertoo Hellsten.
– Verkkokauppa on kasvussa. Vaikka koko kauppaa ei välttämättä tehtäisikään suoraan verkkokaupasta, se on monesti hyvänä tukena nopeuttamassa oikeita tuotevalintoja.


”Parhaat tekniset ratkaisut”

– Kilpailu työkalubisneksessä on kovaa. Pyrimme erottautumaan kilpailijoistamme eduksemme teknisellä osaamisellamme. Haluamme olla tekninen edelläkävijä, joka pystyy tarjoamaan ratkaisuillaan aina parhaan ratkaisun asiakkaillemme. Hintakilpailua on paljon. Vaikka kilpailukykyinen hinta on toki tärkeää, uskomme että teknisesti parhaat ratkaisut, päämiestemme innovatiiviset ratkaisut ja hyvin toimivat jälkimarkkinointipalvelut tuottavat eniten kilpailukykyä asiakkaillemme, arvioi Hellsten.

Nurminen Tools Oy
Linkkikatu 14b A7, 21100 Naantali

Sami Hellsten
toimitusjohtaja
puh. 050 409 0675
www.nurminentools.fi