Polar Metalli investoi voimakkaasti kasvuun ja kehittämiseen

Keminmaalainen Polar Metalli tekee historiansa suurimman investoinnin vuonna 2023. Kokonaisinvestointi on 2,6 M€, josta koneinvestoinnin arvo on 1,9 M€. Investointi kattaa kaksi uutta konetta sekä uuden tuotantotilan. Investoinnilla haetaan liiketoiminnan voimakasta kasvua, jonka myötä syntyy myös uusia työpaikkoja.


Laitekanta parantaa palvelua entisestään

Polar Metalli on terästuotteiden alihankkija ja sopimusvalmistaja. Yrityksellä on myös omaa tuotantoa, kuten erilaiset tulisijatuotteet ja pihagrillit. Tuotannosta valtaosa menee vientiin muun muassa Pohjoismaihin, Iso-Britanniaan, Saksaan ja Baltian maihin. Kotimaassa tuotteita myydään rautakaupoissa ja rakennustarvikeliikkeissä.
– Etsimme kasvua investoimalla kahteen uuteen koneeseen: tasolaserleikkuriin, joka on integroitu levyvarastoon ja toimii lastaus- ja kappaleenpoiminta-automatiikalla sekä putkilaserleikkuriin. Konetoimittajaksi valikoitui saksalainen Trumpf ja koneet toimittaa Trutekniikka Oy. Koneita varten rakennamme myös uuden tuotantotilan, jonka rakentaminen aloitetaan keväällä 2023. Uusi tuotantolaitos aloittaa toimintansa jo tänä vuonna ja pyörähtää käyntiin täydellä teholla toisen koneen saapuessa vuoden 2024 alkupuolella, kertoo Polar Metallin toimitusjohtaja Markus Saukko.


Perheyrityksen historian suurin investointi

Investoinnin vaikutukset ovat merkittävä kehitysaskel yrityksen toimintaan. Yritys pystyy tarjoamaan uusia palveluita, suuremman kapasiteetin ja joustavammat toimitusajat. Uuden konekannan myötä saadaan myös uusia leikkuutekniikoita, joiden avulla pystytään leikkaamaan entistä vahvempia metalleja sekä työstämään vaativia putkiosia.
– Uskomme vahvasti tulevaisuuteen. Investointi on historiamme suurin ja haemme kasvua markkinoilla. Tulemme myös tulevien vuosien aikana työllistämään uusia henkilöitä yli 40 ammattilaisen joukkoon, toteaa Markus Saukko.

Polar Metalli Oy
Markus Saukko
toimitusjohtaja
puh. +358 400 284 403
markus.saukko@polarmetalli.fi

Perheyritys Polar Metalli on perustettu 1984. Polar Metallin liikevaihto 2022 päättyneellä tilikaudella oli 5,3 M€. Polar Metalli työllistää 42 henkilöä Keminmaassa.