Nurminen Tools tarjoaa myös konepajoille kiinnitinsuunnittelupalvelua

Nurminen Tools Oy on laajentanut palvelu­konseptinsa käsittämään myös kone­pajojen kiinnitinsuunnittelupalvelut. Näitä toimia varten Nurminen Tools Oy:n palveluksessa aloitti viime vuoden alussa suunnittelijana Santeri Suni.

Santeri Sunilla on monen vuoden kokemus kiinnitinsuunnittelusta konepajaympäristössä. Reilun vuoden päivät Nurminen Tools Oy:n asiakkaat ovat voineet hyödyntää Sunin tekemiä kiinnitinsuunnittelupalveluita.
– Olemme jo pitkään toimittaneet maahantuojille työstökonetoimitusten yhteydessä kiinnittimet ja istukkavarustelut suunnitteluineen. Sunin liityttyä vahvuuteemme haluamme tarjota kiinnitinratkaisut alusta loppuun suunnittelusta alkaen kattamaan joustavasti myös konepajojen pienet ja suuremmat kiinnitystarpeet, kertoo toimitusjohtaja ­Sami Hellsten, Nurminen Tools Oy.


Uudet kiinnitinsuunnittelijat kiven alla

– Monessa yrityksessä on jäänyt kiinnitinsuunnittelijan kokoinen aukko, kun vanhemman polven osaajat ovat eläköityneet. Useasti tässä kohtaa kiinnitinsuunnittelu saattaa jäädä esimerkiksi työnjohdolle, jolla ei ole välttämättä aikaa, resursseja tai riittävää kokemusta kiinnittimien suunnittelemiseen. Silloin usein jatketaan tuotantoa vanhojen kiinnittimien pohjalta ja niitä sovelletaan uusiin töihin. Tämä yhtälö ei välttämättä johda parhaisiin ja kustannustehokkaimpiin kiinnitinratkaisuihin, arvioi Hellsten.
– Ja vaikka yrityksellä olisi halu ja resursseja palkata uusi kiinnitinsuunnittelija, tämän sektorin hallitsevia ammattilaisia on todella haasteellinen löytää. Ellei mahdotonta, jatkaa Hellsten.


Kiinnitinsuunnittelua vuosien kokemuksella

Santeri Suni on toiminut vuosia kiinnitinsuunnittelussa tuotannossa, joten mieheltä löytyy vahva käytännön toteutuksissa kertynyt tieto-taito tältä saralta. – Projektin ei tarvitse olla välttämättä suuri, vaan autamme mielellämme pienimmissäkin kiinnitintarpeissa. Monesti saattaa olla jopa parempi aloittaa yhteistyö uuden asiakkaan kanssa pienempien projektien parissa, jolloin opitaan tuntemaan puolin ja toisin toimintatavat, sanoo Suni.
– Asiakkaalle toimitetaan suunnittelemamme kiinnittimen piirustukset ja 3D-mallit, joita asiakas voi hyödyntää esimerkiksi työstöratojen CAM-ohjelmoinnissa.

Nurminen Tools tekee kiinnittimistä 3D-mallit, joita asiakas voi hyödyntää esimerkiksi CAM-ohjelmoinnissa.

Uuden koneen kiinnitinsuunnittelu jo hankintavaiheessa

– Kannattaa huomioida uutta konetta hankittaessa, että meidät kannattaa ottaa mukaan jo prosessin alkuvaiheessa, jolloin kiinnittimet voidaan suunnitella etukäteen jo ennen kuin kone saapuu lattialle. Näin saadaan kone mahdollisimman pian tuotantoon, koska kiinnittimet ovat jo valmiina koneen saapuessa, opastaa Hellsten.


Kiinnitinteknologiat kehittyneet huimasti

Hellstenin mukaan kiinnittimet ovat kehittyneet lähivuosina huimasti. – Vaikka yrityksellä olisikin osaavaa kiinnitinosaamista omasta takaa, viimeisimmät teknologiat eivät välttämättä ole heidän tiedossaan. Kansainvälisillä alan messuilla ei aina ole ollut mahdollista käydä, jolloin tieto uusimmista kiinnitinratkaisuista ei välttämättä suunnittelijoille välity. Me kiinnitinratkaisuihin erikoistuneena osaajana tuomme aina kustannustehokkaimmat ja parhaat ratkaisut asiakkaiden ulottuville. Nurminen Tools on valinnut tarjontaansa parhaat tuotteet, esimerkiksi Lang-, Schunk- ja Gressel-tuoteperheistä löytyy vahvat ratkaisut jyrsin- ja sorvauspuolen kiinnityksiin.
– Kannattaa myös huomioida, että harva toimija pystyy tarjoamaan kokonaisvaltaisesti kiinnitinratkaisuja suunnitteluineen, esimerkiksi täydellisesti istukkavarusteltuna sisältäen leukojen suunnittelun asiakkaan kappaleelle. Samoin jyrsinpuolelle täydellisen kiinnitinsuunnittelun, päättää Hellsten.

Nurminen Tools Oy
Sami Hellsten
toimitusjohtaja
puh. 050 409 0675
www.nurminentools.fi

Santeri Suni palvelee konepajateollisuuden kiinnitinsuunnitteluun liittyvissä palveluissa yksittäisistä kiinnittimien suunnitteluista isoihin tarpeisiin saakka. – Kannattaa olla matalalla kynnyksellä yhteydessä, tarjoamme mielellämme suunnitteluapua pienistä tarpeista lähtien, rohkaisee Suni.